lauantai 29. maaliskuuta 2014

Paketti nro 1

Perjantai-aamu: "lähe vaan, mä jään vartioimaan"

Meillä katkesi perjantaina 14.3 olohuoneen kiipeilypuun tolppa ja sen myötä meni viimeinen makoilupussi siitä puusta. Koska se oli Rakun yksi suosikkinukkumapaikoista ja koska on reilua, että huoneessa on vähintään 2 korkeaa nukkumapaikkaa, ajattelin tilata tämän puun rinnalle toisen puun, jotta saataisiin nukkumapaikkoja takaisin. Kiitos kuitenkin rouva.kisumirrin vinkkauksen verkkokaupasta, josta saa kiipeilypuun varaosia, säästinkin muutaman kympin ja tilaa tilaamalla varaosat kokonaan uuden puun tilalta! Silloin kun ensimmäinen tolppa rikkoontui tuosta puusta syksyllä, mietin jo silloin varaosien mahdollisuutta, mutta en löytänyt niitä Mustista ja Mirristä enkä myöskään muistaakseni verkkokaupoistakaan, joten varaosan osto sitten toki jäi. Varaosasivu kuitenkin näytti tutulta, joten voi olla, että olen sen aikaisemmin jo löytänyt, mutta syystä x varaosa(t) on jäänyt hankkimatta.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun tilasin PetNetStoresta ja kuten aina uusien verkkokauppojen kanssa (varsinkin niiden, joiden maineesta ei tiedä), jännitin kovasti missä kunnossa ja milloin paketti saapuisi. Tilauksen saapumisessa meni 8 päivää verkkomaksulla maksettaessa. Keskiviikkona sain tekstiviestin, että paketti on saapunut postiin. Seuraavana päivänä sain saapumiskirjeen ja sähköpostistakin löytyi ilmoitus. Viesti tuli ainakin perille. :DD Eilen viimein pääsin hakemaan paketin kun sain kyydin. Paketti oli kevyt, mutta varmempi hakea autolla kuin lähteä kävelemään kaupungin läpi mahdollisesti hankalanmallisen paketin kanssa. 

Paketin nähdessäni sydän alkoi pamppailemaan. Se oli litistetty pahvilaatikko, jossa oli ammottavat kolot, josta tilaamani ohuet keppilelut mahtuisivat helposti luisumaan ulos. Kotona oli kuitenkin helpotus huomata, että kaikki tilaamani tavarat olivat tulleet perille. 

Tuosta raosta mahtuisi lelu jos toinenkin


Kisut tykkäsivät kovasti uusista leluista (2 kpl) ja varaosien vaihtoon osallistuttiin tavallaan. Sain rauhassa vaihtaa tolpan ja asentaa pedin, mutta kissat riehuivat taustalla keskenään. Pidin ikkunaa raollaan huonon huoneilman vuoksi, joten saattoi sekin vaikuttaa. Harmikseni meidän parvekkeen yhdestä lasista meni lukko rikki parisen viikkoa sitten ja tee-se-itse-korjauksesta huolimatta rikkoontui taas, joten kissoilla on nyt parvekkeelle pääsy kielletty kun lasi ammottaa aukinaisena. Maanantaina lähden soittelemaan, jospa saataisiin se pian kunnolla korjatuksi.

Haiku seinäninjailee. Myöhästyin sekunnilla seinähyppykuvan kanssa. :<

Ralli vei puuhun

Nuuuuh

Pussi tutkintaan

Rakukin tutkii

Rallin lopputulos: väsymys


Jälkiviisaana huomasin tämän tilauksen kanssa muutama päivä maksun jälkeen että eihän minun olisi tarvinnut laittaa uutta makoilupussia tilaukseen, sillä vanha on yhä ehjä. Mutta saavatpa kisut ainakin vaihtelua ja väri on kyllä tässä uudessa nätti. Eilen mennessämme nukkumaan Nora makoilikin uudessa pussissa (Nora ei nuku koskaan pusseissa!), mutta en tiedä oliko siinä koko yötä. 

Toinen uusista leluista: rapiseva hiiri

Ja huiska

Joskus käy näin, mokomat korvat :D


Sulkaaaaaaaa!Norasta on ollut jonkin aikaa huoli. Vähän aika sitten (parisen viikkoa sitten?) Nora alkoi vetäytyä enemmän itseensä. Arkikiireiden keskellä oli kamala tajuta, että Nora ei enää viihdy juurikaan sylissä eikä pyydä leikkimään eikä dominoi leikeissä. Ennen niin energiapallo-Nora alkoi olemaan enemmän hällä väliä-Nora, vaikka osallistuikin leikkeihin ja tahtoi huomiota, se ei enää tapahtunut entisellä kipinällä. Nora on erittäin seurankipeä kissa, joten arvelin käytöksen johtuvan siitä, ettei minulla ole ollut enää aikaa huomioda kissoja entiseen tapaan ja tottakai olen paljon pois kotoa töiden vuoksi (eilen tosin työt loppuivat). 

Taisin olla oikeassa sen suhteen, että Nora tunsi jääneensä vähemmälle huomiolle ja reagoi siihen, sillä keskiviikkona harjasin pitkästä aikaa Noran läpikotaisin ja pitkään. Vaikka Nora onkin pitkäkarvainen, sillä on ohut turkki eikä se vaadi harjausta, joten harjailuja meillä harrastetaan vain silloin tällöin. Harjauksen myötä muutos oli silminnähtävissä. Nora kehräsi ja pyöri ympäriinsä sen sijaan, että koittaisi laittaa leikiksi harjan kanssa. Harjauksen myötä Norasta kuoriutui se vanha energiapallo-Nora, joka naukuu jatkuvasti leikkiseuraa, leikkii yksikseen, dominoi leikeissä, tulee kehräämään syliin ja antaa pusuja. Hassu juttu, mutta ihanaa, että Nora on taas oma itsensä. <3

7 kommenttia:

 1. Kiva, että saitte puun korjattua <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl! :) Ihmettelen tosin, miksei useampi verkkokauppa myy varaosia, nuohan on tosi käteviä!

   Poista
 2. Onpas ihmeellisesti pakattu ne :O Seinäninjailusta tulikin etutassuilla kävelyä. Viimeisessä kuvassa Haiku näyttää siltä että hän rukoilisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Onneksi tosiaan ei tippunut mitään. :) Haiku rukoilee, että huiskalelut olisi aina saatavilla. :D

   Poista
 3. Ja ihanaa että Nora on kunnossa!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että vinkistä oli apua :) Jos ja kun Mocha saa kaverin niin meinasin itsekin hommata toisen pussukan puuhun. Tuossa meidän juuri hommatussa Trixien kiipeilypuussa, kun on vain yksi pussukka ja kaksi tasoa. Nuo varaosat ovatkin Trixien, niin käyvät tuohon ihan varmuudella. Mochan lempipaikka on nimittäin juurikin se pussukka, niin eihän sitä jaeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kätevä kyllä tuo varaosasysteemi. :) Meillä tuo puu ei ollut Trixien, mutta ruuvireiät oli silti samaa kokoa eli hyvin sai osat paikoilleen. :)

   Poista