torstai 22. elokuuta 2013

Haikun ja Rakun välit kuntoon

Haikulla ja Rakulla lähti viilenemään välit jo hieman ennen Noran tuloa, johtuen Rakun kovakouraisesta leikkityylistä. Rakulla on tapana painiessa ottaa ote kaulasta ja myöhemmin mukaan liittyi myös "taisteluhuuto", mikä taisi osaltaan vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen. Pitkään aikaan leikkityyli ei Haikua haitannut, mutta ajan myötä se alkoi tympimään ja varsinkin kun Raku ei kovinkaan protesteja huomioinut (ei meinannut irottaa otetta vaikka Haiku halusi jo irti), Haikun kärsivällisyys lähti lyhenemään mennen siihen pisteeseen, että lähes heti kun Raku lähti painimaan, Haiku pisti metelin pystyyn, muttei poistunut paikalta. Raku ei aina huomannut vihjettä, vaan pyrki uudestaan painiin ja kierre jatkui. Välillä leikki sujui suht pitkään ns. hiljaisena ja joskus taas Haiku alkoi huutamaan lähes heti. Muuten kissojen välit oli ok.

Tilanne paheni Noran tultua, vaikka olin toivonut sen tuovan helpotusta väleihin kun Rakulla olisi 2 leikkikaveria. Nora ei välitä lainkaan Rakun leikkityylistä, vaan antaa samalla mitalla takaisin ja leikit pysyy hyväntahtoisina. Noran tultua Haiku kuitenkin alkoi häätämään Rakua lähettyviltään, tappeluksi ei koskaan ole mennyt, mutta Haiku sähisee, ärähtelee ja läpsii (ilman kynsiä) kunnes Raku on poistunut välittömästä läheisyydestä. Tämä varsinkin, jos Raku erehtyy katsomaan Haikua silmiin. Ruoka-aika on yleensä poikkeus ja silloin Hai päästää Rakun nenuttelemaan.

Tilanteesta huolimatta meillä ei hengenhätää ole ollut, Raku on jättänyt Haikun rauhaan ja välillä innostutaan leikkimään kolmestaan hippaa. Olin toivonut tilanteen raukeavan itsestään, mutta muutama päivä sitten lakanoita vaihtaessa kissat riehuivat sängyllä ja Raku vahingossa koitti lähteä Haikun kanssa painimaan (ei ole enää yrittänyt Noran tultua ja Haikun käytöksen alettua) ja Haiku, ihme kyllä, meni alistuvaan asentoon odottamaan Rakun syöksyä eli olisi varmaan lähtenyt leikkiin mukaan, jos jokin ei olisi hetkeä pilannut ja saanut Haikua poistumaan paikalta.

Päätin lähteä puuttumaan tilanteeseen, nähtävästi tarvivat hieman auttavaa kättä. Kävin ostamassa Feliway-haihduttimen, joka lieventää kissan stressiä ja auttaa monissa vaikeissa tilanteissa ja ongelmakäytöksessä.

Feliwayn toimintaperiaate: kun kissa merkitsee reviiriään, se hieroo kasvojaan esinettä/ihmistä/eläintä vasten, jättäen näin kohteeseen hajuainetta, feromonia. Näiden feromonien avulla kissa luo itselleen turvallisuuden ja rauhallisuuden tunnetta. Feliway on synteettinen naamaferomoniaine, joka lieventää kissan stressiä ja auttaa rentoutumaan. Auttaa monissa stressaavissa tilanteissa, kuten: muutto, matkustus, uusi perheenjäsen, kissojenväliset erimielisyydet ja (stressiperäinen) hutipissailu. Auttaa myös epätoivottujen paikkojen raapimiseen (suihkeena). Saatavilla haihduttimena ja suihkeena.

Haihdutin


Meille siis haettiin pari päivää sitten kys. tuote ja olin odottanut jonkinlaista tulosta loppuviikolle, joten täytyy sanoa että olen hyvin onnellinen ja ylpeä nassukoista kun jo eilen muutoksia oli nähtävillä! Vieläkin Haiku sähisee, mutta päästää jo Rakua lähemmäs ja eilen jopa nukkuivat yhtä aikaa sohvalla! :) Sitä näkyä en ole nähnyt kuukausiin. Ehkä tämä tästä. <3

Päivä 2
Päivä 3. Yleensä Hai häätää Rakun pois, jos se erehtyy tulemaan yhtä aikaa suihkuverhon sisään. Tällä kertaa olivat siellä sulassa sovussa


1 kommentti: