lauantai 3. tammikuuta 2015

Tarkkailupaikka

Joulunaikaiset -20 c pakkaset eivät onneksi kauaa kestäneet ja patteritkin lakkasivat huutamasta. Tämän asunnon varjopuolena on, ettei pattereita pysty säätämään (säätönupit on, mutta ne eivät tottele), vaan ne taitavat toimia ulkoilman lämpötilan mukaan. Kovilla pakkasilla täällä oli melkoinen tropiikki (25 c) ja lämpöaallot olivat melkein silminnähtävissä. Parhaimpina päivinä sain laittaa ohuet kesäsukat jalkaan. Kissojen turkitkaan eivät pitäneet tilanteesta ja ne olivat sähköiset ja karheat. Haikulla lisääntyi karvanlähtö huomattavasti. Lisäsin kissoille rasvahappojen saantia sekä viimein kävin ostamassa sinkkilisän. Kisutkin saivat jouluna rahalahjan (liskot myös), joten sinkkilisä oli sopiva kohde lahjan käyttöön kun kaikkea muuta näiltä jo löytyykin. Pakkaset ovat nyt lauhtuneet ja turkit ovat taas pehmeitä.

Nyt kun täällä on lähemmäs nollakelit, olen voinut pitää parvekkeen ovea auki ja kisutkin ovat pääseet nauttimaan raikkaasta ilmasta. Nora on kovasti ihastunut oven päältä tarkkailuun, ovea matalampi kiipeilypuu ei enää kelpaa. Mieluusti menisi tuosta vieläkin korkeammalle.

Hyvät näkymät

Tästä sinne pääsee

Hyvää tassua

Melkein siperiankissa, mutta ei sinne päinkään

"Miten se pääsi tuonne?"

"Tullako vai eikö tulla?"

Kisut innostuivat todenteolla kun huomasivat minun touhuavan kuvailupuuhissa. Ensin Nora lähti juoksemaan parvekkeella ja sai peräänsä Rakun ja hippaleikin innoittamana Haikukin tuli parvekkeelle ja osallistui leikkiin.

Tolpanhalaaja-Raku iskee

Haiku liittyy mukaan

Tolpanhalaaja-Haiku

"Eikö täältä pääse ylemmäs?"

"Tahdon korkeammalle!"

Jellona odottaa saalistaan

Haiku kävi läppäsemässä pepulle

Raku tuli varmistamaan kuvien laadun

Hippa jatkui sisälle. Nora kiipesi ylös turvaan ja näytti Haikulle kieltä

Lisää hippaa ja sen lopputulos

Prinsessa määrää leikin loppuneen

Raku melkein hyppäsi kaapin päälle, mutta se on enemmän Noran heiniä

Tämä kuitenkin sujuu

18 kommenttia:

 1. Oi kun te pääsette korkealle! Ei siitä jostain menisi tikkaita katolle ;-)

  VastaaPoista
 2. tehän ootte kaverit ihania pikku apinoita ;)

  VastaaPoista
 3. Ompas Nora ketterä! Vaikka ei Rakukaan kovin kakkoseksi näytä jäävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noran oravataidot ovat vertaansa vailla. :) Hyvin on tyttö hyödyntänyt korkeita paikkoja siltäkin osin, ettei muut edes yritä hyppiä ovien päälle, joten ne on Noran omia turva- ja tarkkailupaikkoja. Keittiönkaapinpäällisenkin Nora löysi heti ja saattaa olla, ettei Raku ole siellä käynyt kertaakaan. Haiku on tainnut käydä kahdesti.

   Poista
 4. Jonain aamuna ne tuolla innolla ja ketteryydellä kiipeää naapurin parvekkeelle :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mieki pelkään. :DDD Hyvin on kuitenkin turvattu, ettei kissanmentäviä rakoja ole.

   Poista
 5. Vautsi minkälaisia kiipeiliöitä siellä on ja Nora on aivan mahtava kun pääsee vaikka minne! Ruffe ehkä pärjäis noissa puuhissa mutta Coco jää suosiolla maantasolle. Välillä pelottaa kun Coco hyppää ja kiipeää puuhun niin lujaa että puukin meinaa kaatua :'D Mä olisin niiiiin ilonen jos meillä olisi täällä sisällä +25 astetta lämmintä, oon sellanen vilukissa että oon aina sisällä lökissä, villasukissa, hupparissa ja vielä viltin alla (ainakin näin talvisin). Täällä säästetään lämmössä ja se pidetään tasan +21 asteessa. En pärjää ollenkaan, tuntuu välillä että oon kesäsinkin aina peiton alla :D Ihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noralla on tosiaan VIP-passi ovien päälle, muut ei edes yritä sinne. :) Yleensäkin korkeat paikat on Noran omia turva- ja tarkkailupaikkoja. Saattaa johtua siitäkin, että Nora murisee muut kauemmaksi, jos yrittävät yhtä aikaa. :'D Täälläkin on melkoinen vauhti päällä kun hypitään kiipeilypuuhun, mutta Nora menee vauhdista huolimatta tosi sirosti kun taas Raku menee kunnon rymyämismeiningillä. :D Olkkarin kiipeilupuusta on yhdestä tolpasta mennyt se ruuvireikä huonoksi (ei kissojen vika) ja se välillä kallistuu uhkaavasti kun tason reunalle tulee painoa. Muut tolpat tukee puuta eikä se katkea, mutta pitäisi vissiin pikkuhiljaa hommailla siihen uusi tolppa....

   Miekin yleensä nautin lämmöstä, mutta viime kesä oli niin kuuma, että tänä talvena oisi kiva saada olla villasukissa ja fleecetakki päällä. :D Ärsyttää kun pattereita ei pysty säätämään, vaikka lauhoilla ilmoilla lämpötila onkin sopiva. Lisävaatetuksella silti tulisi kuuma.

   Poista
 6. Noralla on selkeä suunta elämässä - se pyrkii aina ylöspäin! :D

  Meidän yksi kissa (Nelli) teki nuorempana tuota, että se kiipeili ovien päälle. Sitten kun siitä käveli ohitse, saattoi saada tassutusta otsaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, totta muuten! Siitä on hyvä ottaa mallia. :D

   Meillä ohikulkiessa Nora katselee pöllömäisesti suurin silmin ja pää kännettynä kallelleen tai melkein ylösalaisin. :D

   Poista
 7. Hurjia hippakuvia! Mikä sinkkivalmiste sulla on nyt käytössä? :)

  VastaaPoista
 8. Mukavan oloista hippailua ja kivat kuvat. :)

  VastaaPoista
 9. Huh, kylläpä ne jaksaa! Meil on Ilona kans tuollainen venkoilija joka juoksee minne tänne sattuu ja kiipeilee. Mua ei kauheesti huvita. Paitsi joskus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia ja jännitys on täällä elämän suoloja. :D

   Poista