torstai 5. marraskuuta 2015

Herkkukaapin sisältö

Noran lukuisten allergiakohteiden vuoksi meillä ollaan syöty vain kalaherkkuja, mitkä käyvät kaikille kolmelle kisulle. Tämä on minusta helpointa, sillä temppuillessa ja eritoten nameja heitellessä on kätevää kun purkkeja ei tarvi vaihdella kissakohtaisesti eikä jännittää meneekö herkku vahingossa väärään suuhun.

Meillä toimi pitkän aikaa vakisuperherkkuna Bilanxin pakastekuivattu turska, jonka saatavuus yhtäkkiä loppui keväällä ainakin meidän alueelta. Harmiksemme näytti ja näyttää yhä siltä, että turskaherkkujen tuotanto on lopetettu kokonaan, sillä niitä ei vieläkään näy kaupoissa eikä netissäkään. Bilanxin krilliherkkuja sen sijaan on, mutta niiden maistuvuus ei ole yhtä hyvä.

Keväällä ehkäpä juuri tuotannon loppumisesta johtuen eräässä verkkokaupassa oli suuri ale, jossa normaalihinnaltaan 5 € turskapurkin saikin vain euron hintaan. Äitini tilasi purkkeja ison kasan, josta mekin saimme osamme ja niillä pärjäsimme viime kuun alkuun asti. Purkkien parasta ennen -päiväys oli marraskuulle, mutta jo lokakuun alussa sisältö haisi heti ensiavaamisella härskiintyneelle, joten heitin 3 purkkia roskiin.

Siitä alkoikin sitten pohtiminen mistä saada yhtä hyvää, sopivia ja sopivan kokoisia treeninameja. Yhtenä vaihtoehtona oli Planet Petin pakastekuivattu kala -herkut, joita meillä on joskus syötykin hyvällä maistuvuudella ja sopivuudella. Planet Petiä ei kuitenkaan saa meidän paikkakunnalta, joten kävin ennen nettivalikoimiin syventymistä tarkistamassa mahtaisiko Mustista ja Mirristä löytyä jotain sopivaa.

Vähän kuten muistelinkin ja aavistelinkin, M&M'ssä ei ollut sopivaa herkkua. Thriven pakastekuivattu kala on liian isoa palkkioksi ja tavallinen kuivattu tonnikala ei ole ainakaan Noran mielestä maistuva. Koska kalaherkkuja ei ollut sopivina, päätin katsella vielä löytyykö esim. jänistä. Ja ihme kyllä sitä löytyi pakastekuivatun maksan muodossa! Noralta olen testannut kanin vain märkäruokana, jossa oli mukana kasviksia, joten täyttä varmuutta sopivuudesta ei ollut (kanimärkäruuasta tuli oireita), kuten ei myöskään Rakun osalta.

Annoin ensimmäiset maistiaiset jo heti samana päivänä. Maksan huonona puolena on, että pakastekuivatussa A-vitamiinimäärä on vielä entisellään (peruskuivatussa voi laskea jopa 50 %), joten sitä ei voisi syöttää runsain määrin jatkuvasti. Minun oli siis joka tapauksessa suunnattava katse verkkotarjonnan puoleen, mutta jäniksenmaksa toimi hyvänä sijaisena. Me taidettiin mennä viikko ilman herkkuja turskan loppumisen jälkeen ja oli turhauttavaa silloin kun halutti temppuilla kisujen kanssa, mutta sopivien herkkujen puuttumisen vuoksi ei pystytty.

Kissat rakastuivat jäniksenmaksaan, mutta lopetin sen antamisen muutaman päivän päästä aloituksesta. Nora ei alkanut rapsuttelemaan korviaan useammin, mutta silloin kun se rapsutti, se tunki jalkaansa syvemmälle korvaan mitä aiemmin. Rakullakin töhnäsi ensin toinen korva ja sitten toinen eri päivinä, joten lopetin jäniksen annon siltäkin. Onneksi olin tässä vaiheessa tehnyt jo kalaherkkutilauksen.

Kalaherkut tulivat, mutta ne eivät olleet täysin niitä mitä olin tilannut. Tuote oli sinänsä oikea, mutta sain päiväystuotteita, vaikka olin tilannut normaalihintaisia tuotteita, missä ei ollut päiväyshuomiomerkintää. Olin tilannut 7 pussia herkkuja, jotta ne kestäisivät pitkään enkä millään ehtisi syöttää päiväysherkkuja pois ajoissa. Otin yhteyttä asiakaspalveluun ja sain pitää herkut hyvityksenä ja he lähettivät oikeat tuotteet matkaan. Osan herkuista (ja mukanatulleet pari pientä kaupanpäällismaistiaisraksupussia) lahjoitin eläinsuojeluun.

Kalaherkut olivat maistuvia, mutta Rakun korvien töhnintä ei lakannut ja korvat myös haisivat. Olin toki ajatellut syöttää ensin päiväysherkut pois ennen tuoreempiin siirtymistä, mutta ajattelin kokeilla onko kutinan syy vanhahtavissa herkuissa. Heti kun oikeat tuotteet tulivat, siirryimme niihin.

Päiväysherkut vs tuoreemmat herkut

Ensin siirtyminen tuoreempiin näytti toimivan, mutta töhnintä ja haju tulivat pian takaisin. Päätin testata onko vika ylipäätään noissa herkuissa ja kävin ostamassa Coucoun pakastekuivattua kanaa (Raku olisi pystynyt syömään meiltä jo ennestään löytyviä katkarapuherkkuja, mutta ne eivät toimineet ruokahalun herättäjänä sydänaterian päällä). Yrityksistä huolimatta meillä siis ajauduttiin kahden eri herkun käyttöön. Kanaherkku näyttää kuitenkin toimivan, sillä töhnintä ja haju ovat pysyneet kurissa. Nora syö nyt treeninameina Planet Petin kalaherkkuja ja Raku Coucoun kanaherkkuja. Haiku on toistaiseksi syönyt samaa kuin Nora. Pakastekuivatun jäniksenmaksan Haiku syö pois pääasiassa kynsienleikkuupalkkioina.

Planet Petin tuoreemmat herkut ovat kooltaan isoja, mutta ne on helppo halkaista sopivimmiksi paloiksi.

Herkkukaapin sisältö (miinus Coucoun kana)

Mitä itse otsikkoon tulee ja tarina tiivistetysti, meillä on täten kertynyt kaapiin iso kasa herkkuja. Naurattaa niihin liittyvät ruokintasäännöt, mitä voisi myös kuvailla kissanhoitajan painajaisena:

 • 9 pussia Planet Petin pakastekuivattua kalaa, mitä vain Haiku ja Nora saavat syödä
 • 1 purkki Thriven pakastekuivattua katkarapua, mitä vain Haiku ja Raku saavat syödä
 • 1 pussi poronliharouhetikkuja, mitä oikeastaan teoriassa kaikki saavat syödä, mutta tikut sotkee eikä täten ole hyviä treeniherkkuja. Annan näitä vain Noralle.
 • 1 pussi Trick & Treat pakastekuivattua jäniksenmaksaa, mitä vain Haiku saa syödä
 • 1 pussi Coucou! pakastekuivattua kanaa, mitä vain Haiku ja Raku saavat syödä

Eiköhän näillä hetki pärjätä. :D

Raku haistoi pääpotin Nose Work -treeneissä

18 kommenttia:

 1. Mulla on onneks helppoo, kun namit on kuivamuonaa. Mun kissat hyppäis varmaan kaivoo kuivamuonan perässä :D

  Mut hei, teille olisi Liebster awards!
  http://sateinen.net/blogi/2015/11/05/liebster-award/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin rakastettaisiin raksuja, mutta haluan antaa terveellisempiä herkkuja eikä meillä edes pystyttäisi yleisesti käyttämään raksuja kun Raku on niille allerginen... :D

   Poista
 2. Täällä menee nuo Cosman pakastekuivatut herkut kuin kuumille kiville. En tiä saako niitä mistään lemmikkikaupasta, tilaan itse ne Zooplussasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaamassa herkut ja tonnikala vaikuttaa hyvältä kokoansa myöten! :) Säästöpakkauksessa on vielä ihan ok kilohintakin, pitääpä laittaa tuota seuraavaan tilaukseen mukaan kun tilaan Noralle märkäruokaa. Nuo tonnikalat voisi toimia semmoisissa tilanteissa, missä on riski väärään suuhun joutumisille. Katsotaan siirrytäänkö noihin sitten kokonaan kun PP'n kalaherkut on syöty. :)

   Poista
 3. Coucou! herkut on täälläkin suurta herkkua. Ihmisen nenuun vaan tuoksuvat kovasti paljon eläimelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on laadukkaan herkun merkki! :) Olen kalaherkuista (ainakin Bilanxin turska) kuullut valitettavan, että haisee liikaa kalalle, mutta minusta haisee just hyvin. :D

   Poista
 4. Thriven tonnikala on meillä kaikista herkuista suosituin. Koulutuksessa se on kyllä hankala ja kallis. Pilkon yleensä ne isot kuutiot pienemmäksi, ettei purkki loppuisi jo aina yhden koulutuksen jälkeen. Tavallisia ruokaraksuja käytetään silloin, kun temppuillaan jo opittuja asioita. Coucoulta en ole ostanut muuta kun maksaa, mutta täytyykin testata muita makuja, jos tuolle thriven tilalle löytyisi halvempi super herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin maistuu tosi hyvin Thrive, mutta juuri noista mainitsemistasi syistä jää ostamatta. :/ Ylempänä kommenteissa Selinas mainitsi Cosman herkut, niissä on pienempi kilohinta (ainakin säästöpakkauksissa) ja näytti mainoskuvien perusteella olevan pienempi herkkukokokin. Mutta kannattaa tosiaan kuitenkin testata Coucoukin yms, siinä on Cosmaakin halvempi kilohinta. :)

   Poista
 5. Meillä maistuu kaaikki herkut tosi hyvin nomnomnom ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen suuresti Noran logiikkaa kun pakastekuivattu tonnikala maistuu, mutta peruskuivattu ei. :D Mutta kai siinä on makueroakin sitten.

   Poista
 6. Coucou! lohiherkut maistuvat meillä mainiosti, vaikka kissa on muuten äärettömän nirso herkkujen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne on pois vaihtoehdoista hiivan ja sokerin vuoksi. Harmi kun niitä ei saa pakastekuivattuna, mikä olisi täyttä lihaa. :/ Coucoun ainoa 100 % eläinperäinen kalaherkku on kuore, mikä on liian iso treeniherkuksi eikä Nora pysty sitä edes syömään.

   Poista
 7. Sulla on pienoinen pallotteleminen kissojen allergioiden kanssa. Oot ihailtavan tarkka ja näät paljon vaivaa, että kaikki miukujat saavat sopivia suupaloja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergioiden kanssa pärjää hyvin niin kauan kun sopivia tuotteita löytyy markkinoilta ja tänä vuonna on tuntunut aikamoiselta koettelulta taas. :D Juuri kun löydettiin Noralle sopiva ruokavalio niin meidän vakiherkkujen valmistus loppui ja sopiva ja maistuva hammastahnakin katosi Mustista ja Mirristä. Onneksi tahnaa on löytynyt ainakin vielä toistaiseksi yhdestä verkkokaupasta. Mutta jos sen tahnan tuotanto lopetettaisiin, niin todennäköisesti joutuisin pesemään kisujen hampaat ilman tahnaa. Virbacin kalatahnaa nämä inhoaa. :/

   Poista
 8. Ohhoh! Onpas teilla herkkuja :) Ja säätämistä..

  VastaaPoista
 9. No nyt on herkkukaappi kohdallaan! :D Meidän herkkukaapissa on kaikenlaista ihan sekalaista, pitäisi varmaan jossakin vaiheessa käydä kaappia läpi ja heittää vanhentuneet roskiin. Eemeli tosin ei arvosta sellaista toimintaa, eihän nyt roskiin voi heittää hyvää ruokaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisää tulossa! :D Seuraavaan Zooplus-tilaukseen nappaan mukaan Cosman tonnikalaherkkuja, heti suoraan säästöpakkauksen kun Zooplussaan ei ole niin usein asiaa ja tonnikalan nyt ainakin pitäisi olla kaikille sopiva ja maistuvakin kun on pakastekuivattuna. Syötellään herkkuja sitten sekaisin, mutta Cosma otetaan heti mukaan ainakin niihin tilanteisiin, jossa ei pysty niin tarkkaan sanomaan kenen suuhun herkku päätyy.

   Owww, voi ei! Herkkuja on kiva ostaa, mutta kurjaa jos ne ehtii mennä vanhaksi. Teehän äkkiä inventaario niin ehdit ehkä syöttää niitä pois, jos päiväys on vasta lähestymässä! :)

   Poista