tiistai 12. huhtikuuta 2022

Noralle uusi märkäruoka

Allergisten kissojen kanssa sitä aina toivoisi, ettei valmistajat muuttaisi tuotteidensa reseptejä. Pienikin muutos voi aiheuttaa sen, ettei ruoka, ravintolisä tai herkku enää sovikaan.

Noran kanssa jännitys on erityisen suurta, koska tytöllä on todella rajoittunut ruokavalio. Teollisista ruuista vain yksi täysravinto on todettu tytölle sopivaksi, raakaruuissa rajoittaa mm. saatavuus ja kustannukset. 

Ostin jokin aika sitten uuden lohiöljypullon ja huomasin meidän vakikäytössä olleen Salmopetin saaneen sisältöönsä täydennystä luontaisesta säilöntäaineesta rosmaariniuuteesta. Pullon muuttunut ulkonäkö sai onneksi vilkaisemaan sisällysluetteloa. Uusi Salmopet tuntui kutisuttavan Kodan korvia, joten tuote meni vaihtoon. Meillä on tällä hetkellä 2 lohiöljyä käytössä: Avital lohiöljy Kodalle ja Minholle (Minholle maistuvuuden vuoksi) ja Rakulle ja Haikulle Oscarin lohiöljy, jota kokeilin myös Kodalle huonoin tuloksin. Myös Oscarissa on mukana rosmariiniuute, Avitalissa ei. Oscar vaihtuu takaisin Salmopetiin nykyisen pullon loputtua, lähinnä saatavuuden vuoksi. Avital ei taasen jostain syystä sovi Rakulle, tuote testattu vuosia sitten. Nora ei syö lohiöljyä, koska ruokavalio itsessään on kalapohjainen.

Muutakin muutosta on ollut ravintolisäpuolella: meillä käytössäoleva D-vitamiinivalmiste Devisol Drops on saanut kaverikseen suuremman pullokoon. Noralla alkoi olla kutinaa niihin aikoihin kun ostin ensimmäisen isomman pullon ja siinä iski taas pieni ahdistus mahdollisesta reseptimuutoksesta ja tuotteen sopimattomuudesta. (Lopputuloksena: onneksi syy ei ollut Devisolissa.)

Nämä tapaukset saivat kuitenkin taas miettimään Noran erittäin suppeaa ruokavaliota ja sen riskejä. Otin tehtäväkseni tutkia nettiä mahdollisten märkäruokien varalta, mitä voisi vielä tytölle testata. Löytyi kaksi: Trovet RRD Hypoallergenic (Rabbit) ja Concept for Life Veterinary Diet Hypoallergenic Salmon.

Trovetin kani

Nora pystyy syömään lohta tuoreeltaan, mutta yksi purkkilohimärkäruoka täysravintona ei ollut ollut sopiva. Kania tyttö taasen on testannut märkäruokana, jossa oli myös kasvista mukana. Ruoka ei ollut sopinut.

Näistä kahdesta tuotteesta Concept for Life kutisutti, mutta Trovetin kani vaikutti erittäin lupaavalta. Olin tilannut 12 purkin paketin ja syötin tarkoituksella yhtä purkkia usean päivän ajan muun ruuan joukossa, välillä myös sellaisenaan. Ei oireita.

Noralla on ennenkin mennyt joskus viikkojakin ennen oireiden ilmaantumista, mutta yleensä oireet tulevat vuorokaudessa. 

Tilasin viime kuussa kania lisää pitkän saatavuusodottelun jälkeen, taas on syöty useana päivänä oireetta. 

Tyttö on ollut aivan haltioissaan uudesta ruuasta. Toivottavasti saamme pitää sen osana ruokavaliota tuomassa sekä vaihtelua, että turvaa.

Namnam

Trovet RRD Hypoallergenic rabbit-märkäruuan sisältö:

"Ominaisuudet: tarkoin valittu proteiini- (pelkkää kania) ja hiilihydraattilähde (pelkkä riisi).

Analyysi:
kosteus 80%, raakavalkuainen 8,5%, raakarasva 5,5%, epäorgaaninen aine 3%, kuitu 1%, Ca0,17%, P (fosfori) 0,13%, K 0,22%, Na 0,04%. Lisäaineet /kg: Ravintoperäiset lisäaineet:/kg: A-vitamiini 2000ky, D3-vitamiini 300ky, E-vitamiini 40mg, Tauriini 2,500mg, Zn 16mg, Fe 6,5mg, Mn 1,1mg, Cu 1mg, I 0,38mg, Se 0,08mg.

Ainesosat:
liha ja eläinperäiset tuotteet, kasviperäiset tuotteet, öljyt ja rasvat, kivennäisaineet."
-Kivuton-verkkokauppa

Onnellinen prinsessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti