sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Parvekekausi on täällä taas

Ulkoilu on päivän sana monessa kissablogissa. Kisut ovat päässeet nautiskelemaan tarhassaolosta, yhteisistä luontoretkistä ja tavallisista pihavaljasteluista. Meillä on pysytty parvekeulkoilussa ja siinäkin toistaiseksi varsin niukasti. Parvekkeen ovi alkoi olla lyhyitä hetkiä avoinna jo huhtikuun puolella, mutta vasta vapun aikoihin kisut innostuivat oleskelemaan parvekkeella enemmän ja saivat myös kiinni tälle keväälle ensimmäisen kärpäsen. Voi sitä ylpeilyä sen jälkeen. 

"Täällä sitä ollaan, mutta missäs lämpö?"

"Aurinkoa riittää, mutta parvekkeen lattia on turhan kylmä. Sisällä on kivempaa."

Kärpäsen ylpeä saalistaja (ps. tämän kesän projektina on laittaa tarkkailupaikan korkeus kohdilleen)

Parveke kiinnostaa kisuja etenevissä määrin. Toistaiseksi siellä on nukkunut kuitenkin vain Raku ja sekin vain kerran. Varmaan sitten kun ilmat lämpenevät entisestään ja parvekkeen lattia muuttuu lämpimämmäksi, kisutkin alkavat oleskelemaan siellä enemmän. 


Katukyylä

"Tämän laatikon mami hankki meille rikotun tilalle. Ei ole kuitenkaan yhtä kiva."

"Vielä on vähän viileää, mutta raikas ilma on ihanaa."

"Ai miten niin tätä harjaa ei saa syödä?"

Tänä kesänä ajattelin myös koittaa saada Haikun innostumaan taas valjasulkoilusta. Olen jo vuosia pohtinut hankkivani Vänttisen valjaat ainakin Haikulle, mutta koska Primacatin valjaat ovat ajaneet asiansa hyvin, niin hankinta on aina jäänyt. Haiku näytti kyllästyneen valjaisiin viime vuoden puolella, joten nyt on viimein muuttaa aikomukset teoiksi ja kokeilla onnistuisiko Vänttiset innostamaan taas valjasteluun.

20 kommenttia:

 1. Vänttiseltä tilatut valjaat ovat minusta hyvät. Parveke olisi siisti, kun siellä voisi olla sateellakin - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tytöt on samaa mieltä! :) Innostuin tilaamaan Norallekin.

   Parveke on kiva, mutta olisi myös kiva saada nurmikkoa tassujen alle. :)

   Poista
 2. Pehmeä lasku parvekekauteen, siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan siellä viihdytään enemmän ja enemmän ♥

   Poista
 3. Vänttiset on kyllä hyvät! En tosin tiedä, vaikuttaako valjaiden malli miten paljon ulkoiluintoon, jos kissaa ei kiinnosta ulkona lähteä tutkiskelemaan maailmaa. Saattaahan valjaiden istuvuus tietysti vaikuttaa, jos nykyiset on Haikun mielestä vaan epämukavat. Mutta kotimaiseen käsityöhön panostaminen on iloinen asia, joten kokeile ihmeessä! Sittenhän asia selviää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haiku on ennen tykännyt ulkoilusta, mutta minusta tuntuu, että nuo valjaat on ruvenneet tökkimään. Haiku ei tykkää yhtään kun testaan valjaiden kireyttä ennen ulosmenoa. Siihen ne valjailut sitten kaatuukin kun Haiku ei enää tykkää saada valjaita ylleen. Toivottavasti Vänttisten pehmeämpi ja tasaisempi muoto toisi kaivattua mukavuutta takaisin. :)

   Joo, tosi iso plussa, että se on suomalaista työtä! Ja meidän kannalta oleellista on, että siinä on myös ekstraturvallisuutta heijastimien muodossa, sillä meillä ulkoillaan myöhään iltaisin/öisin kun ihmisiä ei enää ole liikkeellä.

   Poista
 4. Meillä ollut parvekkeen ovi aina päivisin ja eilen Rufus vietti siellä oikeastaan koko päivän. Cocokin tykkää olla parvekkeella nukkumassa mutta jossain kohtaa se vetäytyy puuhun. Yksi yö pidettiin ovea auki ja coco nukkui siellä koko yön! Parveke on kiva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww! ♥ Meilläkin on nyt ollut sen verran lämmintä, että Raku on alkanut nukkua parvekkeella enemmän. :) Mie en harmillisesti uskalla meillä pitää parvekkeen ovea yötä tai poissaollessani auki, sillä naapurin puolelle ainakin curlit saattaisivat mahtua, jos meidän väliseinän raossa ei olisi estettä. Este on tukeva, mutta en luota siihen, etteikö etenkään Haiku saisi sitä siirrettyä pois ajan ja tahdon kanssa. :D

   Poista
 5. Meillä parveke on ihan pakko käydä tsekkaamassa aina kun ovi aukeaa vaikka se on ihan ulkoilman lämpöinen kun ei ole lasitettu vaan verkotettu. Kovin pitkään siellä ei kyllä huonoilla keleillä viihdytä, mutta kesäisin Emil usein nukkuu yöt ulkona, ja iltapäivätorkkujen aikaan partsin tuolit ovat täynnä nelijalkaisia auringonpalvojia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, verkosta etenkin saa ihanat tuulenvireet yms irti! :) Mie en tosin uskaltaisi meillä pitää tavallista verkkoa noiden apinoiden vuoksi, mutta jonkinlainen tarhaseinä voisi toimia, jos ei olisi lasitettua parveketta. Voi kun olisi oma piha ja tarha, se olisi niin paras!

   Poista
 6. Parveke on kyllä loistokeksintö. Vänttisiä kannattaa kokeilla, tuntuvat olevan monen kissan mieleen enemmän kuin sellaiset perinteisemmät valjaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! :) Tosi näppärä. Niin miekin olen kuullut ja kova luotto on, että ainakin Haiku innostuisi taas ulkoilusta! :)

   Poista
 7. Oi kesä:) Parveke on kyllä mainio paikka! Me vain valjastellaan pihamaalla. Vänttisistä haaveillaan täälläkin, mutta kun vanhat valjaat ei millään räsähdä rikki:)
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kovasti kaipaan nurmikkoa kisujen tassujen alle, mutta onneksi meidän parvekkeella on sentään hyvä ilmanvaihto! :)

   Poista
 8. Teille on Blogger Recognition Award - http://sateinen.net/blogi/2016/05/17/blogger-recognition-award/ , olkaahan hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, kiitos!! Pitääpä ottaa tuo työn alle piakkoin. :)

   Poista
 9. Onnea hyvästä valjasvalinnasta (ja yläpuolen Awardista) :)
  Jäämme odottelemaan valjastelupostauksia ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Arja vastasikin tosi nopeaa, joten varmaan kohtapuoliin päästään jo kirjoittelemaan kokemuksia!

   Poista
 10. Kiva että sielläkin kevät etenee! Meillä täällä etelässä on onneksi jo niin lämmin, että parvekkeen ovea pystyy pitämään melkein yötä myöten auki. Sisään tulevat kärpäset on kyllä vähän huono asia, Tomu ei nimittäin oikeasti katso yhtään eteensä kun se jahtaa jotain lentävää vaan se sitten kaataa ja tiputtaa kaiken irtoavan mennessään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi Tomua! ♥ Täällä saisi näkyä enemmän kärpäsiä. Hämähäkkejä sen sijaan on tullut vastaan jo 2. :D

   Poista