keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Viilennystä helteeseen

Helteet pysyttelivät paahtavina pitkään ja sinnikkäästi. Lämpöiset olot oli myös tämän kuun alussa näyttelyhallissa kun lauantaina ilmastoinnin päätyttyä puolen päivän aikaan helle tuntui myös hallin sisällä. Näyttelyn facebook-sivulla oltiin varoitettu tulevasta iltapäiväkuumuudesta, mutta en ollut uskonut tulevan ihan noin lämmintä jokusen vuoden vanhassa hallissa. 

Kodan synnyinkodin mami oli meidän häkkinaapurina, hän oli hyvin varautunut. Kisuille oli viilennysalustaa ja häkkituuletinta. Meilläkin on häkkituuletin, mutta sen toimiva osa on kadonnut 2019 muutossa. Kisujen mummi tarjosi kisuille viuhkalla manuaalista tuuletusta. 

Näyttelyviikonlopun jälkeen aloin katsomaan meillekin viilennystuotteita kotiin ja kesänäyttelyitä varten. Kotona meillä on viilentäjänä olohuoneen tornituuletin.

Katsomani häkkituulettimet olivat loppu, mutta viilennysalustoihin sattui olemaan jopa hyviä tarjouksia. Päädyin selaamaan Peten Koiratarvikkeen valikoimaa ja runsaasta tarjonnasta tilasin meille 3 erilaista alustaa. Viilennyalustojen iso hyvä puoli on etenkin matkoja ajatellen, ettei niitä tarvitse viilentää pakastimen kautta. Tuotteet sisältävät viilentävää geeliä, joka aktivoituu kehon painosta.

"Jee taas pakettia!" t. kisut

Alustoja mistä valita mieleisensä

On muutens kivasti painoa näillä.

"Hups, vahinkotestaus!"

"Hmm..."

Sisäänajoa, viilennysalustan päällä viltti. Ei viilennä läpi tuolla paksuudella.

Sijoitin viilennysalustat eri huoneisiin ja yöksi ja poissaolojen ajaksi olen ottanut ne pois kissojen ulottuvilta, sillä arvosteluiden mukaan alustat eivät ole kynnenkestäviä ja viillon myötä geeliä on tullut ulos.

Haiku on viihtynyt keittiössä olevalla alustalla (viltti lähti pois päältä jo ensimmäisenä päivänä) ja Raku on satunnaisesti makoillut tietokonehuoneessa olevan alustan päällä  osittain. Vähimmälle käytölle on jäänyt olohuoneen alusta, sitä on käyttänyt vain Minho. Nora ja Koda eivät ole innostuneet alustoista.

Eritoten tykkään tuosta vesimelonikuvioisesta t. Mami


5 kommenttia:

 1. Naapurihäkin mami kun oli tuossa hallissa myös vuosi sitten, ja totesi hallin jo silloin saunaksi 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin jännä kun silloin kun Zemppi Areena rakennettiin pohjoisen kissaporukka oli ihan onnessaan että päästään viimein saunasta nimeltä Kempelehalli. :'D Minulla ei ole mitään muistikuvaa, että kesä -19 olisi ollut näin kuuma, joten joko aika kultaa muistot tai sitten jotain tapahtui tässä korona-aikana. Laitoin kyllä näyttelypalautteeseen, että jos koko päivän kestävästä ilmastoinnista tulisi lisähintaa nlymaksuun, niin mielelläni maksan siitä mukavuudesta parisenkin euroa ylimääräistä per ilmo, myös ja etenkin kissoja ajatellen.

   Poista
  2. Kesällä 2019 ei ollut näin kuuma, olin farkuissa ja hupparissa, eli ulkoilma ei koetellut tekniikkaa näin kovin kuin viime kesänä ja nyt 🤷‍♀️

   Poista
 2. No niin, nyt ei tartte enää seuraavilla helteillä olla tuskaane liian kauan jatkuvan lämmön kanssa 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, toivottavasti kisut hyödyntää alustat kunnolla :D

   Poista