torstai 25. toukokuuta 2017

Jos...

Sain viime viikolla hyvän turvallisuusmuistutuksen. Olen supervarovainen mitä tulee turvallisuuteen, etenkin paloturvallisuus on itseäni syvältä koskettava aihe. Aivan liikaa uutisissa näkyy juttuja palaneista taloista, osassa tuhot ovat onneksi jääneet materiatasolle, osassa ei ole selvitty ilman nelijalkaisia uhreja.

Silloin kun en ole valvomaan kisujen tekemisiä, kuten yöt ja poissaolot, pidän riskilaitteista joko jatkojohdon pääkytkintä kiinni tai nappaan töpselin pois seinästä, etteivät kisut vahingossa työnnä mitään sähkövirtaista alas tai kuumuvan laitteen virtanappia päälle. Pidän uunin sulaketta pois paikoiltaan silloin kun se ei ole käytössä. 

Tänä 5,5 vuoden aikana, mitä olen kissanomistajana ollut, kisut eivät ole laittaneet vahingossa päälle muuta kuin astiakoneen, se taisi olla vuonna 2012. Viime viikolla oli mahdollisuus paljon pahempaan.


Joku kisuista oli vahingossa vääntänyt hellan nuppia yön aikana, ihan yhtä hyvin suunta olisi voinut olla oikealle. Erinomainen muistutus, miten vahinko ei tule kello kaulassa. Ja samana päivänä Raku oli taas pitkästä aikaa tunkemassa tassuaan (kylmään) leivänpaahtimeen....

Haiku: "Ei jestas sun kanssa. Onneksi en ollut näkemässä."

10 kommenttia:

 1. Meillä oli ennen hellan napit aina irti, mutta sitte tyyppi teki meille mittatilaustyönä kissankestävän nappulasuojan, niin ei tarvitse sitä enää murehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappulasuojakin on erikätevä! Mulle tuli uutena, että napit voi irrottaa, mutta se onkin superhyvä juttu lapsiperheidenkin osalta.

   Poista
 2. Meillä ei olla (vielä, *kopkop*) testailtu hellannuppien liikkumista, ja toivon ettei testatakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa suojata tavalla tai toisella, ettei pääse vahingossakaan testaamaan. Penalta ja Punkulta hyvä vinkki tuossa ylhäällä, että irrottaa napit. :) Siitä tosin en tiedä onnistuuko jokaisessa (perinteisessä) uunissa. Mie mieluummin nappaan koko sulakkeen irti kun samalla astianpesukoneen käyttö estyy.

   Poista
 3. Meilläkään ei vielä ole sattunut haavereita. Keittiön ovi nimittäin pidetään aina kiinni kun emme itse ole siellä, myös silloin kun olemme kotona. Tosin alkuperäinen syy tähän toimenpiteeseen on kisun jatkuva kaapeille pyrkiminen, varsinkin biojätteeseen ja herkkukaappiin :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kätevää, jos keittiön oven saa pidettyä kiinni! :) Meilläkin Haiku osaa avata ovia, mutta onneksi ei ole yrittänyt tässä asunnossa. :D Kerran tosin oli maustekaapin ovi auki, onneksi ei alempi herkkukaappi. Meidän ekassa asunnossa Haiku käytti paljon tuota taitoaan hyödyksi ja ruokakaappiin piti asentaa lukko. :D

   Poista
 4. Hyvä että selvittiin tässä säikähdyksellä ja oli onni onnettomuudessa! Meillä ei koskaan olla hypitty helloille tai viereisille keittiötasoille ja pitää koputella puuta sekä toivoa ettei koskaan hypitäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Meillä nämä apinat tykkäävät hyppiä, joten suojaus on ihan pakko. :D Hyödyllistä on suojata silloinkin kun tapaa ei ole, ettei se ensimmäinen kokeilukerta ole sitten se äksidenttikerta.

   Poista
 5. Huh, onneksi pidät sulaketta poissa! Meillä ei onneksi olla kiinnostuttu hellasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole suoranaista kiinnostusta (muuta kuin silloin kun teen ruokaa ja Raku huutaa kilpaa liesituulettimen kanssa :D), mutta hypyt ei välttämättä ole aina niin tarkkoja tai hipassa jalka voi lipsahtaa.

   Poista