keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Harjailua nautiskellen

Meillä oli pitkän aikaa turkinhoito leikkimielistä kamppailua, sillä Noraa kiinnosti enemmän leikkiä harjan kanssa kuin olla harjattavana. Jossain vaiheessa tähän tuli muutos ja harja saa olla nykyään täysin rauhassa. Nora nauttii harjauksesta täysin rinnoin ja veikkaan, että syy on ollut aikoinaan myös se, minkä vuoksi leikkimiset jäi pois: päälaen kyhnytys. Nora rakastaa kun harjalla kyhnyttää ja/tai hieroo päälakea. Tyttö alkaa nojaamaan taaksepäin harjaa vasten ja katsoo harjan perään odottavasti kun sen siirtää pois. Myös entinen taistelualue kauluri tarjotaan nykyään harjattavaksi, jos harja vähänkään eksyy sinne suuntaan.

"Mamin syli ja hieronta yhdistettynä, parhautta"

"Kylläpä laittaa väsyttämään, mutta älä lopeta vielä!"

"Joo siitäkin saa, ihan vapaasti."

Haikukin pitää kyhnyttämisestä, mutta se on selvästi enemmän Noran mieleen. Rakunkin mielestä kyhnytys on jees. Leikistä ei ole kuitenkaan kokonaan luovuttu.

"Kivaa"

"Mutta tää on kivempaa!"

Testasimme maanantaina kyhnytystä äitini kissoille. Kummipoikani Elmo rakasti sitä, mutta Tuisku ei oikein innostunut. Minkälaisia reaktioita se herättää muissa kisuissa?

22 kommenttia:

 1. Mikäs ihmenappula siinä harjan päällä tönöttää?
  Ihania kuvia, kisut selvästi nauttii harjaamisesta. Meillä harjaaminen menee joko perässä juoksemiseksi tai sitte tuollaiseksi nauttimiseksi, riippuu ihan siitä miten väsynyt kissa on harjattavana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen oikein kätevä ihmenappula, jolla saa harjan pohjan työnnettyä ulospäin ja napattua irtokarvat harjasta ilman, että piikit pistää! :)

   Kiitos! Täälläkin Haikun kanssa saa aika usein taktikoida, jos sitä haluaa harjata. :D

   Poista
 2. No todellakin nauttii, ei voisi nautinnollisempaa ilmettä olla <3

  Börje rakastaa harjaamista mutta pyörii ja puskee kaikkea ympärillään niin paljon, että se on aika haasteellista.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania onnellisia kisuja ♥ Ruffe ja Cocokin tykkää kun päästä harjailee!

  VastaaPoista
 4. Meillä vaihtelee harjaustyylit kovasti. Useimmiten menee leikiksi, mutta välillä osataan nauttiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie veikkaan, että ahkerammalla harjauksella Rakulla jäisi leikki pois. :) Noraa tulee selkeästi eniten harjattua kun se on a. yleensä lähellä harjaa ja b. ainut joka turkinhoidollisesti hyötyy harjauksesta.

   Poista
 5. Meillä ei tykätä harjaamisesta ollenkaan. Aluksi luulin että tuo katti yrittää vain leikkiä, mutta eikai vain tykkää. Yrittää karkuun kun näkee harjan, rimpuilee pois sylistä ja puree harjaa :/ Ei kelpaa furmis, kampa taikka pehmeäharjaksinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. :/ Positiivisella vahvistamisella harjailusta voisi tulla mukava tilanne kisulle. Alkuun kisu saisi herkkuja pelkästään harjan katsomisesta ja pikkuhiljaa harjaa aletaan tuomaan iholle. Tsemppiä! :)

   Poista
 6. Pöpö rakastaa pään harjaamista, sille tulee aina ihan uuno nautiskeluilme <3

  VastaaPoista
 7. Oih kuinka ihanaa:) Täälläkin tykätään! Päälakea ja poskia pitää harjata päivittäin. Tidiä on nyt harjailtu sukulaisvoimin pari viikkoa kun itsekäs mamma oli lomareissulla. Huomenna on (ainakin mamman) odottama jälleennäkeminen:)))
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän mamman itsekkyys anneta anteeksi tai toimi ainakin lieventävänä asianhaarana kun noin hyvään hoitoon pääsi. :) Mutta jälleennnäkemisen riemua ei voita mikään ♥

   Poista
 8. Meillä Jackson on aina pitänyt harjailusta ihan mistä vaan, mutta Paavo suorastaan inhosi sitä ennen. Nykyään molemmat tykkää, kiitos ahkeran palkkauksen. :D

  VastaaPoista
 9. Tiitus tykkää harjauksesta kovasti, ja päätä pitää aina kyhnyttää. Kauluria harjataan joka suuntaan ja harja on välillä silmissä sekä korvissa, mutta silti on niin ihanaa, kun joku kyhnyttää. :) Mahan ja pöksyjen harjaamisen aikana Tiitus on selällään sylissä ja tarjoaa jalkojaan harjattavaksi vuoron perään. :)
  Leela haluaa aina vain leikkiä ja syödä harjaa, joten pikkuneidin harjaaminen on välillä hiukan hankalaa. Hafta puolestaan ei muuten välitä harjaamisesta, mutta kaulan rapsuttelu harjalla on niin ihanaa, että harjasta on pidettävä tassuilla kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiituksen täyshoito ♥ Eiköhän Leelakin rauhoitu harjailun osalta, toivotaan ainakin! Ehkä kyhnytys auttaa. :D

   Poista
 10. Aaah mekin tykätään niin siitä, että kyhnyttää päälaelta! Ihanan hymyileväiset kissanilmeet Noralla ja Haikulla. ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin parasta! Kuin myös se kun sormella hieroo silmien välistä. :)

   Poista
 11. Ihanat nautiskelijat! ♥ Täytyykin koittaa päälakikyhnytystä. :D

  VastaaPoista