lauantai 28. maaliskuuta 2020

Astmakuulumisia ja asiaa komissioista

Ilmankostutin on ollut minulla mielen päällä jo pitkän aikaa. Sitäkin enemmän Kodan astmadiagnoosin jälkeen. Verkkokaupassa shoppaillessani vaihdoin kuitenkin kostuttimen viime hetkellä lämpö- ja kosteusmittariin, sillä liika kosteuskaan ei ole hyväksi rakennukselle.

Meillä näyttääkin olevan hyvä ilmankosteus, talviaikaan sen tulisi olla n. 20-40 %. Kevätaurinko on lämmittänyt asuntoa.


Koda sai alkuviikosta ensimmäisen astmakohtauksen lääkityksen aloittamisen jälkeen. Kohtaus tuli varsin tasan 1 kk edellisestä. Vaikka astmalääke ei ole ihmelääke, olin kovasti toivonut 2x päivässä tapahtuvan lääkityksen pitävän kohtaukset poissa. Positiivista oli kuitenkin, että kohtaus oli terveempi aiempiin nähden: lyhytkestoisempi, kosteampi eikä Koda ollut kaula pitkällä koko aikaa eli ilmeisesti oli helpompi hengittää kun yskät onnistuivat "kaula lytyssäkin". Kohtaus tuli suoraan imuroinnin jälkeen ja olin laistanut muutamalla päivällä viikkoimuroinnista. Tästä lähin pidän tarkempaa huolta rytmistä.

Jonoa pedille

Loppuun vielä harmillinen ilmoitus liittyen Zooplussan komissioihin, sillä vallitseva koronatilanne on vaikuttanut niihinkin. Komissio on nyt alentunut 4 %:sta 1,4 %:iin määrittelemättömäksi ajaksi. Kiitos kuitenkin shoppailijoille, toivottavasti jatkatte yhä tukemista! pelkästään tämän kuun puolella olemme keränneet jo 5,91 € esykissoille! Pian pitäisi tulla myös seuraava komissiotilitys, joka on tähänastisista suurin: 30,32 €!! Lahjoituskohteita saa esittää, summa jaetaan kahteen kohteeseen. Näinä aikoina esykissat tarvitsevat erityisen paljon tukeamme, sillä koronatilanne on vaikuttanut uusien kotien löytymiseen negatiivisesti. Syöjien ja hoidettavien määrä ei vähene samaan tahtiin kuin mitä tulee uusia sisään. Hätähuuto on kuulunut jo monesta suunnasta.

Tyhjät kupit ammottaa esykisuillakin, hätä on suuri! (Tällä nelikolla sentään on ruokapuoli turvattu, vaikka välillä eri mieltä ovatkin)

6 kommenttia:

 1. Koda-raukka. :( Toivottavasti kohtaukset pysyvät nyt poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää todella toivoa! Olen miettinyt sitäkin onko tuolla inhalaatiolaitteen pituudella vaikutusta. Vauvojen laite on kissojen laitetta pidempi. Pitää tutkia.

   Poista
 2. Toivottavasti lääke alkaa vaikuttamaan ja pääset tylsistä kohtauksista eroon. Tsemppejä Koda.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti lääke tepsii vielä paremmin pidemmällä aikavälillä. Ja voihan äh korona kun vaikuttaa kissoihinkin :-( Toivotaan, että tilanne palautuisi mahdollisimman pian normaaliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kesä on vaikeinta aikaa (tällöin Kodalla olikin eniten kohtauksia), joten kohta pääsee lääke tulitestiin.... Pitää ottaa selvää onko tuolla inhalaatiolaitteen pituudella väliä, kissojen versio olisi tuota vauvaversiota lyhyempi. Taidan kuitenkin joka tapauksessa aikaistaa kissaversion hankintaa.

   Poista