perjantai 3. heinäkuuta 2015

Mökillä jälleen

Toinen kerta toden sanoo, tai ainakin pääsimme lähemmäs päämäärää eli ulkoilusta nauttivia kisuja, sillä tällä kertaa mökkeillessä ulkoilu sujui paremmin! Lähdimme tiistaina pariksi yöksi mökkeilemään ja saimme onneksi säätkin puolellemme, sillä lämpöä riitti! Ja sääskiä. Noraa ei kiinnostanut ulkoilu lainkaan ja Haikuakin nihkeästi, sillä se mieluiten lehmäili terassin juurella. Raku taasen yllätti jälleen positiivisesti. Laitoin Rakun ulos kiinni Haikun seuraksi ja aluksi sekin jäi vain syömään ruohoa, mutta lähti sitten ruhtinaallisin elein tutkimaan ympäristöä, paljon pidemmälle kuin viime kerralla ja kaiken lisäksi itsenäisesti. Raku suorastaan loisti itsevarmuutta ja ylvästä arvokkuutta, lähes harmittaa kun en kuvannut kävelyä videolle, sillä se oli myös hauskaa katsottavaa.

"Jaa lenkille? Emmä tiä..."

Ruohobuffet

Haiku irroittautui terassin suojista houkuttelun ansiosta

Houkutin

Harmi kun Raku ei yleensä tykkää ulkoilusta, sininen pukee sitä niiiiin hyvin!

"Mitä tuolla on?"

"Entä tuolla?"

Ylvästä kävelyä

Näin pitkälle mentiin

Ulkoilu rajoittui lähinnä vain tiistaille. Keskiviikkona ulkona ei viihtynyt kuin Haiku ja sekin vain niukasti. Sisälläkin riitti kuitenkin tekemistä: tipu-tv'n lisäksi viihdykkeinä toimivat mm. heinänkorret, ulkoa löytämäni (ja desinfioimani) linnunsulka ja sisälle eksyneet sääsket. Ajattelin sulan saavan kisut aivan villeiksi, mutta siihen nähden reaktio jäi vaimeaksi. Sillä leikittiin silti erittäin mieluusti. 

"Tipu!!"

Kisut ikkunalla

"Pääsiskö vielä vähän ylemmäs?"

Sääski lensi pääni yli

Sulkaleikkiä

"Mulle!"

Raku Mustasimmu


Sulan kanssa piti myös painia

Paini jatkui lattialle asti

Mökkeilyn kruunasi ehdottomasti nämä kaverit. Liskoharrastukseni lähti aikoinaan liikkeelle mökkimme terassin alla asuvista kesyistä sisiliskoista, joten niillä on suuri paikka sydämessäni. Tuntemattomasta syystä sisiliskoja ei ollut kuitenkaan näkynyt enää moneen vuoteen terassilla, mutta tänä vuonna ne ovat palanneet.

20 kommenttia:

 1. Oih miten ihania mökkeilykuvia, mekin tahdomme mökille! Harmi ettei taideta enää päästä ainakaan kissojen kanssa, mähän sinne voisin äitini seuraksi mennä vaikka heti huomenna mutta kun kisuuuuut :( Raku on kyllä niin tajuttoman söpö ulkona ja sisälläkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhhh. :( Miekään en ole varma mennäänkö enää tänä vuonna kisujen kanssa, tämä kesä kun on täynnä yhtä sun toista puuhaa. Mutta ajatus ei sinänsä harmita kun suurin plussa mökissä on tuo ulkoilu, mikä ei kisuja juurikaan kiinnostanut.

   Hih, Raku on ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mie oon ihan fiiliksissä varsinkin nyt kun sissarit on palanneet ♥

   Poista
 3. Meilläkin oli paljon sisiliskoja kotona kun olin lapsi, mutta nyt niitä ei enää vuosiin ole näkynyt.

  Oikein kivaa mökkeilyä ja ulkoilua ollut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on outo kun ne katoaa, meillä katosi lähinnä tuosta terassilta, mutta navetan luona asuvat sisiliskot pysyivät paikallaan. Nyt terassilla oli eri-ikäisiä sisiliskoja, joten toivottavasti kanta ei enää katoa! :)

   Poista
 4. Ootte tykäneet Haiku ja Raku ihan selvästi mökkeilystä, kun ulkonakin olette noin ihanasti! Saitteko sisiliskoa kiinni? Minä melkein sain sammakon kiinni, mutta se oli tylsä ja hyppäsi järveen juuri kun olin nappaamassa sen.. En minä sitten mennyt perässä... - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Raku kyllä yllätti kovasti! Sisällä Rakulla oli vähän rauhaton meno ja poitsu naukui paljon eikä ruoka maistunut kunnolla. Leikki ja uni maistuivat kuitenkin normaalisti. :)

   Haiku olisi kovasti halunnut napata sisiliskon, mutta onneksi huomasi sellaisen vasta silloin kun fleksi oli normaalilla kelaustoiminnolla eikä tyttö siis päässyt sisiliskoon käsiksi kun tylsä mami esti. :) Kiva pelastus sammakollakin!

   Poista
 5. Söpöjä ulkoilijoita ja sisilisko! ♥ Mä en ikinä saa kissoista ulkoilukuvia, kun ne joko kipittää luokse tai kääntyy poispäin, eikä malta pysyä ollenkaan paikallaan. :D Siniset valjaat näyttävät kyllä hyvältä Rakulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikua ei olisi kiinnostanut poseerata kun se ei muutenkaan erityisemmin arvosta kameraa, mutta heinänkorsi auttoi kovasti. :D

   Poista
 6. Kesäisen rentoa menoa, just hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää arvostaa vihreyttä kun sitä vielä on. :D

   Poista
 7. Todella ihanan ylväs se kävelykuva. Hurmaava!

  VastaaPoista
 8. Teillähän on kivasti mennyt mökillä! Ja Rakulle todellakin siniset valjaat passaa paremmin entä hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin komea, Rakun väreihin sopii tosi hyvin myös neonvihreä ♥

   Poista
 9. Ihanat mökkikuvat! Täytyy myös kommentoida, että teillä on mökillä isommat sissiliskoset kuin meillä :-D Tidi on niistä super-kiinnostunut ja on pelästyttänyt pari liskoa niin, että häntä on pudonnut :( AIka rohkeita nuo liskot ovat kun tulevat meilläkin ihan verannalle...niiin, jos aurinko suvaitsee paistaa eli harvoin on tänä kesänä nähty :(
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi. :/ Noh, häntä kasvaa nopeaa takaisin, hyvä että henki kuitenkin säästyi! :) Meidän mökiltä löytyi eri-ikäisiä sissareita, pääsin näkemään 3 eri yksilöä ja yksi oli ihan poikanen ja yksi mahdollisesti tiine aikuinen. :) Kuvan sissari oli siltä väliltä, tosi pieni vielä, vaikka kuva näyttääkin vähän toista.

   Poista
  2. Kiva kuulla, että häntä kasvaa nopeaan takaisin:) Asia jäikin vaivaamaan, sillä olen melkoinen herkkis kaikkien luontokappaleiden suhteen:-D Hiiren syöminenkin tuottaa minulle tuskaa...siis kun Tidi sattuu sellaisen nappaamaan. Silloin hammasta puree sekä Tidi että mamma, mutta eri syystä D-)

   Poista
  3. Hih. :D Hiiret ei minua haittaisi (paitsi loisten osalta), mutta sisiliskon nappaamisesta suuttuisin ja paljon. :D Onneksi Haiku ei hoksannutkaan niitä vasta kuin kun oli fleksi jo normaalilla asetuksella. :)

   Poista