sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Mami, anna ruokaa!

Kuvasin vastikään videon Rakun hassusta tavasta vaatia ruokaa. Tapa alkoi jo meidän ensimmäisessä asunnossa yli 2 vuotta sitten ja se on niin suloinen! Videota sivuten, meillä on mennyt viimepäivät ruoka- ja vähän näyttelyasioitakin miettiessä. Noralla on ollut taas poikkeuksellisen runsasta kutinaa ja epäilen, että ainakin yksi aiheuttaja on uudesta paikkaa ostettu poronjauheliha. Sieltä ostin onneksi vain vähän päälle kilon valikoiman pienuuden vuoksi ja meidän vakipaikasta sain täytettyä porovarastoja runsaammin.

Toisena päivänä uuden jauhelihan antamisesta Nora rapsutteli korviaan tiheämmin. Pidin paussia ja syötin poronsydäntä, jonka jälkeen annoin taas pari päivää, eli yhden annospussillisen verran, jauhelihaa. Viimeisimmän satsin toisena päivänä Noralla meni toinen silmä umpeen kutinan vuoksi, mutta tokikaan jonkun toisen tekijän vaikutus ei ole poissuljettu. Testaillaan ja tutkaillaan. Äitini osti samasta uudesta paikkaa hirveä ja sanoi siinä olevan normaalia rautaisempi maku eli mahdollisesti porossakin on jotain poikkeavaa.

Nora oli onnellinen kun meillä oli yli kuukauden mittaisen paussin jälkeen jälleen poronsydäntä. 

Näyttelyasioiden suhteen meillä on paljon päätöksiä avoimena. Olen pohtinut äitini kanssa lähtisimmekö jo tänä vuonna Ruotsiin yrittämään Noran seuraavaan titteliin vaadittavaa ulkomaansertiä ja äitini ottaisi toki omat kissansa mukaan. Jos Noralla menee kesällä Kempeleellä hyvin, niin olisi ihan mukava jatkumo käydä tänä vuonna myös ulkomaan näyttelyssä. Toisaalta asialla ei ole mikään kiire ja ilmoittautumisiin on vielä aikaa. Jännä nähdä montako näyttelypäivää tälle vuodella kertyy ja monenko kissan kanssa ollaan liikenteessä.

10 kommenttia:

 1. No onpa harmillista, että moinen kutina on taas yllättänyt.
  Tehän voisitte vähän niinku harjoitella sitä ulkomaille lähtöä, tulisitte Turkuun kevään näyttelyyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sielläpäin olisi kyllä huippua käydä! :) Harmillisesti ulkomaillekin on kuitenkin lyhyempi matka. :D Tänä vuonna toivon mukaan pääsen käymään Helsingissä(?), mutta se olisi ilman välipysähdyksiä ja ihan pikareissu.

   Poista
 2. Ihana Raku, niin söpösti rapsuttelee laatikkoa siinä :)
  P&P sen sanoikin, tulkaapa keväällä Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisi kyllä kivaa päästä viimeinkin sinne suuntaan reissaamaan! :) Taitaa vain tulla talous vastaan. Joku vuosi tulen! :D

   Poista
 3. Tylsää kutinaa :( Meilläkin taitaa be-liuos aiheuttaa Cocolle löysää mahaa äh!

  VastaaPoista
 4. Voi mikä ihana vihjaus Rakulta, niin suloinen! Ja voi kökön kökkö kaiken maailman herkkyyksien aiheuttajia, ärsyttävää!!!
  -T&Tidi

  VastaaPoista
 5. Voi Raku, miten söpö! Kurjaa tuo Noran allergia ja korvien kutina :( Toivottavasti hellittää, jos uutta jauhelihaa ei syötä, mutta tietysti harmi, kun on ostanut kissalle jotain, mikä ei sitten sovikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutina jatkuu jonkun verran yhä, joten harmillisesti ei ollut ainostaan jauhelihan vika. :( Pitää testailla ja toivoa parasta, ettei syy löydy esim. kuivaruuasta.

   Poista