lauantai 24. syyskuuta 2016

Matatabi testissä

Meiltä löytyy monenlaisia kissanminttuleluja ja kisut rakastavat niitä. Valeriana/virmajuurileluja meillä taitaa olla 1-2 kpl. Jotkut kissat innostuvat sen hajusta enemmän kuin kissanmintusta, mutta meillä kissanminttu vie voiton.

Nyt Musteihin ja Mirreihin on tullut uudenlaista "huumetta", matatabijauhetta, joka tunnetaan myös nimellä japanilainen kissanminttu, vaikkeivat ne sukua olekaan. Maailmalla matatabi on tunnetumpi juttu kissapiireissä, mutta Suomessa se on ollut ainakin tähän asti hyvin piiloutuneena. Olihan matatabi pakko saada testiin. Hyllyssä oli useampi matatabijauhetta sisältävää lelu, meille päätyi huiska ja potkulelu (joka ei jostain syystä löydy verkkokaupasta).


Minun nenääni lelut eivät tuoksuneet erikoiselle, mutta kissat nappasivat hajusta kiinni heti. Raku intoutui haastamaan Haikun painiin haistelujen aikaan ja pikapainin jälkeen Haiku keskittyi puskemaan ja tappamaan potkulelua.

lurps

"Minun ihana oma"

"Saatiinpa tätäkin hetkeä oottaa..."

"Sinä tulet mukaan."

"Alatko uhittelemaan, häh?!"

Raku on kovasti ihastunut potkuleluun, kun taasen Haiku tykästyi enemmän huiskaan. Noraa ei ole suuremmin kiinnostanut kumpikaan, mutta leikki kuvauksen aikana hetkisen.

NUUUH

"Miten niin tätä ei voi syödä?"

"Piä sää se niin mää otan tän."

"Mikä siellä lentää?"

"Älä nyt turkille tule!"

Onko teillä kisut päässeet vielä tutustumaan matatabijauheen tuoksuun? :) 

14 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tuollainen karvahuiska! :D Tuossa kaapissa muutama Zooplussan matatabi-lelu joulua odottelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa mennä vaikeaksi joulun suhteen kun herkkukaappi ei tyhjene millään ja lelujakin on riittämiin! :D Näiden kanssa itsehillintä ei olisi millään riittänyt jouluun asti.

   Poista
 2. Meillä on ollut matabi jo pitkään. ACatlicat myy erinomaisia matabileluja! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kivaa! :) Huomasinkin, että ainakin yhdestä yksityisestä verkkokaupasta on pystynyt tilaamaan matatabileluja jo jonkin aikaa.

   Poista
 3. Jaa-has. Täytyy ehkä hankkia. Oivalliset kuvat!

  VastaaPoista
 4. Oho, tota täytyykin testata!

  VastaaPoista
 5. Ihan uus juttu meille! Plussaa, jos ei haise ihmisnenään erityisen pahalle. Pitääpä ehdottomasti testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mietinkin kaupassa onko leluista päässyt jo hajut haihtumaan. :D Tosi mieto on.

   Poista
 6. Oon noita matabileluja Zooplussalta haaveillu jo jonkin aikaa, mutta kun tuli luvattua, että leluja ei tänä vuonna osteta lisää, niin ei voi ihan vielä. Näyttää kyllä olevan niin hyvää ainetta, että ehkä jouluks pitää purkaa toi leluhankintakielto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on turha asettaa moisia lupauksia kun ne ei pidä. :DD Tosin sen verran hillitsen, etten osta samanlaisia mitä meillä jo on tai samaa muistuttavia, mistä kisut eivät ole olleet kiinnostuneita. Viimeksi se jänisjuttu oli uutta hottia ja nyt uudenlainen "huume" piti saada testiin. :D Alkaa mennä vaikeaksi joululahjojen suhteen! Näillä näkymin lelut ja herkut on pois pelistä. Yksi lahjaidea olisi, mutta se olisi hieman enemmän laajavaikutteinen sisustuksen osalta, joten on harkinnassa. Kovasti kutkuttaisi.

   Poista
 7. Pakko laittaa testiin! Meillä oli yksi valeriaanalelu mutta heitin sen pois koska en siedä sitä hajua, ihan karsea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhh! Toivottavasti tämä on mieluinen teille kaikille! :D

   Poista