tiistai 13. syyskuuta 2016

Priimaa kissaa saatavilla

Vihdoinkin meidän kaupungin kauppojen hyllyille on ilmestynyt laajempi valikoima PrimaCatia! Olen jo Deluxe-sarjan ilmestymisestä lähtien tuskaillut sen puuttumista meidän kaupungin kauppojen hyllyiltä ja kun niitä viimein tuli, niin märkäruuan tarjonta ulottui vain kanaan. Jopa Tokmannilla, jolla oli laajin Deluxe PrimaCat -valikoima, oli kaikkea muita (kuivaruoka, purkit, kanapussit) kuin tonnikalamärkäruokia eli juuri niitä, mitä kaipasin.

Deluxe PrimaCatin Tender Tuna eli tonnikalaa vedessä on erinomainen ruoka Noralle vaihteluksi. Hintansa puolesta sitä ei tule käytettyä aktiivisesti, mutta ruuan laatu on, no, priimaa. Makoisten tonnikalafileepalojen lisäksi ruuassa on runsaasti vesikastiketta, joten siitä saa erityisen makoisan kastikkeen kuivaruualle.

Tender Tuna, raksuja ja vettä. Puh.kuva.

Olen tähän asti joutunut "tyytymään" PrimaCatin kansainvälisen version Planet Petin tonnikalaan, jota on löytynyt naapurimaasta lyhyehkön ajomatkan päästä. Planet Pet on rantautunut takaisin Musteihin ja Mirreihin jokusen vuoden katkon jälkeen, mutta sieltä ei ole tullut kuitenkaan näitä ostettua. 

Kevään tienoilla tilanne muuttui kun bongasin pitkästä aikaa Citymarketissa käydessäni, että viimeinkin yksittäisille Deluxe-pusseille oli saatu hyllytilaa nelipakkauksen lisäksi ja täten valikoima oli laajentunut ja tonnikalatkin olivat viimein tarjolla! Ostin heti pari pussia Tender Tunaa, vaikka kilohinta kirpaisikin, ja toivoin muidenkin ostavan tuotteita niin paljon, että kauppa kokee niiden pitämisen kannattavaksi.

Tästä ei mennyt kauaakaan kun melkein hypin ilosta vieraillessani taas paussin jälkeen toiveikkaana Citymarketin eläinruokahyllyllä. Kesän aikana oli saatu kaikki Deluxen tuotteet viimein myyntiin! Oli kuivaruuat, tölkit, märkäruokien yksittäis- ja nelipakkaukset ja herkut. Ja mikä parasta, nelipakkauksissa oli määräalennus kilohinnassa jopa 3 € verran (16 € ja risat/kg).Yhä kalliimpaa kuin Noran perusmärkikset Zooplussasta, mutta ehdottomasti sellaista hintaa, että PrimaCat pääsee nyt aktiivisempaan rooliin tytön ruokavaliossa. Wupii! Citymarketin lisäksi myös paikallinen Prisma on laajentanut Deluxe-valikoimaa samalla tavalla.

Innoissani tästä laajennuksesta nappasin Noralle mukaan myös tonnikala & sardiini -purkkeja, mutta tsekkasin vanhoista julkaisuista ja sardiini näyttää olevan allergeenilistalla. Haiku ja Raku saavat herkutella nuo jossain vaiheessa pois.

"Kato mami olen kuvan kissa! Saanko yhden pussin?"

Ruoqaa

Edellisessä julkaisussa kerroin tilanneeni Noralle lisää ruokaa Zooplussasta. Meillä on nyt taas mukavasti kaapit täynnä tonnikalaa (Porta 21 ja Almo Nature Tyynenmeren tonnikala. Jos joku on pohtinut mitä käytännön eroa merkin Atlantin ja Tyynenmeren tonnikalalla on, niin täysin samasta sisällöstään huolimatta Tyynenmeren tonnikala on vetisempää) ja tajusin viimein hyödyntää Zooplussan tarjontaa myös löytöeläinten osalta. En valitettavasti niin pitkälle, että olisin tehnyt tilauksen jonkun provisiolinkin kautta.... Mutta hyödynsin Zooplussan alhaisia kilohintoja ja ostin esykisuille viimeinkin jotain muutakin märkistä kuin aina pelkkää Mustin ja Mirrin halvinta laadukasta eli Bozitaa. Sain onneksi paketin töihin, sillä paikallinen Musti ja Mirri on ihan siinä lähellä (liike toimii myös esyn tavaralahjoitusvastaanottajana).

Lisää ruokaa! Puh.kuva.

Tilasin esykisuille 6 kg märkäruokaa (harmikseni yli puolet tästä säästöpakkauksesta olikin kastikkeessa olevaa eli sisältää myös kasviperäisiä sivutuotteita) ja hieman herkkuja totuttamisia ja yleisiä herkkuhetkiä varten :) Meillä aikoinaan kun annoin  kisut rakastivat noita kuivattuun kanafileeseen käärittyjä kuoreita. Puh.kuva.

12 kommenttia:

 1. High paws esykisujen muistamisesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän niitä, aikoinaan halusin sijaiskodiksi kun Haiku oli vielä ainokainen, mutta ei sitten ehditty ennen kuin Haiku alkoi oireilemaan ainoan kissan virkaansa sen verran, että varasin Rakun. :)

   Poista
 2. Mahtavaa, että tonnikala on rantautunut sinne teillekin asti. :) Ja upeaa, että esykisut saavat myös ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan superia etenkin kun sitä on odottanut jo niiiin pitkään! :) Ihana ostella esykisuille ruokaa kun tässä elämäntilanteessa ei voi muuten auttaa kuin rahallisesti. Olen kyllä jo päättänyt, että viides kisu on sitten esykisu.... :D

   Poista
 3. Huippua, että sieltäkin saa nyt prima catia. Ja a ihanaa, kun jaksat muistaa esykissoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parhautta ♥ Ja etenkin kun nelipackin hinta on noin hyvä. :)

   Poista
 4. Kiva että löytyy primacattia läheltä!! :--)

  VastaaPoista
 5. Onpa Noralla nyt paljon purtavaa:) Alkoi niin tehdä mieli tarjota Tidillekin vähän tunafisua. Se oli suurta herkkua, mutta kala-allergiaepäilyn vuoksi ei ole ollut lautasella pariin vuoteen. Tidin oireet kun on niin epämääräisiä ja lieviä kaiken kaikkiaan niin tekis melkein mieli kokeilla:) Hyvä, että kirjoitit lahjoituksista, meidänkin pitää pitkästä aikaa muistaa kodittomia!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tämä toimi muistutuksena! Minusta on ihanaa kun nykyisessä elämäntilanteessani pystyn auttamaan edes hieman rahallisesti kun muuten en pysty. Mielellään sieltä adoptoisikin, mutta koska somali on niiin vahvana haaveena, niin esykisu saa luvan olla sitten viides kisu, milloin sen hetki sitten koittaakaan. :)

   Tsemppiä testailuihin! Muistaakseni Tidillä oli silloin ongelmana lohiöljy, mutta vaikka Tidi olisikin allerginen lohelle, se saattaa pystyä syömään tonnikalaa kun eri kalalaji kyseessä. :)

   Poista
 6. Heis!

  Tuli mieleen, että olisiko Noran ruokavaliolle mitään sopivaa ruokaa Catz Finefoodin Purrrr-märkäruoissa? Näkyvät olevan kohtuullisen tuore lisä Zooplussan valikoimassa ja pohdin, josko jokin mauista kävisi moniallergiselle Norallekin :)) Tässä linkki: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/catz_finefood/purrrr/580122

  - Elina, Pura, Rosi & Bela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtavaa, että noita on saatavilla nyt Zooplussastakin! :) Itse asiassa noista lohi olisi sopiva(n kuuloinen), mutta ihmetyttää vähän A-vitsku, joka muissa versioissa on mainittu maksan muodossa. Pitääpä kuitenkin ottaa tuota testiin seuraavassa tilauksessa, kiitos vinkistä!

   Poista