maanantai 10. maaliskuuta 2014

Munakennohaaste

Tässä ajan kuluessa on tullut vastattua muutamaan haasteeseen, joten ajattelin tuoda korteni kekoon ja toimia kerrankin itse haastajana. Mutta, minä haastan sekä omistajat että kissat! Luvassa mukavaa puuhastelua yhdessä, josta toivon mukaan nauttivat molemmat. Nimittäin kissoille on vuorossa aivorattaiden öljyämistä.

Säännöt:
1. Kehitä kissallesi aktivointilelu tyhjästä munakennosta.
2. Sekä kissalla että omistajalla tulee olla hauskaa, tee siis vaikeustaso kissan persoona huomioiden.
3. Dokumentoi suoritus joko valokuvin tai videon avulla. 

Haikun kanssa meillä on nykyään tapana hyödyntää tyhjät kennot älypelin ominaisuudessa. Tämä antaa kissalle erinomaista aivotyöskentelyä ja tekemistä parhaimmillaan pidemmäksikin aikaa. Älyllinen puuhastelu on paljon uuvuttavampaa kuin fyysinen, sillä energia tulee käyttää kohdistetusti, eikä sitä pääse purkamaan hallitsemattomasti.

Joskus Haiku on suoriutunut kennosta hyvinkin nopeasti, mutta tällä kertaa meni 7 minuuttia. Tehtävän jälkeen tyttö makoilikin tyytyväisenä pitkän aikaa. Nora ja Rakukin kokeilivat, mutta taisivat kyllästyä kun nami ei tullutkaan niin helpolla. Nora sen sijaan sai toisenlaisen saaliin.

Nameina käytin Primacatin pakastekuivattuja kananpaloja (3 kpl).

Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu haasteeseen ja kertoo suorituksesta kommenttikentässä! :)


15 kommenttia:

 1. Täytyypä testailla tuota joku päivä! En vain tiedä miten tuo onnistuu 8v kissan kanssa joka ei ole kovin innokas ja toinen on 8kk ja ei välttämättä ymmärrä. Kannattaa kuitenkin yrittää varmaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaahan se ainakin yrittää! :) Saattaa "vanhankin" mieli virkistyä ja pentukin saa mukavaa tekemistä. Alkuun kannattaa tehdä saanti oikein helpoksi, onnistumisen tunne motivoi yrittämään seuraavalla kerralla tarpeen tullen kovemmin. :)

   Poista
 2. Tuota voitaisiin täälläkin kokeilla, kunhan saa jostain tyhjän kananmunakennon :) Huoli etenkin tykkää aivotyöskentelyä vaativasta toiminnasta. Harmikin yleensä alkaa toimia pienen ihmettelyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa! :) Yleensä oikein tykätty lelu ja tuota saa kustomoida mieleisekseen. Haiku kun tykkää repiä, niin laitan aina sille kannen kunnolla kiinni ja tyttö saa sitten itse pähkäillä miten herkut saa sieltä. :D Lähes joka kerta lopputulos on sama kuin videossa. Koska tämä on pitkälti Haikun juttu, usein Nora ja Raku vain katselevat sivusta.

   Poista
 3. Voihan tuota kokeilla.. Noilla kahdella ei tunnu motivaatio riittävän juuri mihinkään, vasta nyt kuivattujen katkarapujen myötä on aktivointipallostakin ollut iloa. Mutta, kennossa se hyvä puoli, että se maksaa vain vaivan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, mistä sellaisia saa (kuivattuja katkarapuja)? Jospa se motivaatio rupeaisi niiden avulla löytymään. :) Joskus se vaatii superherkun mukanaolon.

   Poista
 4. Ihana kun sä jaksat puuhailla noitten kissojen kanssa koko ajan jotain uutta ja innovatiivista =) Teillä asuu varmasti varsin onnellisia kissoja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoksia, kommenttisi lämmitti kovasti. <3 Onnellinen kissa on yhtä kuin onnellinen omistaja. :)

   Poista
 5. Tätä voitaisiin kokeilla meilläkin! :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava! Me niiin lähdetään tähän mukaan, heti kun tuo kenno tuosta tyhjenee. Viima tuskin jaksaa kauaa tapella, mutta Myrsky kyllä tekee namien eteen vaikka mitä.

  VastaaPoista