torstai 5. toukokuuta 2016

Testissä vauvojen hammasharjat

Koska käyttämämme Virbac C.E.T -hammasharjat ovat olleet jo useamman kuukauden loppu joka paikassa ja omat varastomme kuluivat loppuun, oli aika siirtyä pohtimaan Virbacille väliaikaista korvaajaa. Eläinpuolella sellaista ei oikein ole. Sormiharja on todella kömpelö kissan pieneen suuhun ja koirien hammasharjoissa harjakset ja varsi ovat turhan isoja. 

Osa pesee kissojensa hampaita vauvojen hammasharjoilla, joita minäkin päätin kokeilla.

"Mami näiden hampaiden pitää hohtaa, ettei enää tarvi mennä nukutettavaksi!"Jopa kuitenkin 0-2 -vuotiaiden harjaosa on tuplasti suurempi kuin Virbac C.E.T'n. Haikun suu on sen verran iso, että harjaus onnistuu vauvojen harjalla hyvin takahampaisiinkin, mutta Noran ja etenkin Rakun kanssa takahampaat ovat iso haaste tuolla hammasharjalla. Raku ei pidä hampaidenharjauksesta ja koittaa pitää huuliaan kiinni niin paljon kuin mahdollista. C.E.T'n pienen harjaosan kanssa on suhteellisen helppo livahtaa huulten alle takahampaisiin, mutta vauvojen harjalla se on huomattavasti vaikeampaa. Meillä on onneksi vielä yksi C.E.T-harja kaapissa ja se on käytössä Rakulla niin pitkään kuin mahdollista. Toivottavasti harjoja tulisi pian taas saataville.

"Tän aikaa tykkäsin, mutta älä yritäkään lähestyä pesuaikeissa."

"Omnomnom"

Virbac C.E.T-hammasharja ja 0-2 -vuotiaiden hammasharja

Meillä on hampaiden harjaus uhannut vähän jäädä. Töiden jälkeen illat menevät niin äkkiä, ettei harjaukselle ehdi antaa ajatusta kuin vasta vähän ennen nukkumaanmenoa. Silloin sitä taasen on jo sen verran väsynyt, ettei jaksa alkaa harjailemaan, vaikka se veisikin vain yhteensä muutaman minuutin. Pakko ryhdistäytyä, sillä vaikka hammaskivenpoistosta on vasta todella vähän aikaa, Rakulla on taas uhkaavasti alkanut kerääntymään tummempaa väriä takahampaisiin. Haikun taasen kun annoin tänään syödä Noralta jäädyn muutaman raksun, hampaita harjatessa muutama tunti sen jälkeen harjaan jäi raksunmuruja. Ei hyvä, jos halutaan päästä mahdollisimman vähäisellä hammaskivenpoistolla. Ei auta muu kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja harjailla hampaat aina päivällä/töiden jälkeen, että jaksaa ja muistaa. :)

8 kommenttia:

 1. Harmi,jos nuo harjat ovat loppuneet. Toivottavasti ei pitkäksi aikaa! Meilläkin on tuo virbacin harja ollut käytössä ja senkin kanssa on ihan kyllin vaikea päästä viimeisiin takahampaisiin käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta näyttää, mutta toivottavasti pääsevät takaisin markkinoille edes jossain vaiheessa!

   Poista
 2. Tämä olis sellainen harrastus, jossa pitäis meilläkin taas aktivoitua, mutta kun jotenkin se on vaan olevinaan ihan kamalan hankalaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, vaikka vie vain muutaman minuutin. :D Ugh.

   Poista
 3. Mä taas en ole tykännyt noista kissojen hammasharjoista, nuo harjakset ovat ihan liian pitkät. Hampaiden harjaamisesta on kyllä vaikeaa muodostaa rutiini, kun iltaisin mä nukahdan aina sohvalle ja jaksan juuri ja juuri pestä omat hampaat (mutta vain kun mies pakottaa). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille sopivan pituiset, pääsee helposti takahampaisiin pienestäkin välistä! :) Sepä, iltaisin ei enää jaksa, vaikka kuinka koittaa itselleen vakuuttaa toisin. :D Meinaa ote jo lipsua päiväharjailuistakin, äh. Pakko lähteä heti harjaamaan, ettei jää tältä päivältä. :D

   Poista
 4. Kissaseminaarissa painotettiin niin paljon harjauksen tärkeyttä, että huono omatunto painaa. Sä sentään harjaat kattien hampuja, siitä iso plussa. Sitten vielä kun saisitte ne kunnon harjat taas kaupasta käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan, Rakun harja alkaa olla aika kulunut. :/ Tosi hyvä, että seminaarissa painotettiin tuota! Toivottavasti tieto harjauksen tärkeydestä leviää, yhä tosi monelle harjaus on ihan outo juttu ja pitää sitä jopa vähäpätöisenä. Tsemppiä teille, jos aloitatte taas hampujen harjailut! :)

   Poista