sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Uudessa asunnossa

Terkut uudesta kodistamme! Muutimme kisujen ja liskojen kanssa viime viikon tiistaina ja viimeiset tavarat saatiin vanhalta asunnolta saman viikon torstaina. Tavaroiden paikoilleensaanti kesti tämän viikon keskiviikkoon. On tätä tavaraa vaan PALJON.

On nämä otukset vaan niin mahtavia, muutto meni tosi hyvin! Päivä sisälsi täysin uusia stressaavia tilanteita ja tottakai uuden ympäristön, mutta näihin suhtauduttiin yllättävän tyynesti. Uudessa kodissamme kisut viettivät alun keittiöön suljettuna muuttoliikenteen ajan ja heti kantokopistaan päästyään keittiötä lähdettiin tutkimaan kuono koholla. Aluksi oli tietenkin hämmennystä, mutta koska huoneessa oli tuttuja huonekaluja ja tuttu vessa, uusi ympäristö hyväksyttiin parin minuutin tutkimisen jälkeen eikä vessan käytönkään kanssa arkailtu. Ensimmäisen muuttotaukomme aikana Nora löytyi pakastimen taakse piiloutuneena (muut olisivat halunneet tutkimaan jo loputkin asunnosta, Haikun ovienavaustaidon vuoksi olin laittanut keittiön ulkopuolelle raapimatynnyrin esteeksi oven eteen) ja seuraavalla tauolla Norakin liittyi muiden seuraan hakemaan huomiota. Koda oli ensimmäinen, joka huomasi reitin ikkunalaudalta pakastimen päälle. Nora seurasi pian perässä.

"Hyvät näkymät, hyvä korkeus. Kelpaa!"

Päästyään pois keittiöstä sallitut huoneet tutkittiin heti suurella uteliaisuudella.

Tuttuja hajuja, kiva seikkailurata!

Muovilattia, ihanata! T. Koda. Pahvilattia, ihanata! T. Raku

Kisut ottivat todella tehtäväkseen kartoittaa kaikki paikat. Minulla oli täysi työ pitää uteliaat nenut pois vielä-kielletyistä paikoista eli käytännössä komeroista ja tietokonehuoneesta, joihin olin jemmannut laatikot ja jätesäkit purkua odottamaan. Niiden sijaan vallattiin sitten muita paikkoja:

1,5 vuorokautta uudessa kodissa. Täällä kaapinpäälliset ovat kapeammat kuin edellisessä, mutta ei haitannut menoa

Seikkailija-Koda valloitti salakaapin

Meillä oli Rakun kanssa eri käsitys kissalaatikosta...

Heti seuraavana päivänä viimeisestä muuttopäivästä vietettiin kaveriporukalla juhannusta meillä. Nora yllätti ja toimi seurapiirikisuna muiden lähinnä ottaessa rennosti omissa oloissaan.

"Tässä on hyvä"

Sittemmin valloitettiin lisää paikkoja: 

"Huoneen kunkku!!" (tietokonehuone)

"Koda tuu pois jäät vielä jummiin!!"

Meidän pihalla kasvaa jonkun verran heinää, mistä kisut saivat kesän ensimmäiset maistiaiset.

"Heinää!"

"Heinää!"

"Heinää!!"

"HEINÄÄ!!"

Tulisimmu ♥

Seikkailujen ohessa nukuttiinkin

Tänä keskiviikkona saatiin viimein matot lattialle. Kisut arvostivat

Apinapuu oli vielä tynkänä, Raku reippaana poikana päätti toimia jatkeena

Kiipeilypuiden päädyttyä paikoilleen ajattelin kirjahyllyn olevan hetken aikaa pois käytöstä seikkailuradan roolistaan, mutta...
"Ei hyppy eikä mikään" tuumi Nora

"Kuka käytävällä?! Tuu tänne!!"

Tämäkään muutto ei kuitenkaan säilynyt uhreitta. Pahvipuukurjimukset olivat jälleet murheenkryyninä ja parvekkeelta tuotu superhauska puu katkesi jo vanhan asunnon käytävällä korjauskelvottomaan kuntoon. 

Vanhan asunnon olohuonetta asuttanut korkea puu oli katkennut jo vuoden 2014 muutossa, mutta seinäkiinnityksen avulla se oli säilynyt käyttökelpoisena. Nyt kun puu oli uudella asunnolla useamman päivän odottamassa omaa paikkaansa ilman seinätukea, se oli selvästi liikaa ja katkennut tolppa irtosi. Muu puu säilyi käyttökelpoisena, mutta alkoi kallistua uhkaavasti päivien kuluessa. Koitin ottaa ylimmän tason irti painon vähentämiseksi, mutta tolpan ruuvireikä oli kärsinyt jossain vaiheessa eikä tolppa irronnut. Olin muutenkin miettinyt puun uusimista, joten sekin puu päätyi roskikseen. Tilalle tulee kauan haaveilemani täyspuu Zooplussalta ja toinen täyspuu myöhemmin tänä vuonna, joka korvaa ainoan jäljellejääneen pahvipuun.

Myös kissojen seinäelementit odottavat paikoilleenpääsyä. Ne tulevat kulkureitiksi kirjahyllyn päälle ja sängyn yli, mutta pitää odottaa uusia tarrakiinnikkeitä, vanhoja tarroja ei tule käyttää uudestaan. Ananimalabin tuotelupaus piti eikä tarrakiinnityksistä jäänyt jälkeäkään seiniin kun ne irrotettiin silitysraudan avulla. Jos joku on siis ollut epäileväinen tarrakiinnikkeisten seinätasojen ostosta, niin no worries! 

Täällä ollaan siis kotiuduttu mitä loistavimmin, sekä minä että kisut rakastetaan tätä asuntoa! :) Etenkin Koda on ollut erityisen mielissään muovilattian paremmasta rallipidosta ja on myös se, joka on eniten hyödyntänyt ikkunoiden ötökkä-tv -tarjontaa. Lintuja täällä lentelee joka ikkunan ohi aktiivisesti, mutta näemmä pikkuötökät on The Juttu. 

Meillä on myös kivasti pihalla nurmialuetta ja Koda on kovasti kiinnostunut käytävänpuoleisesta elämästä, joten varmaan käydään piakkoin tutustumassa ulkomaailmaan.

Kunnon asuntotour tulee kun saadaan kisujen jutut oikeille paikoilleen, kestää vielä hetki!

Yhdessä erikseen

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikein hyvältä teidän uusi koti! Asuntotouria odotellen.. 😁

    VastaaPoista
  2. Kompataan Pepsiä ja Maxia, uusi koti kuulostaa hyvältä. Mukavaa, kun vanhat kamat tuli mukaan ja saatte vielä uusiakin! - Kassinen ja Seppo

    VastaaPoista
  3. Onnea uuteen kotiin! Aina ne kisut vaan pyrkii korkealle. Vahtikissoja kaikki.

    VastaaPoista