keskiviikko 9. marraskuuta 2016

The Kirja


Tässä se viimein on ainakin parin vuoden suuren haaveilun jälkeen; The Kirja: Nutrient Requirements of Dogs and Cats (National Research Council, 2006)!! Olen niin onnellinen, että tämä Raamattu löytyy viimeinkin hyllystäni! Kirja on kokoelma tieteellisiä tutkimuksia koskien koirien ja kissojen ravintoainetarpeita, kattaen mm. minimitarpeet, turvalliset ylärajat ja imeytyvyydet.

Ollessani työttömänä tämän kirjan hankintaa esti yksinkertaisesti raha. Kirjan suuri hinta ei houkutellut, vaikka tarve kirjan sisältämille tiedoille ja halu pureutua tutkimuksiin oli valtava. Onneksi kirjasta on saatavilla myös esikatseluversio Google-kirjoissa ja sen avulla olen pärjäillyt tähän asti. Esikatselun huono puoli on nimensä mukaisesti se, että vaikka se onkin kiitettävän laajasti luettavissa, osa sivuista ei näy ilman kirjan ostoa. Sivujen näkyvyys vaihtelee ja on tuuripeliä pääseekö tarvittaessa lukemaan juuri sitä sivua minkä tietoja kaipaisi. Tämän vuoksi on koettu monet, monet turhautumisen hetket vuosien varrella.

Viimeinen niitti tuli viime kuun puolella kun olisin tarvinut erästä tietoa, mutta se oli sillä hetkellä juuri piilotetulla sivulla. Se, minkä olisin voinut tarkistaa parissa minuutissa kirjasta, vei moninkertaisen ajan etsiä muusta lähteestä luotettavana tietona.

Laitoin kirjan muutaman päivän vakavan harkinnan jälkeen tilaukseen ja se saapui toissaperjantaina. Materialistina minua ilahduttaa suuresti kun voin viimein hypistellä kirjaa konkreettisesti ja on todella helpottavaa kun voi tarvittaessa vain pyöräyttää tuolia vasemmalle ja rullailla noukkimaan kirja hyllystä ilman pelkoa, ettei pääsisikään lukemaan tarvittavaa sivua. Huomasin tosin miten syvälle pelko on juurtunut kun viimeksi avatessani kirjaa mietin hetken huolissani näenköhän tarvitsemaani sivua, kunnes muistin, ettei fyysisten painosten kanssa moista ongelmaa ole. Kirjan selaaminen sai heti extrasysäyksen mielekkyyttä.

Myös tällainen seura tekee kirjan lukemisesta erityisen mukavaa ja motivoivaa ♥

Vaikka olenkin lukenut ajan saatossa kirjasta runsain mitoin kappaleenpätkiä, joitain useammin kuin toisia, odotan innolla pääseväni pureutumaan kirjaan lukemalla sen viimein kannesta kanteen. Ei esteitä, vapaa pääsy mihin tekstinkohtaan vain tahtoo. Lukuhetken ajattelin ajoittaa "joululomalle", silloin on Netflix-huumakin varmaan laantunut sen verran, että malttaa uppoutua pidemmäksi aikaa kirjan ääreen.


4 kommenttia:

 1. Hienoa, että sait hankittua. Livekirjalla on tosiaan muutama hyvä puoli nettiversioihin verrattuna!

  (Mulla the kirja "ostan heti jos saan ikinä tarpeeksi rahaa" oli Merja Salon Muodin ikuistajat... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, viimeinkin se on mielenpäältä pois ja muutenkin helpottaa elämää suuresti! Toivottavasti saat rahat kokoon kirjaa varten! :)

   Poista
 2. Tuo ihan oikea versio on kyllä niin hieno! Mä en ole niin reipas että lukisin sen kannesta kanteen, mutta tuosta opuksesta on hyvä etsiä nippelitietoja ja lähdeviitteitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ajattelin, että kirjasta löytyy niin paljon uutta ja jännää, että pakko lukea. :D Nippelitietoon tuo on niin bueno!

   Poista