perjantai 24. huhtikuuta 2015

Poronliharouhetikku

Viime viikolla tein sattumalta löydön selaillessani huvikseni Mustin ja Mirrin herkkuvalikoimaa netissä: Maukkaalta löytyy kuivattua poronlihaa ja vieläpä pureskeltavaa tarjoavassa muodossa! Olen tuskaillut Noran kanssa kun sen ruokavalio ei tarjoa kunnolla pureskeltavaa (olen kokeillut jättää raksuja kuivaksikin, mutta Nora ei pureskele niitä) ja Noran henkiselle hyvinvoinnille on tosi tärkeää saada pureskella. Onneksi puruleluksi kelpaa pötkö ja herkkupalatkin tarjoaa ihan hyvin vastusta, mutta ajattelin, että tästä saisi tekemistä vähän paremmin kun kisu pääsisi paloittelemaan asti.

Käydessäni Mustissa ja Mirrissä viime viikolla siellä oli kaikkia muita kuivattu poro -tuotteita, paitsi sitä mitä tulin hakemaan. Tyypillistä. :D Tänään sitä onneksi oli tullut ja Nora pääsi viimein testaamaan tuotetta. Nämä tikut olivatkin varsin pehmeitä, ehkä vähän turhankin meidän tarpeisiin, mutta Nora tykkäsi kuitenkin kovasti ja ainakin tikut ajaa paloittelu-asian. Tikut ovat varsin rasvaisia (31,2 %), mutta Noran kanssa se ei haittaa, Nora on hoikka tyttö eikä suuretkaan ruokamäärät ole saaneet sitä lihomaan ja näitä on tarkoitus antaa vain herkkuina.

Porotikkuja

Nora: "Niin siis mitä tuo on?"

Raku: "Saanks mä syödä sut ku mää en saanu tikkua ja sää sait?"

"Lisää kiitos"

Epäilyttävä ruskea pallero ja pötkylä, tässä onneksi tiedetään niiden olevan syötävää :D


Tosin, annoin kolmisen päivää sitten Noralle iltapalaksi raksujen mukana 2 lohikuutiota (rasvaa 17 %) ja minusta Nora on ollut sen päivän jälkeen huomattavasti painavampi ja tunnustellessa jykevämpi. En millään jaksa uskoa, että 2 lohikuutiota olisi sen takana, mutta Noraa nostellessakin tuntee selvästi eron, se ei ollut noin painava edes viikkoakaan sitten. Pitänee olla varovainen kuutioiden kanssa ja tarkkailla, alkaako paino tippumaan kun en anna niitä taas vähään aikaan. Tänään käytiin puntarilla piiiitkästä aikaa ja 3,5 kg tyttö painaa nyt 3,9 kg.

Huomasin muuten S-marketissa, että broilerin paistisuikale on yli euron kilohinnaltaan halvempaa kuin broilerin paistileike, jotka molemmat on kuitenkin samaa osaa. Meillä käytetään aina leikettä kun siitä hampaat saa hyvin työtä, mutta tällä kertaa leikkeet oli loppu niin piti ostaa suikaleena.


Ps. Raku on nyt vuorokauden sisään kiusannut Noraa kahdesti tunkeutumalla sinnikkäästi sen henkilökohtaiseen tilaan murinoista ja läimimisistä huolimatta, joten kaivoin kaapista esiin Kickeroon, näytti toimivan!

Heti hurjat painit Kickeroon kanssa ja Nora jätettiin rauhaan


Raku väsähti lelun äärelle ja jossain vaiheessa Haiku liittyi seuraan

16 kommenttia:

  1. Ihanat väsähtäneet touhuajat tossa viimeisessä kuvassa, hymyilyttää ihan ääneen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, hymy oli korvissa asti kun tuon näin. :) Haiku ei yleensä tykkää nukkua muiden vieressä, mutta ihmeellinen on Kickeroon taika.

      Poista
  2. Hyvän näköisiä herkkutikkuja, kiva että Norallekin löytyi sopivaa puruherkkua. Söpö uninen Raku vikassa kuvassa :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuoksuukin tosi hyvältä! Niin minusta kuin kisuistakin. :D Raku näyttää hymyilevän ♥

      Poista
  3. Poro tikut kuulostavat lähes eksoottisilta. Mahtavat olla hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika eksoottista joo, ainakin tuoksuvat hyvältä! :)

      Poista
  4. Näyttääpäs teiän porotikut herkullisille, mekin halutaan!! -Ruffe ja Coco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kokeilemaan! :) Tuoksuvat tosi houkuttelevilta!

      Poista
  5. Nuo porotikut kuulostavat hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Uuu, mäkin voisin testata tuota porotikkua! Empä oo koskaan tajunnut tuota pehmeämpää tikkua vaikka vähän väliä siinä Maukkaan kuivahyllyllä pällistelen. Hyvä että teitille on maistunut! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! :) Mieki oon käynyt etsimässä kalaherkkuja yms Noralle mahd. sopivaa kuivahyllyltä, mutta näemmä suht alahyllyllä oleva porotikku on jäänyt huomiotta. :D

      Poista
  7. Kivalta kuulostaa nuo porotikut! Harmi, että meillä kissat muuttuu tosi herkästi potkupalloiksi niin saa olla aika tarkkana herkkujen kanssa. Enkä ole edes tajunnut katsoa noiden nykyisten herkkujen pakkausselosteesta sitä miten rasvaisia ne oikeasti on.

    Lihoista tuli mieleen, että huomasin yksi kerta Citymarketin lihaosastolla virolaisia broilerin lihoja, jotka on edullisempia kuin kotimaiset. Siellä oli kananrintaa, kanankoipilihaa ja sisäfilettä ja hyvin nuokin tuntui maistuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Haikun kanssa, tarkkana saa olla. Yleensä meillä onkin vähärasvaisia/rasvattomia herkkuja, mutta Noran kanssa ei haittaa rasvaisempi. :)

      Aika hurjaa! Yleensä suomalaista broileria on niin hyvin saatavilla, ettei ulkomailta tarvitse tuoda. Halpa hinta varmasti houkuttaa, mutta Virossa saattaa olla huonompi tilanne antibioottikasvatuksen kanssa, joten kannattaa suosia suomalaista. :)

      Poista
  8. Hyvä löytö! Pakko kokeilla josko nuo sopis Tidillekin. Mitään herkkua ei ole raukka saanut pitkään aikaan. Tein broitsun sydämistä uunikuivattuja viipaleita mutta niistä tuli aivan kivikovia eikä ollut ilo pureskella. Tidille on muuten tullut jonkin verran hilsettä. Kaipaisi varmaan rasvahappoja mutta kun ei mikään kala tunnu sopivan :(((
    -T&Tidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pientä. :( Toivottavasti edes poro sopii! Eikö silakka sopinutkaan? Oletko kokeillut turskaa? Sitä saa Bilanxilta ja Peten koiratarvikkeessa se on nyt tarjouksessa 1 €/purkki (norm. 5 €/purkki). :) http://www.petenkoiratarvike.com/kissat/tuote/pakastekuivattu-turska-bf-bilanx-25-g-(1220290)/11751/

      Poista