sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Vauhti-Raksu -tilauksia

Teen parisen kertaa vuodessa broilerinsydäntilauksen kiertävään raakaruoka-autoon Vauhti-Raksuun. 10 kg broilerinsydänlaatikko on kilohinnaltaan erinomainen (3,90 €) ja riittää meillä pitkäksi aikaa. Nyt kun meillä on toinen pakastinkin käytännössä pelkästään kisujen ruokia varten, niin ison määrän tilaus on entistä mutkattomampaa. 

Kun broilerinsydämet alkoivat loppua pakastimesta maaliskuun alkupuolella, tein taas uuden tilauksen. Harmillisesti toimitusviikolla sain puhelun, että sydämet olivat loppuneet, mutta mahdollisesti seuraavaan kierrokseen niitä olisi taas saatavilla. Siirsimme tilausta, mutta seuraavaankaan niitä ei ollut ehtinyt tulla lisää. 

Sydänten viimein saavuttua oli ehtinyt kulua yli kuukausi tilauksesta. Meidän sydämet olivat ehtineet loppua siinä vaiheessa jo hyvä tovi sitten, joten olimme syöneet Maukkaan sydämiä. Täten viivästyksestä ei ollut mitään suurta haittaa, mutta oli iloinen yllätys, että tilaukseeni oltiin laitettu mukaan yksi ylimääräinen pussi Mushin kanapullia (Rakulle lisärasvaa) sekä ns. muuten vain kuivattua broilerinkaulaa, -maksaa, -kivipiiraa ja -filettä. Asiakaspalvelulle iso peukku!

"Kyllä maistuu!"

Sydäntenpaloittelua laadunvalvojan kanssa

Vauhti-Raksulle tuli viime kuun lopulla eräluonteisena broilerin luutonta palalihaa hintaan 4,50 €/kg. Sitä oli heti pakko tilata testiin 6 kg, sillä tuota on odotettu! Toisella kiertävällä raakaruoka-autolla Kennelrehulla on ollut jo pidemmän aikaa valikoimassaan broilerinfilettä hintaan 4 €/kg, mutta kyseinen auto ei kulje paikkakunnallamme. Vauhti-Raksun palaliha on reisiosaa, joten se pystyy olemaan paremmin  isommassa roolissa rasvaisuutensa ja tauriinipitoisuutensa ansiosta. 

Kävin eilen noutamassa palalihat. Sopivasti olin juuri saanut paria päivää ennen tiedon voittaneeni Kissojen raakaruokinta -facebookryhmässä järjestetystä arvonnasta 20 € lahjakortin Vauhti-Raksuun, joten tilauksen lopullinen kilohinta ei päätä huimannut.


Olin odottanut sulien palojen olevan suikalekokoisia, mutta ne ovatkin kunnon paloja! Tuotteet ovat siirtyneet ihmispuolelta eläinkäyttöön päiväysten vuoksi eikä palojen ulkonäkö yllä tuoreiden ihmislaatuisten reisipalojen tasolle. On selvää, ettei näitä voi käyttää enää ihmisille, mutta eläinkäyttöön ovat oikein sopivia. Minua vähän huolestutti lihoihin tarttuneen pahvin hajun vaikutus maistuvuuteen, mutta jopa nirso Raku syö näitä hyvällä ruokahalulla.

Vauhti-Raksun luutonta broilerin palalihaa


Onneksi on 2 pakastinta, sillä tätä lähtee lisää tilaukseen!

6 kommenttia:

 1. Nostan kyllä hattua kun jaksat palotella noita jäisiä kimpaleita :D Mulla ei kestäisi pää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei mullakaan, joten sulatan ja pakastan uudestaan. :DD

   Poista
 2. Mun kissat ei suostu syömään päiväysvanhoja juttuja. Jos ne on yhdenkin päivän yli mennyt ennen pakastamista niin itselle saan ne paistaa. Tosin tää on käytännössä aika uus juttu meillä niin vaatii varmaan vaan totuttelua. Nyt ollaan menty n. kk ilman teollisia ruokia :) Noi isot köntsät on helppo pilkkoa kun naputtaa vasaralla kirveen selkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kisut on tosi tarkkoja, ei saa haista vähääkään oudolle. :D Mutta voi juurikin olla, että ajan myötä sekin nirsous katoaa uudella ruokavaliolla. :)

   Poista
 3. Ihminen on joskus paloitellut 2 kilon myökkyjä kanansiipiä. Käy parhaiten, kun antaa hieman sulaa kohmeiseksi. Sitten käsiiin kunnon talttta ja vasara. Kyllä lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohmeiselle iso peukku. Helppo paloitella eikä sotkua tule juurikaan/lainkaan. :D

   Poista