maanantai 5. lokakuuta 2015

Sirpaleet ja linnunsulat tuovat onnea

Meidän eilinen Eläinten päivä alkoi lupaavasti kun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kissojen ruokalautashyllyn yksi pidikkeistä petti ja lautaset tulivat alas kaapista lavuaarissa olleet kattilat soiden. Kello oli n. 2 yöllä enkä onneksi ollut silloin vielä nukkumassa, mutta sen metelin jälkeen eivät varmasti enää nukkuneet naapuritkaan.

Onni onnettomuudessa, sillä selvittiin säikähdyksellä ja yli puolet lautasista säilyi ehjinä. Sunnuntaina päivällä tarkistin loputkin hyllyn kiinnikkeet, että onko hyllyä turvallista ottaa käyttöön tuon rikkoontuneen kiinnikkeen vaihdon jälkeen ja jopa kahdesta muusta kiinnikkeestä löytyi hiusmurtumia... Kissojen lautashylly on nyt toisessa kaapissa, siinä kaikki pidikkeet yhtä lukuunottamatta olivat täysin ehjiä. Vaihdoin sen yhden epävarman (hiusmurtuma) tilalle rikkoontuneesta hyllystä ehjän kiinnikkeen.

Rikkoontunut kiinnike sai hyllyn epätasapainoon

Lopputulos

Muuten meidän Eläinten päivä menikin oikeastaan pitkälti hyvin arkisissa merkeissä. Treenasimme temppuja, jokaisella kisulla on opettelussa uusi temppu. Nora hallitsee jo ilahduttavan hyvin omansa, pitää vain vielä opettaa käsimerkki hillitymmäksi tai kokonaan pois, niin temppu on esityskelpoinen.

Vähän mukavampaa erikoisuutta päivään toi kuitenkin isäni tuoma pyy, jonka kissat saivat ikiomaksi. Haiku oli, kuten arvasinkin, hyvin tohkeissaan linnusta ja onnistuikin nappaamaan sen suuhunsa ja kantamaan pöydän alle. 

"Minun!"

Pyystä tuli lihaa yhteensä 150 g (joukossa pari pientä luuta) eli kolmen kissan yhden aterian verran. Liha päätyi pakkaseen odottamaan sopivaa juhlavaa nautiskeluhetkeä (joulu?). Sulat ja höyhenet hyödynnetään leikkeihin.


Tänään tein ensimmäisen sulkalelun. Sulat tulevat vain valvottuihin yhteisiin leikkihetkiin, sillä Haiku söi viime kuussa leluksi saadun jäniksenkorvan... Sulkien olisi kiva säilyä vähän pidempiaikaisena viihdykkeenä.

Naru sulkien ympärille ja ei kun leikkimään!

"Hei jee, mikä sää oot? Tuus lähemmäs!"

"Ei ku se tulee nyt tänne!"

"Yltääks tästä paremmin?"

Nora: "Mahtuuks mukaan?"

Raku: "Joo kunhan minäkin saan leikkiä."

"Pfft! Mami, älä anna sitä Rakulle! Ps. Lainaan sun olkapäätä."

"Hoi täälläkin yksi innokas!"

Nora: "Vai koittaa Haikukin apajille..."

"Karatepotku!"

"Hähäh."

Jotain tuttua tässä kuvassa...

"En enää vie, lupaan!"

"Anna minäkin taas välillä."

"Tässä on hyvät tuoksut"

"Nii oliks tää jostain metsästä?"

"Nuuuh!"

"Se hyökkää!"

Nora muuten välillä läimii sulkaa "et sitten yritä mitään!" -tyyliin. On varmaan sen verran vahvat luonnon tuoksut, että välillä pitää varmistaa onhan sulka varmasti kuollut. :D

Kävin tänään etsimässä kirpputoreilta lautasia rikkoontuneiden tilalle. Nämä lautaset löytyivät hintaan 0,30 €/kpl. On niin kauniit, että olen melkein kateellinen kissoille. Nuo olivat ihme kyllä halvimmat lautaset mitä oli tarjolla.


25 kommenttia:

 1. Voihan lautaset :D mulla on kans kauhee kasa eri lautasia ja kuppeja kissoille, vähän liikaakin jos voisi sanoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on just sopivasti: 24. :D Vaihdan kisuille puhtaat lautaset kerran päivässä ja pyöritän astiakoneen sen verran harvoin, että lautasille on tarvetta. Jääkaapissa pörrää yleensä 1-2 lautasta (joskus jopa 3) lihojen sulatusalustana. :)

   Poista
 2. Voi harmi lautasten puolesta, mutta ää miten ihanat noi uudet lautaset! Tekis heti itekin mieli lähteä ostamaan Pöpölle söpöt lautaset teräskuppien tilalle.. Miten pyy maistui kissoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun oho, sanoitkin että lihat jäivät vielä oikeaa hetkeä odottelemaan :D Hyvä, että sulat saatiin silti heti käyttöön, hieno tuo Noran karatepotku!

   Poista
  2. Sanos! Kannatan, kannatan! :D Minusta on ihanaa kun lautasissa on vaihtelua niin ulkonäössä kuin oikeastaan koossakin (osa on teelautasia, osa leipälautasia). Saa valita kisuille lautaset sitten omien fiilisten mukaan mitä väriä ja kokoa haluaa katsella. :DD

   Sulka on ollut superhitti, muilla me ei oikeastaan olla nyt leikittykään kahteen päivään. :D

   Poista
 3. Te saitte leluja ja ruokaa suoraan metsästä; wau! Mahtaa olla herkulliset hajut! -Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 4. Nomut, nyt on ollut hieno päivä! Ehkä lukuunottamatta romahdusta ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo romahduksen olisi voinut jättää pois. En tosin voinut olla hymähtelemättä sille ironialle, että Eläinten päivänä petti juuri kissojen hylly...

   Poista
 5. Saattaa olla, että meillä olisi rämähdystä säestänyt kauhia karjunta ;D

  Haiku on kyllä tossa yhdessä kuvassa ihan "my precious" - asennossa :D Ihania kuvia, kateellisia lelusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nolottaa kun heti metelin alettua aattelin, että miten ihmeessä Raku sai tiputettua lavuaarista kattilat lattialle (mikä olisi selittänyt meteliä)... Raku välillä riehupuuskissaan onnistuu kilisyttämään lavuaarissa oleskelevia laseja, joten heti aattelin sitä syylliseksi nytkin. :D Pysyin kuitenkin hiljaa ja kauhua lukuunottamatta rauhallisena, sillä leikki on kissojen työtä. Sinänsä ihan helpottunut olo, ettei se Raku ollutkaan metelin lähde. :D

   Haiku saa kunnon kiksejä tosta lelusta, todellinen aarre tosiaan! Pari päivää sain opettaa irrottamaan otteen pyynnöstä, ettei lelu meni heti rikki. :D

   Poista
 6. Ikävä noiden lautasten kohtalo, mutta söpöjä leikkikuvia! Tuollaiset ihan aidon tirpan tuoksuiset lelut olisivat varmaan meilläkin hittituote. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskoisin, että suurimmalle osalle kisuista nämä menisi hittituotteesta! :) Samaa vaikutusta varmasti kuin Bird-kepillä, aidoissa sulissa on taikaa!

   Poista
 7. Meidän pojat olisi kyllä innoissaain tuollaisista tulijaisista. Paavo on kerran omatoimisesti hankkinut itselleen lintupaistin, kun pikkulintu tunkeutui vanhassa asunnossa parvekelasien välistä meidän asuntoon. Ilkeä emäntä kuitenkin kävi hautaamassa hyvän paistin maahan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oww, voi ei! Meilläkin tuli kerran pikkulintu parvekkeelle, mutta kisut eivät onneksi silloin päässeet parvekkeelle. Voi sitä ikkunasta tuijottelua kun huomasit parvekkeella olevan lintusen. :D

   Poista
 8. Mä saisin varmaan sydärin jos keittössä jonkun kaapin hylly yhtäkkiä yöllä romahtais... Onneks ei ollu ketään just alla kun lautaset rämisi alas!
  Noista sulista tulikin mieleen, että mulla on pakkasessa pienen huiskun verran sulkia ku oon keränny jostain, pitäs se lelu varmaan joku päivä rakentaa niistä viimeinkin. :)
  Teillä on sitte kissoilla oikein kunnon juhla-ateria tiedossa jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä sydän pamppaili ihan kiitettävästi. :D Niinpä!

   Oih, supereita leikkihetkiä Penallekin! :)

   Toivottavasti pyy maistuu, muuten se ei oikein käy juhla-ateriasta. :D Haikusta ei ole epäselvyyttä, mutta ainakin Raku saattaa näyttää peppua. :D Pitää varalta ottaa broileria kaveriksi sulamaan, se saattaa tosin olla Rakulle masunkin kannalta parempi, että mukana on myös tuttua ruokaa.

   Poista
 9. Hui mikä romahdus! Siinä tilanteessa tulee varmaan ekaksi mieleen, että ei kai kissoille käynyt mitään, jos eivät ole kaikki näköpiirissä.
  Hieno tuliainen, kun saa sekä ruokaa että leluja samassa paketissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi luulin, että Raku oli onnistunut tiputtamaan kattilat lattialle, jolloin meteliä suurempaa haittaa ei olisi ollut. Todellinen metelin syy paljastui vasta keittiöön tultaessa, sitä ennen ehdin nähdä kaikki (pakoon juoksevat) kisut, jotka epäilyttävästi tulivat juuri keittiön suunnalta... Todennäköisesti olivat lähinnä vain henganneet lähistöllä, sillä sirpaleita lensi varsin laajalle alueelle eikä kisuissa ollut sirpaleita. Onneksi.

   Jep, mikäs sen parempaa! :)

   Poista
 10. No voi voi, mutta hienot on uudet lautaset! Vaan ihanko itsekö perkasit pyyn!? Vau mikä juhla-ateria ja vielä leut kaupan päälle:)))
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä itse! :D Ei ollut vaikeaa kun lintu oli sula. Joskus olen nylkenyt puolijäisen kanin ja se oli hidasta ja suht vaikeaa.

   Poista
 11. Onneksi et ollut nukkumassa ois voinut olla sydärinpaikka silloin, että mitäs murtomiehiä kotona oikeen kolistelee :D Onneksi kenellekkään ei sattunut pahasti paitsi lautasille ♥ Ihania kuvia sulkaleikeistä, kyllä kelpais Cocollekkin tommoset pyyn sulat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin oisi taatusti tullut sydäri! Säälittää naapurit, toivottavasti seinät hieman vaimensi meteliä. :D Kiitos ja varmasti, aidoissa sulissa on taikaa! Ehkä Ruffekin innostuisi. :D Jossain vaiheessa saattaa tulla mahdollisuus saada kisulleen oma sulka- tai hyöhenlelu, riippuu parista muuttujasta vielä, mutta kovasti haluaisin jakaa tätä iloa eteenpäinkin! :)

   Poista
 12. Kissoilla kuitenkin onnenpäivät ollut kun saivat ihan oikean sulkalelun! Täytyisi minullakin pyytää eräältä metsämieheltä sulkia (ja lihaa), pääsisi niitäkin Harmi ja Huoli testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Sulka on ollut nyt ihan ykkösleluna meillä. :D

   Poista