tiistai 28. huhtikuuta 2015

Jalkojen välistä pujottelu

Tämä temppu saatiin viimein valmiiksi viime viikolla kuukausien harjoittelun jälkeen. Aloitimme tämän treenauksen jo viime vuoden puolella, tosin meillä oli pitkä treenipaussi tammi-helmikuussa, joten olisimme varmasti saaneet tämän valmiiksi nopeammin, jos olisimme treenanneet sinäkin aikana normaalisti.

Tämän tempun opettaminen oli helppoa, joskin aikaavievää. Aloitimme treenauksen ensin namin avulla ohjaamalla eli kissa seurasi koko ajan namin perässä, jotta liikkeet alkaisivat jäädä lihasmuistiin. Palkkaus jokaisen välistämenon jälkeen. Siitä vähensin siihen, että käsi (ja nami) oli jalkovälin toisella puolen odottamassa eli Rakun piti ns. omin neuvoin tulla läpi. Palkkaus yhä aina jokaisen välistämenon jälkeen. Siitä pikkuhiljaa palkkausvälin lyhentäminen ja käsiohjaus siirtyi eteen eli käsi ei ollut enää välin toisella puolen vastassa. Rakun tullessa jalkojen välistä, viittasin sille kädellä minne piti seuraavaksi mennä. Ja taas treenattiin palkkausvälin pidentämistä. Ja käsimerkin selvyys väheni hienovaraiseen liikkeeseen ja viime maanantaina pystyimme jättämään käsimerkin kokonaan pois. Lähtösanaa meillä ei alkuun ollut ollenkaan, mutta päätin viime hetkellä liittää sen mukaan, jotta Raku varmemmin tietäisi aloitusvaiheessa mitä siltä odotetaan. Käskysanaksi muodostui "mennään".

Olen tosi ylpeä ja onnellinen Rakusta miten se jaksaa niin hyvin keskittyä ja treenata, oli ilo opetella tätä sen kanssa. Treenasimme joka kerta monta minuuttia ja minä olin aina se, joka päätti lopettaa treenihetken (parempi lopettaa silloin kun on vielä hauskaa niin mielenkiinto säilyy jatkossakin), vaikka Raku olisi vielä halunnut jatkaa. Tämä näkyikin sitten siinä, että Raku tuli sabotoimaan muiden suorituksia niiden temppuiluvuoron aikaan, kuten Noran maahan-videolla näkyykin innokas ylimääräinen osallistuja.


29 kommenttia:

 1. heheh. Mutta onko eettisesti oikein teettää kissoilla samoja juttuja kuin koirilla... enpä tiiä. Kissois kiehtoo juuri se, että ne tekee mitä haluaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! :) Kissa on älykäs ja aktiivinen eläin, joka nauttii saadessaan aivoilleen työtä. Temppujen opettelu tarjoaa kissalle mielekästä tekemistä ja syventää omistajan ja kissan välistä suhdetta. :)

   Poista
 2. Max hämmentyi sylissäni mitä Piivi hänelle puhuu :D Tosi hienosti Raku tekee! Meillä on vähän opeteltu pujottelutehtävää Pepsin kanssa, mutta nyt olen taan unohtanut sen.. Pepsi nauttii tosi kovasti, kun saa tehdä eri tehtäviä. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Max. :D Meillä kans kisut rakastaa temppuiluhetkiä ja niille jo itse tekeminen on todella palkitsevaa, eivät tarvisi sen kummempaa palkkiota tempun oppimisen jälkeen, vaikka toki namin kanssa on aina hauskempaa. ;) Toivottavasti saatte pujottelun valmiiksi joskus, olisi kivaa nähdä muidenkin suorituksia! :)

   Poista
 3. Ihana! Me joskus aloiteltiin tämän tempun harjoittelua, mutta jäi sitten opettelematta, kun tuntui, että muutenkin jatkuvasti olin vahingossa kompuroimassa jaloissa pyörivään kissaan. Siis ihan treenaamisen ulkopuolellakin :D Teillä on kyllä hirmu fiksuja kissoja ja kärsivällinen emäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. kuulin myös tällaisesta, ja minusta teidän kannattaisi hakea mukaan! http://www.lemmikkiblogit.fi/ Mekin haettiin, vaikka en kyllä usko, että päästään listoille, täällä on puolet enemmän lukijoitakin kuin meillä! Ajattelin kuitenkin näille suosikkikissablogeilleni tätä mainostaa, jos yhtään kiinnostaa :D

   Poista
  2. Hih! :D Olisihan se ollut vaihtelua kun saisi olla jaloissa pyörimässä ihan luvan kanssa. ;) Miekin meinailen usein kaatuilla kissojen vuoksi kun ninjailevat itsensä tielle. :D

   Kiitos linkistä, pitääpä tutustua! Ei kai se lukijamäärästä ole kiinni, ainakin itse arvostan eniten sisältöä ja tykkään kovasti teidän blogista! :)

   Poista
 4. Mahtavaa! Ja toinen ihan onnessaan:) Kisut on kyllä viisaita kunhan vain malttaa maanitella taidot esiin:) HItsi, mä lähetin tän jo kerran, mutta mutta...ööööh mua, osaan tod. näk. painaa kahdesta napista väärää:)
  -T&Tidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku nauttii kovasti kun saa treenata ♥ Monesti kehrääkin varsinkin treenausten alussa. :) Kissoilla on ihan mahdoton koulutuspontentiaali, pitää vain löytää eri persoonille ne parhaimmat motivaattorit. :)

   Käviköhän sinulle sama kuin minulle jokusen päivää sitten, että kirjoitettu kommentti yhtäkkiä vain katosi kun sen koitti julkaista... kommentin sai onneksi takaisin kun painoi selaimen "siirry taaksepäin"-nuolta, sekin tuli hoksattua vasta kun oli kolmen blogin kommenttikenttien kanssa tuskaillut kun tekstit piti kirjoittaa aina uusiksi. :D

   Poista
 5. Ihana tuo Rakun jatkuva katsekontakti! Hienoa katsella noin hyvää keskittymiskykyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakun keskittymiskyky ja innokkuus on mahtava yhdistelmä ♥ Ajattelin ensin opettaa katsekontaktista pois, jotta saataisiin "virallisempi" pujottelu, mutta päätin jättää sen kun meillä on kuitenkin perustana pilke silmäkulmassa -puuhailu ja katsekontakti oli minusta(kin) supersöpö. :)

   Poista
 6. Loistava esitys! Ihan loistava!

  VastaaPoista
 7. Mahtava Raku!

  Mekin nyt tässä osaksi tämän innoittamana otettiin Ellan kanssa jalkojen välissä pujottelu opetteluun. Hienosti näyttää neidilläkin jo menevän, pitää vain joku kiva käsimerkki keksiä tähänkin pikkuhiljaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii ihanaa, videota sitten vain kun on valmista! Olisi kivaa nähdä muidenkin suorituksia. :D

   Poista
 8. Raku on kyllä taitava! Hauska tuo pään painaminen alas pujotellessa. Mäkin haluan noin keskittymiskykyisen pojan, Eemeli muistuttaa usein treenatessa sitä Up-elokuvan koiraa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Eemeli ♥ ♥ Ehkä Tomu-pieni näyttää sitten Eemelille mallia ;) ♥

   Poista
 9. IIIIIKKKKKK ♥ Ihanaa, taitavaa, tunteellistakin ( toi Rakun katsominen suhun ) ja vielä ihanaaa!!!

  VastaaPoista
 10. Raku oot kyllä mahtava kun osaat pujotella noin hyvin!! Ja emännälle myös kehut, kun oot jaksanut kouluttaa Rakusta temppuekspertin :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Näiden kanssa on ilo treenata ja temppuilla, Raku nauttii usein ihan kehräykseen asti varsinkin sessioiden alussa. :)

   Poista
 11. Onpas taitava ja suloinen Raku! Tosi hyvin jaksaa keskittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raku jaksaisi treenailla ja temppuilla kerralla vaikka kuinka pitkään ♥

   Poista