maanantai 16. lokakuuta 2017

Noran kuvionmuutos

Viime kuussa Luleån näyttelyssä Nora kävi tuomarin suosituksesta värintarkastuksessa ja tytön kuvio todettiin täplikkääksi entisen tabbyn sijaan. Sain näyttelykonkareilta ohjeen ilmoittaa muutoksesta Omakissaan maksukuitti- ja tuomarien päätöskuvan kera ja ajattelin asian olevan siinä. Muutos paljastuikin hitusen laajemmaksi tehtäväksi.

Olin lähettänyt liittoon väärän maksukuitin (värintarkastus n. 15 €). Kuvion muuttamista varten tulikin maksaa vielä erillinen 17 € suuruinen maksu Kissaliittoon, josta myös kuitin tuli olla muutospyynnön mukana ja lähettää kissan senhetkinen rekisterikirja sinne heille.

Rekisterikirjassa on eläinlääkärien allekirjoittamia todistuksia mm. mikrosirusta, steriloinnista ja rokotuksista, joten odotin suurella mielenkiinnolla miten nämä näkyvät uudessa rekisterikirjassa. Muuttuisiko eläinlääkärien allekirjoitukset Kissaliiton työntekijän kuittauksiksi ja päivämäärämerkinnöiksi vai miten tällaiset muutosasiat hoidetaan?

Lähetin rekisterikirjan 21.9. ja Noran kuvio muutettiin 27.9. Vähän jännitti lähettää rekisterikirja postitse, joten otin varalta jokaisesta sivusta kuvat katoamisen varalta. Onneksi posti kuitenkin toimi kuten kuului. 

Kuun vaihteessa sain jännityksellä odotetun kirjeen Kissaliitolta. 


Rekisterikirjan muutos oli niin simppeli, etten osannut edes odottaa tällaista. Nora sai alkuperäisen rekisterikirjansa takaisin jokaisessa sivussa olevilla Copy-merkinnöillä ja sukutaulusivun mitätöinnillä. Uudessa rekisterikirjassa on joka sivulle muutettu Noran uusi EMS ja nyt olen myös saanut oman nimeni Omistaja-kohtaan. Uudessa sukutaulussa on myös mainittuna Noran näyttelytitteli tytön nimen edessä. 

Eläinlääkärin merkintöjä vaativat kohdat ovat tyhjillään, joten niiden todisteeksi minun tulee ottaa näyttelyihin molemmat rekisterikirjat mukaan. Vanhassa näkyy rokotusten yms. ajantasaisuus ja uudessa näkyy todiste EMS-koodista. Uuteen on myös merkitty (etukansi), että alkuperäinen alkuperäisine tietoineen on olemassa ja siksi oleellisia eläinlääkärintodistuskohtia on siinä tyhjillään.

Oli hauska miten Noran väri oli saanut nimenpidennyksen matkalla. 

Vanha

Uusi

Kilpikonna on nyt ruskeakilpikonna. Ilmeisesti "kilpikonna" on vain lyhenne tuosta perusväristä eli ruskeasta, joka on jossain vaiheessa alkanut ehkä yleistyä virallisessa kielessä. Minulle ruskeakilpikonna-nimitys oli uusi ja hämmentävä, joten piti vähän googlailla onko se todella käytössä ja juuri tuolla f-koodilla. Nähtävästi on.

Ennen kuin sain tietää, että minun tuli lähettää liittoon myös rekisterikirja, olin ihmetellyt Kissaliiton vaatimaa 17 € maksua, sillä ulkomaalaisten näyttelytulosten kirjaus on ilmainen palvelu. Mutta katsoessani rekisterikirjoja ymmärsin perusteen hyvin. Ei mikään pieni työ.

Vanhan rekisterikirjan sukutaulu mitätöitynä.

Luleån näyttely onnistui siis tarjoamaan uusia mielenkiintoisia kokemuksia itse reissun jälkeenkin. Mielenkiintoista oli myös nähdä Kissaliitton muuttunut ulkoasu rekisterikirjalle, huima ero vuoden 2012 kirjalle. 

4 kommenttia:

 1. Miltä nora nyt tuntuu olla täplikäs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kivalta, saa entistä enemmän huomiota mamilta kun se ihmettelee mun turkkia!" - Nora

   Poista
 2. Ihan mielenkiintoista tietää miten tämäkin homma menee. Pöpölläkin on nykyään valkoinen/vaalea hännänpää, joka kai voisi vaikuttaa värimerkinnän muuttumiseen? Näyttelyissä kun ei kuitenkaan käydä niin ei olla asiaa sen kummemmin mietitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti, ilman valkoista -värissä on ymmärtääkseni sallittu ainoastaan leuassa oleva valkoinen. Tosin jos hännänpään valkoinen olisi todella pieni, niin ehkä sekin sallittaisiin? Ainakaan kuvissa Pöpön valkoinen ei ole tarttunut silmiin. :)

   Poista