sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Liebster award


Sain Liebster award -haasteen Kollinkoukkuja-blogin Roopelta ja Ilmolta, Sinkkumiehen kissablogin karpaasi77'ltä sekä Iltateellä-blogin Kirsiltä. Kiitos kaikille haasteesta!


Säännöt:
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster award -haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 kysymystä haastetuille

Koska meille tuli kolmesta eri suunnasta haaste ja tykkään vastailla kysymyksiin, päätin vastata kaikkiin 33 kysymykseen.

Ensin Roopen ja Ilmon kysymykset:


1. Mitä temppuja kissasi osaa?

- Haiku: istu, koske, tassu, toinen (tassu), femma, kymppi, taputusleikki, vilkuta, huido, kaada, vieritä, kiinni (nappaa tarjotun tavaran suuhunsa), nuole (kättä), ali (menee koukussa olevan jalan ali) ja koppaan

- Raku: femma, toinen (toisella tassulla femma), kymppi, kaada, vieritä, kiinni, koppaan, läpi (kiertää jalan ympäri), jalkojen välistä pujottelu, paukuta (heiluttaa pahvilaatikon kantta), peruuta ja ali

- Nora: istu, femma, hyppää (olkapäälle), maahan, kieri, yli (hyppää käden yli) ja ryömi

2. Onko kissasi käynyt koskaan näyttelyssä?
- Raku on käynyt kerran virallisessa näyttelyssä ja molemmat curlit ovat käyneet kerran esittelynäyttelyssä. Raku stressaa näyttelytilanteita tosi paljon ja sen kanssa en ole enää menossa näyttelyihin. Noran kanssa olisi tarkoitus kokeilla jossain vaiheessa, vaikka se onkin lemmikkitasoinen.

3. Mikä on kissastasi mieluisin oleskelupaikka?
- Nora rakastaa kiipeilypuiden korkeareunaisia ympyräpetejä, Raku kiipeilypuiden pusseja ja korkeinta ympyräpetiä (kuvassa) ja Haiku taasen viihtyy laatikossa sekä on alkanut oleskelemaan taas paljon keittiön pöydälläkin.4. Montako ja mitä eläimiä olet omistanut elämäsi aikana?
- Nyt 15-vuotias leopardigekko Täpy on ensimmäinen omistamani lemmikki ja kaikki muutkin ovat yhä ilahduttamassa arkeani, paitsi kääpiöparta-agama Ava, joka menehtyi viime vuoden alussa. Yhteensä omistamiani eläimiä on siis ollut 8: 5 liskoa (3 leopardigekkoa ja 2 kääpiöparta-agamaa) ja 3 kissaa.

Täpy


5. Mikä on kissastasi paras ihmisten ruoka?
- Käytin aikoinaan temppupalkkiona keittokinkkuleikkeleitä ja Haiku ja Raku rakasti niitä. Noran tultua olin jo siirtynyt muihin palkkoihin, joten se ei ole päässyt maistelemaan. Muissa tilanteissa kisut eivät ole saaneet ihmisten ruokia, mitä nyt Haiku koittaa kovasti niitä varastaa jos näkee tilaisuuden. Haikun lemppari olisi varmaan pitsa.

"Jos pitsaa ei saa syödä niin miksi se tuoksuu niin hyvältä?"

6. Herättävätkö kissasi aamulla? Monelta? 
- Eivät herätä, mutta käyvät sängyllä pyörähtämässä kun herätyskello soi.

7. Lemppari lelu juuri nyt
- Itsetehty pyynsulkalelu ja Rakulla on myös ikisuosikkina narut. Nora on innostunut kovasti rullalle kääritystä paperista.8. Mikä näistä on paras: Pahvilaatikko, paperipussi, ihmisten laukut
- Pahvilaatikko! Paperipusseihin kisut eivät ole juurikaan päässeet tutustumaan.

9. Tykkäätkö vieraista vai oletko ns. yhden ihmisen kissa?
- Vieraat on kivoja etenkin jos niiltä saa herkkuja, mutta muuten vieraista ei erityisemmin innostuta. Isäni on ainut vieras, jota Haiku rakastaa ja isä saakin aina perusteellisen käsipesun meillä vieraillessaan.

10. Jos saisit nyt valita jonkun uuden rotukissan (sellaisesta rodusta, jota et vielä omista) itsellesi, niin minkä rotuisen ottaisit?
- Somali! Kettukissa oli minulla haaveissa jo ennen curleja, mutta curlit rotuna voitti hiljaisuudellaan. Nyt taasen tuntuu, että ei haittaisi jos löytyisi enemmänkin ääntä kun on jo tottunut Haikun kanssa keskusteluihin.

11. Mikä on ihanin asia kissan omistamisessa?
- Ne tuovat niin paljon sisältöä ja iloa elämään.


Karpaasi77'n kysymykset:


1. Kiipeileekö kissasi verhoihin?
- Ei kiipeile, tosin ensimmäisessä asunnossamme kiipeilypuu oli parvekkeen oven ja sen verhojen vieressä ja aika monesti kisut, etenkin Haiku, tykkäsivät syöksyä puuhun verhojen takaa. Välillä verhot sitten lähtivät mukaan.2. Onnistuuko kynsien leikkaaminen ongelmitta?
- Onnistuu. Haiku murisee välillä, muttei tee mitään.

3. Mikä on omituisin paikka, mistä olet kissasi löytänyt?
- Nyt ei tule mieleen muuta kuin se kerta kun löysin Noran vaatekaapin alimman hyllyn perältä. Nora viihtyy yleensä ylähyllyillä ja pienoinen paniikki ehti jo iskeä kun kissaa ei näkynyt missään. Sitten tajusin tarkistaa alahyllytkin. Nora suosii korkeita nukkumapaikkoja, joten ihmetytti maatasovalinta.

4. Oletko opettanut kissallesi temppuja?
- Olen, lista löytyy ylempää vastauksista. Meillä rakastetaan temppuilua. :)

6. Onko sinulla vaikeuksia saada kissaa kuljetuslaatikkoon?
- On ja ei, koppaan saaminen vaatii oveluutta siten, että kissat piiloutuvat hankaliin paikkoihin jos huomaavat joutuvansa pian koppaan. Mutta sitten kun kissa on siinä kopan edessä, ne menevät sisään varsin kiltisti. Raku laittaa eniten vastaan, mutta sekin on jo luovuttanut isoimpien taisteluiden osalta sen jälkeen kun käytiin piiiiitkä keskustelu muistaakseni vuoden 2013 jouluna.

Koppa käydään kuitenkin tutkimassa, jos se on oudossa paikkaa

7. Katsooko kissasi TV:tä?
- Eivät, eivätkä onneksi tule juuri tiellekään.

8. Montako pahvilaatikkoa kissallasi on piilopaikaksi?
- Tällä hetkellä meidän lattioita koristaa 5 laatikkoa. Näistä kahta käytetään yleiseen oleskeluunkin ja kaikkia mielellään hyödynnetään yhteisleikeissä.

9. Rullaako kissasi vessapaperirullan auki?
- Ei. Haiku on parisen kertaa repinyt talouspaperirullaa, mutta muuten rullat ovat saaneet olla rauhassa.

10. Tykkääkö kissasi olla saunassa?
- Meillä ei ole saunaa, joten en osaa vastata.

11. Pääseekö kissasi ulkoilemaan vapaana?
- Ei pääse, edes valvottuna. Haiku on niin utelias, että lähtisi varmasti valvottunakin omille retkilleen heti eikä kuuntelisi käskyjä enkä halua ottaa riskiä curlienkaan kanssa. Valvomatonta vapaata ulkoilua en hyväksy niin ihmisiin, luontoon kuin itse kissaankin kohdistuvien riskien vuoksi.

Meillä ulkoillaan vain valjaissa, tosin tämä kesä oli hyvin laiskaa sen suhteen ja kisujen ulkoilu rajoittui paria mökkireissua lukuunottamatta parvekkeelle. Eivät valittaneet, sillä meidän parvekkeella on hyvä ilmanvaihto. Mökillä eivät juurikaan viihtyneet ulkona paria lyhyttä hetkeä lukuunottamatta.

Kirsin kysymykset:


1. Mistä lemmikkisi on saanut nimensä?
- Haiku: Halusin jonkun japanilaisen sanan nimeksi. Koitin katsoa sanakirjasta mm. luonnetta kuvaavia sanoja, mutta Haikun näköisiä sanoja merkityksineen ei tullut vastaan. Haiku-nimen bongasin sattumalta wikipedia-artikkelista ja nimi kuulosti sopivalta.

- Ragnar: Minulla on tapana kirjoittaa vihkoon ylös kivan kuuloisia nimiä mitä tulee vastaan elokuvissa, kirjoissa yms ja joita koen voivani ehkä joskus hyödyntää lemmikkien niminä. Ragnarin bongasin Big Brotherista (ja koska inhoan kyseistä sarjaa niin olen saanut kuulla nimen alkuperästä aika paljon kiusoittelua ystäviltäni :D) ja minusta nimi oli juuri sopiva punaväriselle kissalle. 

- Nora: Kuten alunperin Haikunkin kohdalla, halusin nimen, jolla on jokin merkitys. Selasin tunteja ulkomaalaisia vauvanimisivustoja yrittäen löytää nimeä, joka kuvaisi kys. kissaa sekä myös näyttäisi kys. kissalta. Lopulta, lähellä jo syviä epätoivon tunteita, löysin viimein täydellisen nimen: Nora. Nora tarkoittaa valoa ja on lyhenne Eleanorasta. Valo kuvasi täydellisesti energistä ja humoristista pentua, jonka tiesin tuovan valtavasti iloa ja valoa meidän elämään.

2. Mistä sellaisesta haaveilet, jota et ole vielä pystynyt toteuttamaan?
- Neljäs kissa, poikakisu Rakulle painikaveriksi. Oma rivitaloasunto tai omakotitalo, johon saisi rakennettua suuren ja viihtyisän ulkotarhan kisuille. Kaikki haaveet siis liittyy kissoihin, kuinkas muuten. :D

3. Linkitä joku hyvä kappale, mitä olet viime aikoina kuunnellut.
- Viime aikoina olen innostunut kuuntelemaan Nina Sublatin Warrioria erään superhyvän musiikkivideon ansiosta.

4. Palaako lemmikkisi kanssa joskus käämi? Mitä teet siinä tilanteessa, kun hermot menee totaalisesti etkä pysty menemään rauhoittumaan muualle (esim. toiseen huoneeseen)?
- Haikun ja Rakun kanssa palaa, eritoten Haikun. Haikun kun se koittaa varastaa toisten kisujen ruokia (kun ovat jo syöneet, mutta jättäneet syömättä enemmän tai vähemmän) ja Rakulle kun se kiusaa Noraa yrittäen välillä painia sen kanssa väkisin. Raku on kuitenkin sen verran kiltti, että tottelee hyvin ja sen kanssa tilanteet raukeaa yleensä helposti, joten suurimmat suuttumiset tulee Haikun kanssa. Jos ruokia ei heti syystä tai toisesta korjata pois, Haikua saa vahtia rävähtämättä, jottei se mene apajille. Se tottelee kun sitä kieltää, mutta aina kielto kiellolta siirtyy lähemmäs lautasta ja jos käännän katseen pois, se kipittää pikapikaa varkaisiin. Jos varkaus ehtii tapahtua ja joudun vähän aikaa rauhoittumaan ennen jäljelle jääneiden ruokien korjausta pois, seison paikallani ja katselen seiniä, kunnes rauhoitun.

"Rakas päiväkirja, en saanut syödä toisten ruokia omani lisäksi. Näännyn nälkään ihan just nyt."

5. Mitä tykkäät lukea muiden lemmikkieläinblogeista (esim treeneistä, arjesta, katseletko valokuvia)?
- Arki, treeni, ruokinta, hoito, näyttelyt.... kaikki kiinnostaa suunnattomasti (kissoista)! :) Ihan arkiset asiat kuvineen kiinnostaa erityisen paljon, on kivaa lukea minkälaista arkea muilla kisuilla on.

6. Minne matkustaisit juuri nyt, jos sinulla olisi siihen mahdollisuus?
- Ystävien luo eri puolelle Suomea. Niin pohjoisempaan kuin etelämpäänkin. Ihan nolottaa kun en ole vieläkään käynyt edes 100 km päässä asuvan ystäväni luona, joka on asunut jo ainakin pari vuotta "uudessa" asunnossaan. Aina kun sinne suuntaan on tullut mentyä on ollut joko eläinlääkärireissu tai muuten sen verran kiireinen, etten ole ehtinyt näkemään/käymään.

7. Muistuttaako lemmikkisi jotakin tunnettua hahmoa (kirja, tv-sarja, leffa…)?
- Hmm täytyy sanoa, ettei tule ketään mieleen. Rakusta tulee aina mieleen Vikings-sarjan päähenkilö Ragnar, mutta niillä on täysin päinvastaiset luonteet.

Ragnar ja Ragnar

8. Onko sinulla muita harrastuksia kuin lemmikit ja jos on niin mitä?
- Videopelien pelaaminen. Muuten elämä pyörii kissojen ympärillä.

9. Tulet väsyneenä töistä/koulusta kotiin ja sinun on tehtävä ruokaa, mitä alat vääntämään?
- Jos jääkaapissa ei ole valmista ruokaa, teen joko leipää tai kotiintulomatkalla käyn hakemassa kaupasta Saarioisten pikkupitsan. Olen muutenkin laiska tekemään ruokaa, väsyneenä sitäkin laiskempi.

10. Mikä on mielipiteesi Suomen susitilanteeseen?
- Ihan huippujuttu, että kanta on kasvamassa! Nyt määrä alkaa kuulostaa hyvältä.

11. Nautitko metsästä, ja mikä on upein kokemus minkä olet siellä/luonnossa kohdannut?
- Rakastan kulkea metsässä, vaikka sitä tuleekin tehtyä todella harvoin kun yksin ei huvita oikein liikuskella. Mitään erikoisia tai upeita tilanteita ei tule mieleen. Toivon, että vielä joskus tapaisin kyyn.

Haikun kanssa metsätielenkillä 2013. Tänä vuonna Haiku ei halunnut lähteä mökin pihaa pidemmälle.

Lähes kaikki ovatkin tainneet jo haasteen saada, mutta heittelen tähän niitä jotka eivät ole ainakaan vielä vastanneet ja jos olette saaneet jo haasteen niin tarttukaa tähänkin halutessanne:

Kysymykset:

1. Onko kissoillasi vesiautomaattia ja jos on, käyttävätkö ne sitä usein?
2. Millä tavoin kissasi pyytävät huomiota?
3. Onko joku kissoistasi ns. pomon roolissa? Kuka ja miten se ilmenee?
4. Jos kissasi olisivat jälkiruokia, mitä ne olisivat?
5. Ovatko kissasi helppoja leikitettäviä?
6. Tunnistavatko kissasi arkisia sanoja, mitä? 
7. Mikä on kissojesi lempiherkku?
8. Ovatko kissasi jokapaikanhöyliä vai saatko touhuta rauhassa?
9. Tykkäävätkö kissasi käyttää ääntään?
10. Tykkäävätkö kissasi nukkua sängyssä? Ihmisen kanssa vai ilman vai sekä että?
11. Mikä on viimeisin asia mitä kissasi ovat tehneet mikä on saanut sinut nauramaan?

20 kommenttia:

 1. Olipa kivoja vastauksia! Tuut tänne Turkuun ens kesänä, niin vien sut sellaseen paikkaan missä pääset varmasti tapaamaan kyyn. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oiiii, vähän oisi kiva! :) Niitä löytyy meidän mökkialueeltakin, mutten ole onnistunut törmäämään yhteenkään eli ei kuitenkaan ole niin näkösällä siellä. Kerran on tullut mökin pihalle joku vuosi sitten, mutten ollut silloin paikalla. Pidän tarjouksen mielessä, jos innostun reissaamaan! :D

   Poista
 2. Nauratti tuo kuva missä Haiku (?) on napannut verhon mukaan puuhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lähti mukaan monesti. :DD Vähemmän sen jälkeen kun verhojen helmaa lyhennettiin.

   Poista
 3. Kivoja kuvia. Varsinkin Haikun ulkoilu kuvat. Teillä olikin liuta kysymyksiä. Kivasti sait vastattua kaikkiin. :) Hui neljäs kissa! :D Mä haaveilen kolmannesta, mutta en haluaisi rikkoa meillä vallitsevaa sopua. Burma olisi kiva, mutta äänekkyys mietityttää minuakin. Tai sitten kolmas cooni, mutta en tiedä miten pärjäisin kolmen jättikissan kanssa. Nytkin on vaikeaa, jos pitää yksin lähteä kissojen kanssa jonnekkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo minuakin jännittää miten eritoten Haiku suhtautuisi neljänteen kun sen tutustumiset aikuisten poikien kanssa ei ole mennyt niin hyvin kun pojat ovat olleet vähän turhan innokkaana tulemassa iholle. Pentuun Haiku saattaisi tottua nopeammin, mutta luonne pitää valita tarkoin. Semmoinen, joka tykkää painia ja on aktiivinen, mutta osaa antaa myös tilaa tarvittaessa. :)

   Kolme jättikissaa voisi olla aikamoista. :D

   Poista
 4. Jee vihdoin mekin saatin tää haaste jee, varmasti aiotaan vastata kuhan ehditään.. Olisi taas vaikka mitä postauksia kirjoittettavana instapostaus, messupostaus, blogikissojen luona vierailu postaus, tämä haastepostaus ja jossain vaiheessa varmaan taas Ruffen masu postaus huh! :D Tosi kivoja vastauksia sinulla oli kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitääää, olin ihan varma, että teillä on jo tämä haaste! :D Ihan kuin olisin törmännyt teidän nimeen jonkun haasteessa, mutta saattoi olla jokin toinen haaste sitten kun en onnistunut enää löytämään Liebsteriin liittyvänä. Olipa sitten tosi hyvä, että haastoin. :D Minullakin on monia kirjoituksia jonossa, hassua miten sitä kirjoitettavaa riittää, toki kiva vaan ettei jutut lopu kesken. :D Kiitos!

   Poista
 5. Hei kiitos haasteesta, otetaan mielellään vastaan :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja vastauksia. Meilläkin suuret haaveet liittyvät kissoihin, esim. rivari/pieni omakotitalo ja ulkotarha olisi kova sana... :D

  VastaaPoista
 7. Kah, kiitos haasteesta :) Otetaanpa se heti työn alle.

  VastaaPoista
 8. Olipa mukava lukea vastauksiasi! Mukavia kysymyksiä olet myös keksinyt, kiitos siis haasteesta! Laitan vastauksen tulossa jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 9. Kääk, mulla ei voisi olla blogia, sillä en saisi koskaan aikaiseksi vastailla haasteisiin:) Vaan kovin mukava on lukea reippaiden ihmisten vastauksia!
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin ei ole toki pakko vastata, mutta ovat mukavia poikkeamia perusjulkaisuista! :)

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Jos tuut jossain vaiheessa Turkuun, saat luvan tulla sitten tännekin! Heh, vaikutat niin rauhalliselta etten voisi kuvitella sua hermostumassa kissoille. :D Tosi mukavat nuo nimien alkuperät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Olen tosi laiska matkustamaan, mutta olen yhteyksissä jos intoudun sinne suuntaan, olisi kyllä kiva nähdä! :D

   Hermostumiset liittyykin yleensä tilanteisiin kun minulla on nälkä, muuten omaan lehmän hermot. :p

   Poista