sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nora kipeänä

Aamulla heräsin oksentelun ääneen. Yleensä en herää kissojen metelöintiin (välillä aamuisin mattojakin rullalla), mutta oksennusääni on sellainen johon olen ehdollistunut. Yleensä kyseessä on Raku, joten yllätyin kun se olikin sängyn viereisessä kiipeilypuussa nukkumassa. Kohta kuului myös kuopsutusta ja tassujen tepsuttelua ja sitten pikku puklaus. Nousin istumaan ja näin Noran makkarin hiekkiksellä. Väsytti, mutta pakko oli nousta korjaamaan oksennus kun välillä Haikulla on ällöttävä tapa koittaa syödä oksennukset pois lattialta.

Etsin pitkin poikin huoneistoa oksennusläikkää, mutta ei löytynyt. Laatikossa sen sijaan oli jokin ripulin tapainen, mutta taisi olla että Nora kävi oksentamassa hiekkalaatikkoon x2. Eli takaisin nukkumaan. Ensimmäinen oksennus oli aamukuudelta, kymmeneltä kun soi herätyskello, olin varmaan neljästi herännyt siivoamaan oksennusjälkiä. Osa oli lattialla, yksi kiipeilypuussa ja yksi kantoboksin viltillä. Yksi meinasi tulla sänkyyn, mutta ehdin nostamaan Noran lattialle. 

Nora oli, ymmärrettävästi, tosi väsynyt tämän jälkeen eikä tahtonut oikein jaksaa pitää silmiäkään auki. Taisi olla vielä vähän huono olo kun ei kovin kauaa tykännyt olla silitettävänä. Klo 10-13 tuli vielä pari oksennusta ja puklausta, joista viimeisimmässä tuli antamani vedet ulos.

Siitä asti Nora on nukkunut ja alkaa olla jo paranemaan päin. Kolmelta uskalsin antaa taas keitinlientä eikä Nora ole edes nieleskellyt oksennusta sen jälkeen. Nora on nukkunut nyt koko päivän eikä ruoka maistu, mutta meillä on Nutriplussaa iltaa varten, jos ei vielä silloinkaan maistu. Toivottavasti tämä oksennusrumba oli nyt tässä. Suolitukoksenkin mahdollisuus kävi mielessä, mutta Nora ei arista vatsaa ja se on suhteellisen pehmeä. Parafiiniöljyä kuitenkin löytyy ja se on seuraavaksi kokeiluvuorossa, jos oksentelut jatkuu. Attapect tuli heti ulos, joten sitä ei enää uskalleta kokeilla.


6 kommenttia:

 1. Voi raasua, peukut pystyyn, että olo paranee pian!

  VastaaPoista
 2. Utun oksutaudit tuoreessa muistissa lähetän paljon sympatioita ja paranemmistoivotuksia Noralle!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia <3 Nora ei ole vieläkään lähellekään omaa itseään (ei ole poistunut kuvan laatikosta siitä lähtien kun meni sinne nukkumaan), mutta katse on jo paikoin keskittyneempi. Sain sen syömään aiemmin pari pienpientä palaa keitettyä kanaa, mutta nyt ei maistunut kun tarjosin uudestaan. :( Rakulla oli alkukuusta monituntinen oksennusrumba kuten Noralla nyt, mutta siitä huolimatta poika pysyi koko ajan virkeänä ja ruokakin maittoi, joten huoli nyt tytöstä. Toivottavasti tokenee illan aikana tai mami ei takaa että saa nukutuksi yöllä. :(

  VastaaPoista
 4. Ihanata, Nora alkaa olla jo virkeämpi. <3 Leikkiä melkein jaksoi, seurasi uteliaana vierestä kun leikittiin muiden kanssa. Ruokakin maistui tosi hyvin, kunpa myös pysyisi sisällä. :)

  VastaaPoista
 5. Minkähän takia nää aina tapahtuu vasten viikonloppua tai viikonloppuna... Tosi kiva kuulla kuitenkin, että kaikki meni loppujen lopuksi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos! Oksentelu on onneksi sentään sellainen, että menee itsestään ohi eli ei tullut sitä päivystyshintapaniikkia. :D

   Poista