maanantai 30. lokakuuta 2017

Synttäripoika Raku

Raku täytti eilen 6 vuotta! Ikä tuntuu tosi hurjalta, mutta asiaa lieventää, että kyseinen shokki on käsitelty jo vuoden alussa Haikun kanssa ja ikähän on vain numero. Sen poitsu huomaavaisesti muistutti sinkoamalla synttäripäivänään seinän kautta (opittu Haikulta, kiitos Haiku) suoraan mahani päälle makoillessani sängyllä ja juoksi siitä kauhealla ryminällä ja uristen keittiön "rallirataa" pakastin-ikkunalauta-keittiötasot-liesituuletin.

Synttäreitä ei juhlittu, osittain myös koska iso osa päivästä kului työjuttujen ympärillä ja niiden jälkeen olin ihan poikki. Poitsu oli tyytyväinen kun sai illalla juosta namien perässä, temppuilla ja leikkiä kanssani. Siinähän ne poitsun elämän tärkeimmät tulikin: leikki ja herkuttelu.

"Hei vaan kaikki siellä toisella puolen!"

"Kattokaa kun nuori ja vetree venyy!"

"Lelu! Mulle!"

"Tästäs saat!"

Joku muukin oli muistanut Rakun synttäreitä: postiluukusta oli tupsahtanut iloinen yllätys perjantaina Tassulinnan mamilta sekä kisukaksikolta Pepsiltä ja Maxilta. Raku sai lahjaksi oman leluliskon, koska meidän perheen oikeat vastaavat eivät ole sallittuja leikkivälineitä. 

Poitsu tykästyi liskoon kovasti; nosteli ja läimi. Läimi niinkin innokkaasti, että heti alkuunsa lismu katosi jääkaapin alle ja kyllä siinä oli pienellä pojalla kova ihmetys ja surku, vaikka oli itse antanut viimeisen työnnön kohdassa, jossa vaihtoehtoina oli pelastus tai upotus. Lismun pelastuksen jälkeen leikki jatkui, sillä kertaa kauempana jääkaapista.


Onnea ikinuorelle pikkuapinalle ja kiitos Tassulinnan väki ihanasta lahjasta!

14 kommenttia:

 1. Paljon onnea komealle, nuorekkaalle synttäripojalle! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea Raku vielä! Tosi kiva kuulla että lismu on sinun mieleen!! Tuo seinän kautta kimpoaminen olisi varmaan aika hauska yllärijuttu ihmiselle :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikukin innostui lismusta! :D Oli kyllä, yleensä seinähypyt liittyy kissamaisiin kanssakäymisiin, tuossa poitsu vain päätti, että seinä on hyvä tapa muuttaa randomisti suuntaa. :D

   Poista
 3. Onnea synttärisankarille! Eihän kuusi vuotta ole ikä eikä mikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole ei, onneksi! :) Alkaa silti jo vähän jonkinlaista ikäkriiseilyä olemaan. :D Norakin saa 2 v päästä kilpailla veteraaneissa näyttelyissä.....!!!!!!

   Poista
 4. Paljon onnea ja hyviä vuosia lisää!

  VastaaPoista
 5. Onnea! Olet kissapoika parhaassa iässä, kyllähän tuo sinkoilu sen jo kertoo 😀
  Mikä siinä on, että lelut pitää aina tunkea jonnekin pieneen rakoseen ja sitten itketään, että ”minne se nyt meni, tuu mami auttamaan”?😀

  VastaaPoista
 6. Synttärionnea Rakulle! 🌟🌟💜

  VastaaPoista