keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kiipeilypuu koossa taas

Ystävänpäivänä poikki menneeseen kiipeilypuuhun tuli uusi tolppa jo parisen viikkoa sitten, mutta koska toiseen rikkinäiseen tolppaan ei ollut kokoa, ainut mahdollisuus oli laittaa se takaisin paikoilleen ja kiipeilypuun takaisinkokoaminen on kestänyt kissaturvallista ratkaisua pohtiessa sekä sittemmin tarvittavan kaluston saamista odotellessa. Tämä tolppa oli alunperinkin syynä puun katkeamiseen eikä ole turvallinen, ellei puuta kiinnitä johonkin, ettei se pääse taas huojumaan ja lopulta katkeamaan. Tähän ratkaisu oli kiinnittää kiipeilypuu seinään ja ihan nolottaa miten asia ei tullut mieleeni jo alunperinkin kun puu oli hutera. Eikä muuten ole ainut yksinkertainen ratkaisu johonkin ongelmaan, minkä olen tajunnut vasta jälkikäteen. T. Kuukausia käsin vääntänyt jäisiä broilerinkauloja irti toisistaan kunnes viime viikolla hoksasi alkaa käyttämään talttaa. Sormet kiittää.

Vasemmalla uusi tolppa toisen rikkinäisen tilalle, oikeanpuolimmaisesta ei ollut kokoa ja se piti laittaa takaisin paikoilleen

Tänään sain paikalle avuliaat miekkoset porakoneen ja tee-se-itse-kiinnikkeen kanssa ja kisut saivat viimeinkin puun kokonaisena käyttöönsä. Ennen miesten saapumista puu piti koota valmiiksi ja siinä menikin tovi kikkailla tolpat tukeviksi. Tuntui, että kun toisen pään sai kireäksi niin toinen löystyi. Mamin ahertaessa kisut nauttivat parvekkeesta. Tänään parvekkeella oli jopa +20 astetta lämmintä, mutta lattia on yhä tosi viileä.

Toiset raataa puun kimpussa, toiset nauttii parvekkeella

Ohikulkijoiden seurailua

"Mitä minäkö?"

"Tää tähystyspaikka alkaa käymään jo vähän vanhaks"

"Mä haluun tonne!"

Nora oli hyvin hämillään kun puu oli viimein valmis kisujen laaduntarkistukselle. Oli tainnut jo unohtaa miltä puu näyttää kokonaisena.

"Herranen aika"

"Hmm kiinnostavaa"

"Tältäkö se näytti?"

"En kyllä muista"

Seinätuki

12 kommenttia:

 1. Mikä ilme Noralla, kun se "näkee" kiipeilypuun :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan outo ilmestys. :DDD Ihme kyllä Raku on eniten tykännyt puun takaisin saamisesta, nukkuu yläpedillä tosi paljon. Yleensä se on ollut Noran paikka.

   Poista
 2. Ihana ilme tossa 'herranen aika' -kuvassa! :)
  Mä oon kanssa aatellu, että pitää puu saada seinään kiinni kun heiluu vaarallisen näkösesti Penan loikkiessa ylös ja alas siellä - tilasin sitte sellasen karmeen kokosen tukiraudan mitä en todellakaan halua 'koristamaan' kotiani... Ois kannattanu ootella vielä vähän aikaa niin ois täällä nähny tollasen vähän sievemmän seinäkiinnikkeen ni ois säästäny pari euroo. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora veti ilmeellä! :D Tuo puukiinnike on kyllä tosi kiva ja kivaa sekin, että kerrankaan ei tarvinut lähteä ostamaan mitään. :D

   Poista
 3. Seinätuki on kyllä hyvä niin ei pääse puu taas kaatumaan! Me vähän kadehtitaan teiän partsin plussa asteita näin keväällä mutta kesällä ei käy enää kateeksi ;D Ihanat ilmeet noralla kun se tutkii puuta. :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Semmoinen voisi olla hyvä toiseenkin puuhun, mutta se tarvisi tuen tolpan ympärille eli pitää tutkailla sopivaa tukitarjontaa. :) Partsi on mahtava kun meillä on melko isot raot lattian ja kaiteen välissä (ei kuitenkaan niin isoja, että olisi kisuille millään tapaa turvallisuusriski) niin ulkoilma pääsee sitä kautta tosi hyvin parvekkeelle ja toki sisäänkin, jos pidän ovea auki. Niinpä vaikka lasien takia parvekkeella näyttää olevan helle, niin lattia on kuitenkin vetoisa ja viileä, mahtava tasapaino. :)

   Poista
 4. Nora on ilmeikäs neiti. :) Pitääkin muuten hankkia taltta jostakin, että saa kanankaulat irti toisistaan. Niitä on taas säkillinen pakkasessa, enkä haluu tällä kertaa jäädyttää näppejäni kuten ekalla kerralla. Oli vähän tuskaista hommaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onn. ♥ Näppien jäätyminen on niiiin inhottavaa, vaikka antaisi sulaa kohmeeseen asti niin aina osa kauloista on vielä kipeän kylmiä ja niiden irrottamisen kanssa pitää olla supernopea. :D Miulla on siinä tilanteessa apuna veitsi, mutta veitsi ei tehonnut näihin uudelleenpakastettuihin ja -toisiinsakiinnijäätyneisiin kun ne piti saada toisistaan irti jäisinä, ei kohmeisina. Suurin osa on ollut helppo irrottaa, mutta osa on ollut niin tiukassa, että ottaa näpäille niin kylmyydeltääkin kuin vääntämisen voimastakin. Hyvä keksiä taltan olemassaolo kun kauloja on enää alle 10 jäljellä. :D Seuraavan satsi pitää jakaa vähän useampaan pussiin.

   Poista
 5. Ilme!
  Sulla on niiiin kauniit kissat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Ja samaa mieltä tietty, noille tulee huokailtua ihastuksesta jatkuvasti. :D

   Poista