sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Märkäruokia testissä

Meillä alkoi olemaan kisujen hammastahna loppumassa, joten oli aika tilata lisää PetenKoiratarvikkeesta. Eihän lemmikkejä koskevasta verkkokaupasta tietenkään pysty tekemään tilausta tutkimatta ensin muutakin tuotetarjontaa, joten katselin sieltä kisuille myös joululahjaa ja päädyin selaamaan ruokapuoltakin. 

Sain joku aika sitten vinkin, että Zooplussaan on rantaunut Catz Finefood Purrrr -sarja, jota on ollut saatavilla mm. PetenKoiratarvikkeesta. Vilkaistessani valikoimaa Zooplussasta huomasin, että siellä on myös lohiversio, jota en ainakaan muista nähneeni PetenKoiratarvikkeessa (mikä kuitenkin löytyikin myös sieltä). Purrrr -sarja on kehitetty ruoka-aineallergioista kärsiville kissoille ja ruuat sisältävät aina vain yhtä proteiininlähdettä. Plussaa, että myös käytetyt kehonosat on eritelty lohta lukuunottamatta. Makuina ovat: kana, lohi, kenguru, lammas, karitsa ja sika.

Kiinnostuin heti lohiversiosta ja etenkin, että kyseinen ruoka täyttää täysravinnon määritelmän paremmin kuin muut löytämäni vain kalaa sisältävät "täysravinto"märkäruuat. A-vitamiini tuossa vain ihmetyttää, sillä muissa mauissa on maksaa mukana. Lohessa sitä ei ole mainittu eikä tuotteessa näytä olevan myöskään lisättyä A-vitamiinia. 

Olin ajatellut ottaa ruuan testiin seuraavan Zooplus-tilauksen yhteydessä, mutta koska Zooplussaan tulee sen verran harvoin tehtyä tilauksia, niin päätin testata ruokaa ensin parin purkin verran PetenKoiratarvikkeesta ostettuna ja sitten tilata isomman määrän Zooplussasta, jos ruoka on sopiva. 

Samalla täydensin myös Haikun ja Rakun vararuokavarastoa ja nappasin mukaan Natures:menua ja uuttuutta, Purenatural-märkäruokaa. 

Kävin noutamassa paketin postista eilen ja Haiku ja Rakukin pääsivät testaamaan uutta ruokaa jo samana iltana kun huomasin tuntia ennen ruoka-aikaa, etten muistanut ottaa iltapalaa sulamaan. Pikasulatuksen sijaan päätin testata Purenaturalia.


Ainakin nestettä tässä on erinomaisesti. Avatessani purkkia sain nestesuihkun naamaani.

Lohi oli todella vaaleaa!

Ja herkullisen tuoksuista

Bon appétit

Tummempaa kanaa, Purenatural

Nora tykkäsi Purrrr-lohesta todella paljon. Jaoin Purenatural-pussin Haikun ja Rakun kesken ja Haiku söi hyvällä ruokahalulla oman annoksensa. Yllättävän hitaasti tosin, yleensä Haiku imuroi spesiaaliruuat hetkessä. Raku söi n. puolet omasta annoksestaan ja Haiku tarjoutui putsaamaan lautasen.

Purrrr-lohessa ei pitäisi olla mitään allergisoivaa, mutta näistä ei koskaan tiedä. Ruokaa on testattu nyt 2 aterian verran eikä ainakaan vielä ole tullut mitään hälyttävää esille. Olisin halunnut kuitenkin testata hieman pidempään, mutta Zooplussan houkutteleva kilpailu sai minut aikaistamaan tilauksen tekoa. Kilpailu on voimassa enää tämän päivän ja siinä voi voittaa täyspuisen korkean Natural Paradise XL Compact -kiipeilypuun! Tilasin Noralle 30 purkkia Purrrria ja samalla täydennystä myös muihin märkäruokiin. Mukaan lähti myös kissujen joululahjat.

Lohiruoka vaikuttaa sen verran laadukkaalta, että olisi mahtava sisällyttää se aktiiviseksi osaksi Noran ruokavaliota korvaamaan toinen kuivaruoka-aterioista ainakin muutamana kertana viikossa. 

"Huaaaah!"

"Kato mami, oon jellona! Raur!"

12 kommenttia:

 1. Me saatiin messutuomisina tuo Purenatural kana. Eilen saatiin se. Maistettiin kumpikin ja jätettiin syömättä. Emäntä oli ihmeissään. Ei maistunut meille. Mutta hyvä että teille maistui! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kumma! Ei se meilläkään erityisen hyvin maistunut, samaa koostumusta oleva Natures:menu katoaa paljon nopeammin. :D Mutta harvemmin Haiku ruuasta kieltäytyy. :'D

   Poista
 2. Minä kokeilin pojille Purenaturalin kana-lohi- ja sianlihamärkäruokaa. Kana-lohi tuli osittain syötyä, mutta sianlihapöperöön eivät nähdäkseni edes koskeneet. Oletan, että koostumus oli liian mössöinen herrojen makuun. Olen ruvennut säästämään kokeeksi ostettujen ruokien kuitteja ja merkitsemään niihin, mikä on sattunut herroille kelpaamaan, arvaaminen kun on vaikeaa. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa ottaa nälkää nähnyt löytökissa - välillä tuntuu, että yksi kissa eläisi melkein jo näiden nykyisten tähteillä. Tosin sitten nämä nykyiset syövät mielellään Latzia ja ihmettelevät, mikseivät aina saa sitä herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä onneksi löytyy tuo jätemylly Haiku, joka miellään syö jos kaverille ei kelpaa tai sovi. :D On säästänyt paljon rahaa kun ei tarvi ainakaan kaikkia ruokia lahjoittaa pois. Tuo kuittimerkintä on hyvä, etenkin jos ruokaskaala on tosi monipuolinen.

   Poista
 3. Hyvän näköisiä sapuskoja. Meilläkin on messuilta tuliaisina tuo Purenatural, pitääkin antaa poitsuille iltaruuaksi se, kun unohtu tuo sulatus...
  Hyvä kun muistutit tuosta Zooplussan kilpailusta, vielä ehtii laittaa hiekat tilaukseen. Jos vaiks kävis tuuri. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuiko teille? Kommenttien perusteella ei ole herättänyt suurta ihastusta kissakansalaisissa. :D

   Meillä ei käynyt tuuri, nyyhkis. :D

   Poista
 4. Kiitokset vinkistä! Ja kiva, että löytyi sopivaa sapuskaa erityisesti Noran valioon! CF Purrr pitää laittaa korvan taakse, hyvänoloista ja meille uusi juttu. PN näyttää juuri siltä, että Tidi vetäisi sen alas himona:)
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ainakin, että löytyi! Vielä ei ole satavarmaa.... :D Rapsuttelu on lisääntynyt, pidetään taukoa kunnes rapsutus laantuu ja kokeillaan taas. Toivottavasti nyt ei tuosta johtuisi, muuten tulossa lähes 6 kg ruokaa turhaan... :D Nooh, Haiku syö jos ei muuta ja eiköhän löytiksetkin saisi osaansa.

   Poista
 5. Mä tilasin omille karvakorville joskus aiemmin Zooplussalta samaisen valmistajan märkäruokaa ..eipä kovin suurella innostuksella maistunut .

  VastaaPoista
 6. Hienoa että olette löytäneet uusia kivoja ruokia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ainakin, että toi Noran oisi kiva! Vähän rapsuttelu lisääntynyt, mutta katotaan paussin jälkeen johtuiko varmasti siitä...

   Poista