tiistai 30. toukokuuta 2017

Kissamaista elämää, osa 7

1,5 kk aikana kerääntyneitä kännykkäkuvia. Kännykällä on niin ihanan helppo räpsiä kuvia, ettei millään jaksaisi alkaa käynnistämään kameraa parempien kuvien saamiseksi. Siitä olen kuitenkin koittanut alkaa ottaa itseäni enemmän niskasta kiinni.

Nora viimein keksi kolojen käyttötarkoituksen. Tuon kerran jälkeen kiinnosti taas yhtä vähän kuin ennenkin.

Hyvä nukkupaikka

"Zzzz"

"Mami, huomioiiiiii!"

"Siellä se Nora juoksee. Pitäskö lähtä perään, siinäpä pulma."

Veikkausliigaa Noran kanssa

"Ai minä söpö? No, olenhan minä. Ota kuva!"

Haiku: "Toi ruoka on varmasti tosi pahaa. Hyi, en söis. Mutta jos jätät vähän niin voin uhrautua. Pliis jätä."

Villipörrö

Raku löysi laatikkoparatiisin

"Zzz"

"Mami, mitä teet? Ai ruokaa? Anna auttaa! Mitä täällä on? Entä täällä? Tän pussin sää varmaan halusit? Hups, se tippu." 


Tytöt apuna poronsydämien paloittelussa

Ruokaa!

Viikonloppufiiliksissä

Ja toinen. Busted!

"Et mee sinne töihin! En päästä! Pysyt täällä ja rapsutat."

"Hyvä keli oleskella parvekkeella pari minuuttia."

Haiku peliseurana ♥

:p

Enää 1 kk kauan odotettuun näyttelyviikonloppuun!

9 kommenttia:

 1. Tosi hienoja! Kännykkä on oiva vehje myös tähän tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monikäyttöisiä ovat nykyaikana. :) Nythän niillä voi korvata jo pankkikortitkin...

   Poista
 2. Voi miten kivoja puhelinkuvia! ♥ Raku on niin söpö!

  VastaaPoista
 3. Ajattelin sulta kysäistä, meneekö tämä nyt oikein? Kissan tuleva aikuispaino varmaan siinä 4,5-5kg. Lihaa penskalle saa syöttää aika reilusti, niin paljon kun syöpi ja siitä sitten kattomaan miten alkaako lihoa/laihtua jne. Lihan rasvaprosenttin vähän alle 10%.
  Lisäksi elimiä (esim. munuaiset, sydän).

  Naudan maksaa n. 20g viikossa
  Möllerin kalanmaksaöljyä 5ml päivässä
  ½ 15mg sinkkitabletti päivässä
  Calsiumbalans 2g päivässä
  Merilevää pikkuisen päivässä

  Periaatteessa Aata ja Deetä saa molempia aika paljon yli varsinaisen suositusalarajan, mutta ei kai vielä lähellekään turvallista ylärajaa, eli ilmeisesti ei kuitenkaan liikaa?

  Unohdinko jotain isompaakin, vai näinkö helppoa tää sitten olikin? Lisäksi sitten jos saa pidempään kypsennettyä lihaa (ensisijaisesti raakaa, mutta jos syystä x joutuu kypsennettyä syömään) tauriinilisä.

  Ja entäs onko noi määrät miten haitallisia, jos se nyt jääkin kovin paljon pienemmäksi tai kasvaa suuremmaksi? Pentu on maatiainen, uroskissa, emän paino kuulemma 4,7kg, mutta tuon isästähän ei tiedä onko ollut kääpiö vai jättiläinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heis!

   Kuulostaa hyvältä! :) Sydän on huomattavasti ravintorikkaampaa ruokaa kuin munuainen (sydän luokitellaan myös lihakseksi), sitä voi hyödyntää jopa päivittäisessä ruokavaliossa ja kannattaakin käyttää ainakin useamman kerran viikossa. Munuaisia sen sijaan ateriana korkeintaan kerran viikossa.

   Kalsiumlisäravinne kannattaa korvata ennemmin lihaiselle luulla joko osittain (siipikarja + lisä) tai kokonaan (poron luinen jauheliha, sian luumurska), riippuen millaisen ruokavalion haluat pennulle koostaa. Lihaisesta luusta kissa saa myös tärkeää magnesiumia. Jos tarjoat kalsiumin ainoastaan lisäravinteena, niin kannattaa ennemmin ottaa käyttöön Kalkvita tai Calphosum D, näillä voit tarjota isompaa kalsiummäärää ilman, että fosfori jää paljon jälkeen, etenkään sitten aikuisiällä kun ruokamäärä on pienempi. :)

   B1-vitamiinin saantiin tarvitaan joko possua ateriana useampana päivänä viikossa tai sitten B-vitskulisä. Jos haluat tarjota B'n suoraan ruuasta, naudanmaksa kannattaa vaihtaa broileriin, sillä broilerinmaksa sisältää vähemmän A-vitamiinia, jolloin saat annoskokoa ja täten B9-saantia isommaksi. 20 g naudanmaksalla 5 kg kisun B9-vitamiinin tarve täyttyy vain puoliksi ja B9'lle ei ole broilerinsydämen ohella kunnon lähdettä aktiiviseen käyttöön. Broilerinmaksaa kun antaa 40 g/vk, niin tarve täyttyy ja menee hieman ylikin varmistukseksi. :) Broilerinmaksa löytyy pakastinosastolta.

   A- ja D-vitskun kanssa ei hätiämitiä, turvallisiin ylärajoihin on vielä pitkä matka. Ei haittaa, vaikka aikuispaino heittää arvioidusta. :) Saannit pysyttelee kuitenkin sen verran lähellä arvioitua, ettei ne vaikuta negatiivisesti.

   Poista
  2. Kiitti tosi paljon! Pitääkin lisäillä noi sun vinkit ruokintaan!

   Poista