lauantai 26. toukokuuta 2018

Seikkailuseinä

Myönnän, että viime kuun kissanäyttelyssä Helsingissä en kiinnittänyt huomiota Ananimalabin messuosastoon. Kiipeilyseinä, huippua, mutta hankala meille kun kovimmista kovin betoniseinä ei houkuta poraamaan.

Onneksi TrioMiuMaun ja Herra Nilssonin mami Taru oli avomielisempi ja osti seinän. Teki siitä myös blogijutun, joka johti jutun lukemisesta seuraavana päivänä allekirjoittaneen tilaukseen. Tämä seinä on erikätevä siitä, että kiinnitys tapahtuu tarroilla, jotka saa jopa ilman jälkiä poistettuakin!

Seinä on win-win meille: olen haaveillut täyttää seinää kissojen kiipeilyelementeillä myös sisustusmielessä ja kisut saavat siitä mahtavan seikkailuradan. 

Ananimalabin sivuilta voi ostaa joko valmiita kokonaisuuksia tai koota omanlaisensa kiipeilykeskuksen eri elementeistä. Myös väreissä on paljon valinnanvaraa, pelkästään niiden valitsemiseen minulla kului n. puoli tuntia, sillä suositeltavaa on käyttää eri värejä eri elementeissä elävämmän visuaalisen kokonaisuuden aikaansaamiseksi.

Elementtienkään valinta ei sujunut sormia napsauttamalla, jokainen elementti on harkittu:

 • Nämä akrobaattiapinat nauttivat haasteista, joten en halunnut helppoa seikkailurataa. Seinä ei ala lattiasta, jotta kisut joutuvat käyttämään ponnistusvoimaa radalla liikkuessaan.
 • Umpikujan välttämiseksi kiipeilyseinästä on 3 poistumisreittiä: sänky, sohva ja tv-taso. Sängylle ja tv-tasolle on omat askelelementit ja teoriassa kisut pääsevät mistä kohtaa vain hyppäämään sohvalle, joskin se on vähiten toivottava reitti etenkin seinän ylimmästä kohtaa.
 • Toinen askelelementti mahdollistaa makoilun ja toinen pystysuuntaan raapimisen (mitä Haiku suosii) 
 • Tunnelielementistä on olemassa 2 vaihtoehtoa: 1 kissan mahduttava ahtaampi piilo ja 2 kissaa mahduttava avoimempi piilo. Meille valikoitui isompi curlien aktiivisen luonteen (malli alempana videolla) sekä turvallisuudentunteen vuoksi: korkeammasta piilosta kaverit eivät pääse mäiskimään yläpuolelta ja kisulla on mahdollisuus vaihtaa helposti suuntaa, jos haluaa paeta
 • Tyhjä elementti on antamassa kiipeilytukea sekä mahdollistaa suoran kiipeilyn

Toimitus tuotteille oli huippunopea: tilasin seinän viime sunnuntaina ja jo keskiviikkona se oli noudettavissa läheisestä matkahuoltopisteestä. Sivuilla toimitusajaksi mainitaan n. 2 viikkoa, joten en millään osannut odottaa sitä vielä saapuvaksi! Seinälle rata pääsi eilen perjantaina.

Raku rohkeana ensimmäisenä tutkimassa

"Miten tästä oikeen on tarkotus tohon päästä?"

Ei yllättänyt, että ensimmäinen varsinainen testaaja oli Nora

"Missä muut?!"

Haiku: "Et ois tullu tän tason kautta ja näyttäny miten tohon pääsee?"

Nora: "No eihän ollu vaikeeta?"

"Ei mitään vaikeuksia ollu missään vaiheessa!"

Nora: "Eipä niin..."

"PÖÖ!"

"Koitas päästä tähän!"

"Heleppoo."


Maisemat kohdillaan

Mites alas?

Sitä vaikeinta...

....reittiä tietenkin

Raku antoi muille hyvän etumatkan ennen kuin testasi seinän

Näin kätevästi onnistuu hyppy!

"Joo kyl hyvin näkkee!"

"Miten täältä pääsee alas?"

Seinä on ollut tykätty, Haiku jopa nukkui tunnelissa muutaman tunnin viime yönä. Molemmat curlit kävivät radan läpi aamupalaa odotellessa. Elementit ovat kevyitä, joten ne eivät ole painonsa puolesta vaaraksi, jos sattuisivat tippumaan seinästä. Tämän pitäisi kuitenkin olla erittäin epätodennäköistä jos ja kun kiinnitys on tehty oikein. Toki omistajalla on velvollisuus seurata, ettei tarrojen pitävyys heikkene ajan saatossa. 

Meidän poppoolta suuret suositukset seinälle, todella innovatiivinen ja kaunis puuharata! Ja kaiken lisäksi suomalaista tekoa.


14 kommenttia:

 1. Makeeeeee!! Siisti!!! Voi kun saataisiin paikka (koti) mihin laittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piän hurrrrrjasti peukkuja, että tämä toteutuu lähitulevaisuudessa ♥

   Poista
 2. Upeita kissoja ja upea sommitelma! Arvostamme isosti myös asiantuntevaa juttua, jossa on ymmärretty täydellisesti idea koskien meidän maailman parhaita kissakalusteita. Paljon onnea kissoille ja koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos ja suuri kiitos myös upeasta tuoteperheestä, nää on aivan huippuja! ♥

   Poista
 3. Fiksusti tehty ja fiksuja kissoja!

  VastaaPoista
 4. On kyllä tosi hyvännäköinen tuo seinä! Ja mitä edustavimmat esittelijät. Minä meinasin muutaman kerran kiireessä törmätä osastoon, siinähän oli räsymatto ja seinän osia pystyssä sen vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin oli! Olisi minun ehkä kannattanut käydä tutustumassa ennakkoluulottomasti, mutta onneksi pääsi tutustumaan tuotteisiin edes sitten mutkan kautta. :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Seuraavalla Suomen reissulla mukaan, tilaat etukäteen jonnekin odottamaan! ;)

   Poista
 6. Ihan mahtava seinä. Ehkä meillekin joskus... :D

  VastaaPoista
 7. Noi on niin hienoja! Sit kun saadaan enemmän (seinä)tilaa kun löytyisi uusi koti mihin pääsisi muuttamaan niin pakko hankkia tämmöset 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Noiden kanssa pystyy tosi hyvin käyttämään mielikuvitusta mihin sijoittaa kun eivät vie juurikaan tilaa! Pitää olla tarkka, ettei paljaat kohdat seinästä nyt ihan kokonaan täyty noista. :D

   Poista