tiistai 12. helmikuuta 2013

Ellreissu ja vuosipäivä

Wee, eilen tuli täyteen tasan vuosi siitä kun Raku tuli rikastuttamaan meidän elämää! <3 Sen kunniaksi (ei nyt sentään) käytiin vuosirokotuksissa uusimassa kissaflunssa ja -ruttorokote. Samalla halusin ottaa varalta verinäytteen, jotta näkisin että sisäelimet on varmasti ok. Olisin ottanut laajan verikuvan, mutta ell sanoi ettei terveillä kissoilla ole moinen tarpeen. Pienemmästä kuvasta näkee kuitenkin jo maksan, munuaiset ja veren proteiinin, joten ne riittäisivät. Ja ne oikeastaan olikin ne mitkää halusin nähdä, sillä Rakulla on pentuaikana ollut aktiivista (ehkä 4-5 krt viikossa ehkä 2-4 kuukauden ajan) tapahtuvaa oksentelua ja luin jostain, että runsas oksentelu voi vaikuttaa maksaan ja munuaisiin. Tällä taatusti viitattiin sairaudesta johtuvaan, useaan kertaan päivässä oksenteluun, mutta halusin kuitenkin varmistaa, että Raku on ok. Tänään ell soittikin tulokset, että näin asia on! :) Lähettää tulokset minulle postissa.

Harmikseni yleistarkistuksen yhteydessä Rakun molemmista korvista löytyi hiivaa. Tulos tuli minulle täysin puun takaa, sillä Rakulla ei ole ollut ainakaan minun tuntemiani merkkejä hiivasta! Haikulla oli minulle tullessaan hiivatulehdus korvissa ja sillä oli selvästi nähtävissä, että korvat vaivasi. Välillä Haiku heräsi kesken unienkin kun korvia kutitti niin kauheasti. Rakulla ei ole ollut samoja oireita (rapsutellut korvia ehkä pari, kolme kertaa päivässä töhnäpäivinä) enkä ole osannut epäillä mitään. Raku on joillekin ruuille yliherkkä, mikä näkyy korvien töhniintymisellä, mutta se on aina mennyt itsestään pari päivän päästä ohi kun oireita aiheuttavaa ruokaa ei ole enää annettu. Ennen ellreissua Rakulla oli töhninyt kolme päivää korvat, mutta edellämainitusta syystä en ollut huolissani. Mutta kappas, hiivaahan sieltä sitten löytyi. Molemmissa korvissa hiivaa oli, mutta lievänä sentään. Korvatippakuurille poika kuitenkin joutui, parin viikon ajan 2x päivässä Canofite vet-tippoja molempiin korviin. Aloitettiin kuuri heti samana päivänä eli eilen ja hienosti on poika antanut laittaa. :) Kyllä se tästä.

Mehän ollaan tällä hetkellä 80% barfilla, joten ollaan nyt kuurin ajan ja siitä väh. 2 vk eteenpäin sillä kokonaan, sillä tiedän useita (harmikseni juurikin Applawsin) teollisia ruokia, jotka aiheuttavat Rakun korvien töhniintymistä. Jos töhniminen pysyy pois, hyvä. Jos ei, niin sitten aletaan tutkimaan onko jokin raakaruoka oireita aiheuttanut, mutta en ole ainakaan huomannut että raakapuolella vikaa olisi. Jos teollisen poisto riittää pitämään korvat hyvinä, laitan ruuat myyntiin tai lahjoitan eläinsuojeluun.

Puhuttiin ell kanssa Rakun aikaisemmasta oksentamisesta (pentuaika ja viikonloppuna oksensi muutama tunti sen jälkeen kun erehdyin laiskuuttani antamaan keittokinkkuleikkeleenpaloja koulutuspalkkiona) ja ell epäili, että allergiaoire sekin. Itse epäilen herkkää vatsaa (säännöllisyys tärkeää), mutta en tiedä, voihan se olla myös intoleranssin oire (googlettelin ja kuulemma allergiaoireet on yleensä iho-oireita kun taas intoleranssioireet oksentelua ja ripulia). Oksennusongelmaa tosiaan meillä ei ole ollut kuukausiin, vaikkakin se on tämänhetkisen ruokavalion ansiota. Aiemmin aiheesta olen kirjoittanut tässä.

Koska reissu ei ollut kovin mukava Rakulle (laitettiin korvanpuhdistusainetta ja sen jälkeen silmätippoja kun sitä taisi rimpuillessa valahtaa korvasta silmäänkin kun silmänreunat alkoi punoittaa), kävin apteekkireissun ohella Mustissa ja Mirrissä ostamassa lohdutukseksi ja vähän paremmaksi vuosipäivälahjaksi pari keppilelua. Sellaisen lintulelun ja sitten riikinkukonsulkalelun. Tiesin riikinkukon sulan olevan hitti kun se on ollut meillä aiemminkin, mutta tuo lintu oli uusi tuttavuus ja oli mukavaa kun siitä pidettiin! Olihan se aika hinnakaskin (6 €), mutta mukavan näköinen rapiseva lelu. :)

Riikinkukon sulka,  molempien suosiossa, Haikun yksi lemppareista

Sulka Hain käsittelyssä

Kestolintu lennossa

Lintu maassa, hurja saalistaja tyytyväinen saaliistaan

Ja bonuksena pikku-Raku 15 vk ikäisenä 11.2.12. <3


2 kommenttia:

 1. Meillä moniallergikon oireet olivat pelkästään oksentamista, mitään muita klassisia allergiaoireita ei ole ollut. Kannattaa ainakin huomioida sekin mahdollisuus, mutta toivottavasti ei ole mitään sen kummempaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, voi toki se oksentelu olla allergiaakin. :) Ell tosiaan sitä meinasi että voisi olla, mutta toisaalta korvien töhnimistä voi tulla ilman oksentelua ja toisinpäin, mutta en tiedä. :D Niin tai näin, toivon mukaan syy on pelkästään tossa teollisessa ja meän barf-linjasta ei tarvi lähteä mitään karsimaan pois! :)

   En tiedä onko se hyvä vai huono, ettei Rakun korvat oo kutissu hiivakuurin aikana. Se rapsuttaa ja korvat töhnii ulos asti vain lääkkeenlaiton jälkeen. Muuten siitä ei päältäpäin edes huomaisi, että korvissa jotain mikä ei sinne kuulu. Mennään nyt tosiaan tän kuurin ajan ja siitä väh. 2 vk eteenpäin pelkällä barfilla. Kananmunankeltuainen on oikeastaan ainut siipikarjatuote, jota hieman epäilen ja se näytti olevankin suhteellisen korkealla yleisissä allergiamaininnoissa. Sekin siis otetaan testiin uudestaan vasta 3 viikon päästä.

   Poista