maanantai 22. elokuuta 2016

Piiloon ja tule pois

Aloitimme Rakun kanssa viime kuun lopulla uuden tempun opettelun. Olemme jo meidän pitkäaikaisen ja vaativamman tempun loppumetreillä, mutta kaipasimme vielä väliin toista temppua virkistämään treenailuja. Oppiminen sujuu parhaiten silloin kun siinä on pausseja eikä se tunnu pakkopullalta.

Kerroin linkin julkaisussa muistaneeni Petsie-keskustelufoorumilta koirien temppuringin, johon ehti kasaantua 100 erilaista temppua. Sieltä poimimme piiloon-tempun, minkä Raku oppikin heti. Ihmekös tuo, sillä poitsu osaa jo samantapaisen "koppaan"-tempun. Tämän vuoksi halusin lisätä temppuun haastetta ja tähän löytyikin inspiraatio yhdestä temppuringin videosta, jossa koira meni toisessa huoneessa sijaitsevaan piiloon käskyn saatuaan. Siinä oli sopiva haaste, joka pakottaa aivonystyrät liikkeelle. Lisäksi yhdistin temppuun toisen tempun, eli piilosta poistulemisen. Tätä pitää lähteä soveltamaan myös muihin piiloihin, sillä käsky on hyvin käytännöllinen. "Alas"-käskynhän poitsu jo tietää, mutta "tule pois" on laajempi käsite.

Nostimme piiloonmenemisen välimatkaa hissukseen. Aloitimme keittiöön päin, sillä sieltä on lyhyempi matka piiloon kuin tietokonehuoneesta. Kun keittiövälimatka oli hallussa, etenimme piilosta vessaan päin. Eteisen kohdalla koitin harpata eteenpäin ja siirryin suoraan tietokonehuoneen matolle. Jokusen kerran jouduimme ottamaan askelia taaksepäin ennen kuin Raku sisäisti tuonkin matkan. Poitsu kulkee reitit myös ilman seuraamista, mutta olin kuvauksen aikana liian innokas jäädäkseni paikoilleni odottamaan. Innokkuudesta kertoo myös, etten malttanut odottaa kuvauspäivää seuraavaa vapaapäivää ja parempaa valaistusta, vaan temppu piti kuvata yötä vasten heti kun se oli saatu viimein kunnolla hallintaan.

Normaalisti Raku ei säiky lattian (harvoja) narinoita, mikä minua naurattikin kun yhtäkkiä videoinnin aikana sitä oltiinkin niin säikkyäsäikkyä.

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ♥ Vielä kun jaksaisi loppurutistaa sen toisen tempun. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On ne niin upeita ♥ Ja Haiku, vaikka vähän syrjään näissä jääkin (omasta tahdostaan). :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. ♥ Onneksi Raku jaksoi vetää tuon hyvin treenien päätteeksi :D

   Poista
 4. Niin kiva temppu tuo piiloon! Taitavat kisut :)

  VastaaPoista
 5. Olettepa taitavia! Tuo tule pois -käsky olisi kyllä tosi hyödyllinen osattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Vielä poitsu ei oikein yhdistä sitä muussa asiayhteydessä :D

   Poista