maanantai 12. joulukuuta 2016

Haiku hampaanpoistossa

Haikun ientulehdukseen saama antibiootti- ja kipulääkekuuri päättyi torstaina. Tulehdus ja märkäpaise saatiin nujerrettua, joten oli aika varata aika syöpyneen hampaan poistoon. 

Sain tämän päivän vapaata töistä ja onneksemme tälle päivälle oli myös vapaita aikoja. Saimme ajan heti aamuksi, 9.15, mikä tarkoitti hyvin aikaista heräämistä meille, sillä edessä oli 1,5 h bussimatka. Viimeksi kun minulla oli yhtä aikainen herätys, en herännyt herätyskelloihin ja ehdin nipin napin tärkeään bussiin. Jännitin kovasti toistuuko sama taas ja se olikin suurin stressin aiheeni matkalle. Todennäköisesti jännitykseni oli vaikuttanut myös Noraan, sillä heti herättyäni (oikeaan aikaan!) päädyin Noran peppupesulle. 

Päästyämme eläinlääkäriin Haiku sai heti suuhunkurkkauksen jälkeen anestesiapiikin ja minä lähdin kaupungille tappamaan aikaan. Pari ystävääni tuli seurakseni ja aika kului niin nopeaa, että myöhästyin suunnittelemastani hakuajasta. Hain Haikun 10 minuuttia ennen bussimme lähtemistä, mutta hyvin ehdittiin kyytiin. Bussi oli onneksi muutaman minuutin myöhässä.

Vaikka Haiku oli yhä hyvin nukuksissa, se reagoi saapumiseeni tervehtimällä naukaisemalla. Hoitajalta kuulin hyviä uutisia: hampaita ei tarvinut poistaa kuin se yksi syöpynyt eikä operaatiossa ollut ollut mitään ongelmia. Toimenpiteinä oli hammaskiven ja yläleuan etuposkihampaan poisto.


Kotona löysä vatsa oli tarttunut Rakuunkin ja matosta löytyi vauhtiviiva. Myöhemmin sellainen ilmestyi myös vessan lattiaan. Haiku sen sijaan pysyi ihme kyllä ilman vahinkoja, tosin muutama tunti kotiutumisen jälkeen saadun märkäruuan se oli oksentanut ulos. Huomasin sen vasta kun melkein liukastuin siihen.


Haiku on osallistuva, mutta yhä kovin uninen. Askel on jo normaali, mutta silmistä huomaa, että vauhtikekkereihin ryhdytään vasta huomenna.

12 kommenttia:

 1. Hienoa, että reissu meni hyvin eikä enempää kuin yksi hammas joutunut lähtemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtavat uutiset. :) Pelkäsin, että tuo hammas olisi ehtinyt vaikuttaa jo muihinkin.

   Poista
 2. Huippua, että kaikki sujui hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, paranemisenkaan kanssa ei ole ollut ongelmia ♥ Vielä kuitenkin mennään helpoilla syötävillä, ettei tikit vahingossakaan aukea. :)

   Poista
 3. Hyvä, että saatiin hammas pois ongelmitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jännittäviä nämä! Vaikka Haiku olikin hyvissä käsissä. :)

   Poista
 4. Kiva kuulla että operaatio sujui mukavasti! Toivottavasti siellä jo rallit maistuu!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu, maistuu! :) Vielä otetaan kuitenkin ruokien kanssa rauhassa, ettei vahingossakaan tikit aukea. :D Muutama päivä mentiin kokonaan jauhelihalla ja märkiksellä ja nyt mukana on suikaleet ja sydämet tuomassa hieman enemmän hammastyötä. Kunnon lihanpalat otetaan mukaan tämän viikon lopulla kun tikkien pitäisi olla jo lähes sulaneet.

   Poista
 5. Oijoi, mutta hyvä, että yhden hampaan poisto riitti! :) Meillä Nuutilla kanssa hammaskiven poisto edessä alkuvuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mennään Rakun kanssa viimeistään huhtikuussa. :) Kylläpäs siellä tulee nyt käytyä. :D

   Poista
 6. Voi hitsi pyllypyykkiä :( Meilläkin oli cocon kanssa eilen, mutta se onkin aika normaalia cocoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. :( Pitkäkarvaisilla kisuilla etenkin inhottavaa. Noralla ei ollut tuon kauemmin, mutta Rakulla jatkui löysä vatsa broilerin sisäelinseoksen vuoksi, mitä syöttelin ensimmäisen viikon aikana molemmille. Meillä ei normaalisti ole näitä seoksena, joten Rakun vatsa ei ilmeisesti tykännyt sen vuoksi.

   Poista