perjantai 27. helmikuuta 2015

Peura ja kani

Niin miten se sanonta menikään, "älä koskaan sano...". Sattumalta samasta paikkaa mistä saa kiipeilypuuhun varaosia, saa myös Ziwipeakin ruokaa, joten tokihan päädyin "viimeisen kerran" vielä selaamaan Ziwin märkäruokia ja laskeskelemaan ja puntaroimaan vaihtoehtoja. Noran ruokavaihtoehdot ovat todella vähissä ja eliminaatiodieetti lähenee loppuaan, joten päätin antaa sittenkin Ziwipeakin peuralle tilaisuuden ja tilasin sitä kilon testiin. 

Huonoksi tuuriksemme Lemmikkistorella oli ruuhkaa varastossa ja tilauksen perillesaapuminen kesti oletettua kauemmin. Orijen-kuivaruoka pääsi siinä ajassa loppumaan ja oli pakko turvautua raakapuoleen. Samalla tuli testattua uudestaan possunsydän, josta todettiin, että sekin tosiaan on pois pelistä kun Nora sai rapsutettua ohimoon ruventapaisen.

Ziwipeakin peuraa on nyt syöty lähemmäs 400 g, mutta vielä en osaa sanoa juuta tai jaata sopivuudesta. Ainakaan mitään radikaalia reaktiota ei ole tullut vielä ja se on hyvä. Ziwipeak muuten haisee tosi voimakkaasti ja haju poikkeaa muiden merkkien pateeruuista, mutta on nähtävästi silti maistuvuudeltaan erinomaista.

Peuraa

Peuraa

En hoksannut laittaa tuohon tilaukseen mukaan lisää Orijenin kuivaruokaa ja varastoruuhkan vuoksi en halunnut ottaa riskiä, että Nora joutuisi taas syömään sopimatonta raakaa sillä välin kun odotellaan sopivamman ruuan tuloa (jos siis Ziwi ei sopisikaan), joten laitoin Power Of Naturen kanimärkäruokaa tilaukseen, sen haluan testata joka tapauksessa. Kanimärkäruoka tuli tänään, mutta syödään Ziwi ensin loppuun tai ainakin niin kauan kun selkeitä oireita ei ole.

Kania 1,2 kg

PONin mukana tuli hieno mietintälaatikko

Näiden jälkeen lähes vuoden kestänyt eliminaatiodieetti päättyy. Sitten pitääkin koittaa tiivistää koko vuosi yhteen kirjoitukseen. :)

12 kommenttia:

 1. Voi että toi viimenen kuva! :D Just sopivan kokoinen laatikko, että mahtuu yksi kissa. :)

  VastaaPoista
 2. Asiallinen loota, ei voi muuta sanoa ;)

  Toivotaan, että kaikki noi ruuat sopii, aikammoista salapoliisityötä saat kyllä tehdä noiden ruokien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku ainakin arvostaa. :D Jänskättää kovasti, ensi viikon alussa pitää laittaa anyway sitä Orijenia tilaukseen, joten saa nähdä, tuleeko mukaan lisää Ziwiä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Rakun syvällinen mietintähetki, mitä mami tuli häiritsemään kameran kanssa. :D

   Poista
 4. Huh aikamoista on ollut sun kisujen ruokkimiset kun pitänyt ostella niin paljon kaikkia eriruokia, onneksi sentään yksi kisu siellä voi syödä kaikkea niin ei mene roskiin :) Tuo vika kuva on vaan niin söpö ♥ Ragnarfani kuittaa ;---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haiku on kyllä onni kun voi siitä hyvillä mielin tilailla, että ainakin yksi kisuista syö ruuat pois. :D Joo, Noran ruokinnasta tulee jännää jos sekä PON että Ziwi sopivat, ruuat ostan silloin vähintään kahdesta paikkaa sille. :D Kolmesta, jos pidän myös Orijenin ainakin osittain mukana, sitä saa halvemmalla PetsGo'sta kuin Lemmikkistoresta, josta siis saa Ziwin. PON taasen tulee Sydänystävältä.

   Raku ♥

   Poista
 5. Just passeli laatikko, ellei peräti ihan täydellinen.
  Toivottavasti nyt viimein löytyy sapuska, jota pystyy syömään ilman kutkaa ja muuta kurjaa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin osattu mitoittaa! :) Niinpä, kutinaton Nora oisi kiva, mutta ainakin Orijen on semmoinen, mistä ei kovasti kutia eli se jää ruokavalioon, ainakin jos PON ei sovi. Ziwi on liian kallis pääruuaksi. :(

   Poista
 6. Voi laatikko-Rakua! Pidän peukkuja että ruuat sopisivat Noralle! Pitäisi ehkä itsekin joskus kokeilla tuota kaniruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peuraa tilasin lisää 12 purkkia, vielä(kään) en uskalla kuitenkaan sanoa sopivuudesta. :D Tänään aloitettiin PON ja ainakin maistuvuus on tässäkin kohdallaan. :)

   Poista