keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ryömi-temppu

Koska Nora pitää eritoten liikkettä sisältävistä tempuista (suosikit sillä on hyppy olkapäälle ja kieriminen) ja se osaa jo sujuvasti maahanmenon, halusin opettaa sille ryömimisen. Ryömimisen oppiminen sujui Noralta varsin nopeasti ja se onkin osannut ryömimistempun jo jonkin aikaa. Suurin ongelma meillä oli tempun opettelussa se, että välillä etenkin jos liikutin kättä liian nopeasti kauemmas Noran edestä, Nora alkoi muuttamaan ryömimisen hiipimiseksi. Kun hiipimisestä päästin eroon, halusin opettaa Noran pois käsimerkistä. Kuten monien temppujen kanssa, se vaihe on kaikkein aikaavievin. 

Vaikka Nora tekeekin ryömimistempun innolla, se ei jaksa tempun treenamista kovin kauaa ja se on hidastanut käsimerkistä poisoppimista. Jouduin aloittamaan poistreenauksen hyvin hitain askelin, sillä muuten suoritus menee nopeasti hiipimiseksi mikä turhauttaa eritoten Noraa kun palkkiota ei tulekaan suorituksesta huolimatta. Olen jo yli kuukauden käyttänyt temppuiluaikoja käsimerkistä poisoppimiseen ja nyt viimein päätin, että käsimerkki saa jäädä. Eteneminen on hidasta enkä minä tai Norakaan halua käyttää meidän suht vähäksi jääneitä temppuilukertoja pitkälti yhden ja saman tempun toistamiseen. On siis aika siirtyä uuden mielenkiintoisen tempun pariin (kunhan keksin mikä se voisi olla) ja esitellä Noran ryömimistemppu.

Tämä video on meidän toinen otto. Ensimmäisen kuvasin kauempaa, jotta saisin Noralle enemmän matkaa ryömittäväksi. Videota katsoessani totesin kuitenkin, että kuvausmatka meni liian pitkäksi ja minä luonnollisesti isompana vedin enemmän huomiota itseeni kuin pieni Nora. Joten kuvasin suorituksen uudestaan vähän lähempää. Nora oli tuossa vaiheessa jo tehnyt monta ryömimissuoritusta (Rakua piti säännöllisesti nostaa pois kameran ja Noran tieltä), joten herkut piti vaihtaa kesken kuvauksen enemmän motivoivaan herkkuun (itse ryömiminen sujui erinomaisesti, mutta suunnan vaihto ei enää niin paljoa innostanut). Motivoivampi herkku (Cosman tonnikala) sai Noraan taas innokkaampaa liikettä, tarkkasilmäinen voi videolta huomatakin miten toisen ryömimisen kohdalla Nora meinaa napata vähän sormestani kurottaessaan namin luo, mikä valitettavasti tarkoitti myös sitä, että myös Rakuun tuli taas enemmän virtaa. Sain leikata tätä videota aika rankalla kädellä kun Raku kävi kaatelemassa Cosman purkkia ja pyöri Noran tiellä. Yksi tielläolo päätyi videollekin. Videon musiikkina toimii Rakun kehräys.


23 kommenttia:

 1. Wau, taas yks temppu mitä me ei osata. :D On kyllä ihan mahtavaa nähdä näitä temppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain tavoitteeksi! :D Etenkin jos maahanmeno sujuu, tuo on varsin helppo opettaa siitä. :)

   Poista
 2. Pena sen sanoi, taas yks temppu mitä mekään ei osata :D

  VastaaPoista
 3. Me halutaan oppia tämä!! Tänään treenit jatkuu vaikka sormiin sattuisikin näykintä :D

  VastaaPoista
 4. Hahahaa, en kestä, Raku on ihan paras kun pyörii tuolla takana ja kurkkii polven takaa. :D Mutta tosi upeesti Nora ryömi! Me ollaan jumituttu Kikin kanssa "maahan"-tempun opetteluun, yhyy. Ehkä se sieltä vielä joku kaunis päivä tulee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, Raku on sellainen huomionkipeä höpö söpöstelijä :D ♥ Kiitos ja tsemppiä! Noran kanssa oikeastaan sekä maassa että tässä tempussa piti käyttää vähän toista kättä apuna kun tyttö ei meinannut tajuta, ettei namin saamiseksi pidä seisomalla seurata hieman kauemmas siirtynyttä kättä :p

   Poista
 5. Voi kun menee nätisti! Meillä ollaan (kanssa) jumiuduttu maahan -temppuun. Sen verran olen aloittelija, että sähläävän kissan kanssa varmaan sählään itse liikaa, joten kissa ei saa kiinni siitä mitä pyydetään (muutoin olen sitä mieltä, että oppivat miltei mitä tahansa kunhan sen osaa opettaa) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja kunhan temppu on kissalle mieleinen, tietenkin.

   Poista
  2. Joo koirille tämän tempun opettaminen voi olla helpompaa kun asento on niille luonnollisempi. :D Maahan opettelussa Nora jäi aina kyykkyyn ja käden kauemmaksi siirtäminen sai tytön nousemaan pystyyn seuratakseen kättä. Siihen ja tähän temppuun oli lopulta pakko käyttää toista kättä apuna, jotta tyttö ei niin herkästi yrittäisi nousta seisomaan. :p

   Poista
 6. Levi luval Leevi Ukko: Leevitykkä kans hiukan tehrät tempui. Se makka sohval sljälläs ja koitta saarak kiine semmosen kalanäkösen ku narum pääs heilu. Ja kuuli mää semmosenki jutu , et se oli istunuk kun toi Pena Ihmine oli kyläs ja pyysi. Heil oli semmonem porukkajuttu siin. Sit toi meijän kolli ossa yhre jutu oikke hyvin ku sil pääl sattu. Jos sil koitta jottan tommost juttu opetta, ni se naamas luke aika pia, et es sunka sää ny mittän tosisas ol.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu poitsu ♥ Haikullekaan ei saisi tätä temppua opetettua, ei olen sen luonteelle soveltuva temppu. :D Rakulle ehkä menisi, mutta sen kanssa keskitytään muihin temppuihin.

   Poista
 7. Vau! Taitava Nora. :)Hienosti jaksaa keskittyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Näillä on ihan mahtava keskittymiskyky, helppo temppuilla siltä osin. :)

   Poista
 8. Nora osaa tosi hienosti tuon kyllä! Muakin nauratti tuo Raku tuolla taustalla :D voi höpsöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiota pitää saada tavalla tai toisella. :DDD

   Poista
 9. Mainio Nora! Meidän raadilta täysi kymppi:)
  -T&Tidi

  VastaaPoista
 10. Tosi hienosti teillä ryömitään! Nyt vain poistat namit vihjekädestä ja palkkaat lyhyen toiminnon suorittamisen jälkeen. Kun Nora osaa tämän tempun näin hyvin, ei siltä mene kauaa toistaa samaa ilman nameja kädessä. Sen jälkeen vaan estradille esiintymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin maahanmeno sujuu hyvin ilman namia, tuossa jäänyt vähän kuin vahingossa mukaan. :D Varmasti oppisi nopeasti pois. :)

   Poista