perjantai 4. lokakuuta 2013

Meidän Eläinten päivä

Meillä jokainen päivä on eläinten päivä, mutta koska Maailman Eläinten päivää vietetään 4.10 ja samalla myös käynnistyy viikon kestävä Eläinten viikko, niin päätin tehdä päivästä spesiaalin, onhan myös tämän vuoden eläinten viikon teemana kissa.

Eilen jo vihjailin kisuille tulevasta toiminnantäyteisestä päivästä ja kisut taisivat ymmärtää vihjeen, sillä aamulla varhain heräsin siihen kun Haiku tuli hellästi puskemaan. Pienen silittelytuokion jälkeen nukahdin uudestaan ja heräsin vähän ajan päästä siihen kun Nora kuopi peittoa päästäkseen sen alle kainalooni. Raotin peittoa ja Nora kömpi kainaloon kehräämään. Meni jonkin aikaa ja Nora lähti pois. Nukahdin uudestaan ja heräsin sitten herätyskellon soittoon. Yllätyin kun löysin Rakun kainalostani, oli poika jossain vaiheessa peiton alle onnistunut kömpimään. Tai ehkä olin unissani sitä taas raottanut. Mutta kerta kaikkiaan ihana herätys. :)

Kisuille aamupalaa (kananmunankeltuaisella höystettynä) ja parvekkeen ovi auki. Kisut vetivät rallia keskenään, joten minua ei tarvittukaan leikkiseuraksi. Tänään paikallinen eläinsuojeluyhdistys järjesti tapahtuman, jossa myytiin arpoja, tuotteita yms. Lapsille myöhemmin päivästä poniajelua. Tapahtuma alkoi klo 11 ja päättyi klo 18. Ajattelin mennä paikalle mahdollisimman varhain, jotta pääsen samalla kauppaan ennen ruuhkaa. Puoli kahdentoista aikaan olin paikalla, mutta kävin ensin ruokakaupassa, jotta voin viedä esylle hieman lahjoja samalla. Pohdin pitkään mitä kivaa kisuille veisi, mutta päädyin lopulta rahalahjoitukseen, saavat esyläiset itse päättää mitä sillä rahalla kisuille ostavat vai käytetäänkö summaa esimerkiksi leikkauksiin. Lähti kaupasta mukaan kuitenkin lelupaketti ja omille kissoilleni ostin 1,1 kg lohifileen. Tarkoitus oli ostaa ankanrintaa, mutta sitä ei löytynyt mistään ja koska lohi oli muutenkin halvempi, niin päädyin ottamaan sen. Saavat kisut kuitenkin jotain spesiaalia iltapalaksi. Lahjoitusten annon lisäksi ostin esyltä söpön maskottikoristeen.

Nora riehuu pehmolelun kanssa

Esyn oravamaskotti

Kotiintullessani kisut olivat yhä virkeällä päällä. Avattiin pitkään kaapissa odottanut Primacatin ankkasuikale-herkkupussi ja treenailtiin temppuja. Nora oppi muutama päivä sitten istumisen, tänään aloitettiin maahan-tempun opettelu. Äkkiä tyttö idean hoksasi ja ollaan nyt puolivälissä toivottua lopputulosta. Raku ei tykännyt ankkasuikaleista eikä siten tahtonut osallistua temppuiluun, joten hän sai session jälkeen viimeisen Let's bite!-sarjan broilerinrintapalan. Haikun kanssa treenailtiin tuttuja temppuja.

Tänään oli tarkoitus aloittaa syksyn agiharrastus, mutta kisut olivat päiväruuan jälkeen jo niin väsyneitä, että päikkäreiden jälkeen treenailtiin vain taas hieman temppuja perus leikkimisten lisäksi. Tällä kertaa Rakukin suostui syömään ankkasuikaleita ja osallistui temppuiluun.

Femma

Kaada

Vieritä

Tassu

Toinen

Kaada

Vieritä

Huido

Vilkuta


Hyvää Eläinten päivää ja - viikkoa kaikille!Raku muisti mamia <31 kommentti: