torstai 17. lokakuuta 2013

Siirtyminen isompiin hiirenpoikasiin

Meidän hiiripuolesta on tähän asti huolehtineet vastasyntyneet hiirenpoikaset, pinkit. Aikoinaan lopetin aikuisten syöttämisen kun Rakulle ei kelpaa minkään kokoisena hiiret ja Haiku oksensi aikuisen syönnin jälkeen. Luultavasti liian isoja/liikaa karvaa. Joten ollaan syöty pieniä ja karvattomia. Noralle ne ovat maistuneet vaihtelevasti, välillä nirsoilee ja välillä syö hyvin. Pinkit on kuitenkin pieniä ja ateriana mitättömiä, niiden syöttäminen tulisi kalliiksi, jos haluaa mahan täyttyvän. Haikulla menee kerralla 4-6 pinkkiä  (ja enemmänkin jos antaisin) ja kun yhden hinta on 0,50 €.... Nora syö yleensä vain 1-2.

Päätin että kokeillaan hieman isompaa. Seuraavalla kokoasteella, fuzzylla, on jo karvaa, mutta ovat kuitenkin pieniä. Kokoa löytyy kuitenkin sen verran, että yksikin riittää ateriana ja hintaa on 1,80 €/kpl eli tulee halvemmaksi kuin pinkit.

Kävin niitä ostamassa viime viikolla paikallisesta eläinkaupasta. Eläinkauppa on yksityinen ja omistaja kasvattaa jyrsijät itse. Aikoinaan tilasin pinkit netistä ja olin tyytymätön hinta/laatu-suhteeseen. Yksi pinkki maksoi 0,40 € ja kokoa oli paljon vähemmän kuin tämän paikallisen eläinkaupan pinkeillä. Saattaa tietenkin olla ikäeroakin, mutta näiden toisten alkuperä sijoittui ulkomaille, joten mieluummin tuen lähialueen kasvatusta.

Me ei ihan saatu kaikkia hiirinä. Normaalihintaa fuzzyille olisi ollut 2 €/kpl, mutta kun ostaa väh. 30 kpl kerrallaan, niin saa paljousalennuksen eli -0,20 €/kpl. Siellä ei ollut kuin 22 fuzzya, joten sain loput 8 rotanpinkkeinä. Ovat samaa kokoa kuin fuzzyt, mutta yhä nakuja.

Tänään kisut saivat ensimmäistä kertaa näitä. Valitsin Noralle rotanpojan ja Haiku kokeneempana sai karvaisen fuzzyn. 

Vasemmalla rotta, oikealla hiiri

Maistuvuus oli hyvä molemmilla, Haiku ei ole pinkeillä leikkinyt ja nyt innostuikin tästä vähän isommasta saaliista. Molemmat noista painoivat 9 g. Tuntuu pieneltä, mutta livenä olivat isoja. :D Jos haluaa syöttää kissat nopeasti, ei kannata fuzzya antaa. Haiku leikki tosi kauan, 15-20 min, ennen kuin asettui syömään. Nora ja Raku olivat kovasti kiinnostuneet Haikun leikkimisistä eivätkä meinanneet lainkaan syödä omia ruokiaan. Nora viimein söi, Raku ei. Myöhemmin sain sen syömään puolet ruuastaan (kalkkunan jauheliha), sen jälkeen kun Haiku oli käynyt varastamassa siitä toisen puolikkaan.

Saaliilla leikkimistä.... Onneksi on kuollut.

Minun!

Haikun hiiri. Älä koske ellet ole Haiku.
Eihän sitä malta syödä kun kaveri riehuu vieressä

Viimein sitten

6 kommenttia:

 1. Mä ostin kesällä pari hiiren pinkkiä noille, ja ne maksoi 1,65e/kpl! Kyseessä oli tosin ketjuliike.. Pitäis kyllä kokeilla jotain isompaakin, vaikka just tota karvatonta rottaa Hugolle kun se vaikutti tykkäävän. Jade ei tainnu edes ymmärtää että se on syötävää, mutta ehkäpä se tajuaisi jos hiiri olisi isompi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen hinta! Onkohan isommat kuitenkin halvempia kilohinnaltaan? Äitini kodinvaihtaja ex-ulkokissa ei ymmärrä pinkkien päälle, vaikka onkin ulkona ollut melkoinen saalistaja. :D Pinkeissä kuitenkin on samaa hajua kuin aikuisissa, että mahtaakohan se koko ja ulkonäkö vaikuttaa. Tiedä sitten söisikö jos toisi isomman hiirulaisen lautaselle. Rakua ei ole tähän mennessä minkään kokoiset kiinnostaneet ja vähän jännäsin suostuuko Nora syömään tuota rotanpoikaa, mutta onneksi meni hyvin alas. :) Karvaisia otuksia en ole vielä Noralle kokeillut. Haiku rakastaa kaikkia kokoja.

   Poista
 2. Näyttääpä kissat iloisilta :) Tietenkin kun saa ''oikeaa ruokaa'' :D Olen itsekin joskus syöttänyt hiirivauvoja ja oikein hyvällä menestykselä, sillä kissat olivat aivan taivaassa. Ongelmana on juurikin ehkä kallis hinta, ala tässä vielä metsästämään citykaneja itse jotta vähän säästäisi....Asun pk seudulla joten luulisi että täällä löytyy myös hintavaihteluja eri paikoissa mutta kun ei oikein osaa etsiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin Haiku menee noista ihan sekaisin. :D Tuhisee ja puhisee ja yrittää varastaa jäisenäkin, jos sille antaa nuuskutettavaksi. Minuakin harmittaa tuo hinta, mielellään antaisi useamminkin. Meillä nyt saavat kerran viikossa, mutta jos rahatilanne ei anna siihen myöten, silloin tällöin annettunakin on hyvä. Silloin ei vain kannata pakkaseen ostaa jemmaan, vaan vain sen verran mitä lyhyellä aikavälillä syöttää. Pkseudulla luulisi että riittäisi tarjontaa. :) Esim. petshop ja muistaakseni Reptilemaniacsin kautta voi saada toimituksen Helsinkiin.

   Poista