lauantai 23. helmikuuta 2013

Broilerin pilkontaa

Saatiin ensimmäistä kertaa kokonainen broileri syötäväksi ja pilkottavaksi. Kyseessä on kauppojen pakastehyllyiltä löytyvä 1,5 kg broileri. Annoin sen sulaa ensin muutaman tunnin ennen projektin aloittamista.

Valmiina urakkaan

Pilkonta meni todella joutuisasti. Näin aloittelijana pilkkomiseen meni tunteroinen, joka on oikein sopiva aika.  Harmikseni tosin huomasin, että broilerista oli poistettu suurin osa sisäelimistä, mutta siitä huolimatta broileri oli oikein riittoisa ja olen iloinen että sain viimein toteutettua sekapussisuunnitelmani edes sitten lihojen osalta.

Broilerista oltiin poistettu sisäelimet

Tullaan kyllä uudestaankin kokonainen broileri hankkimaan, on sen verta halpaa (5-6 €/kg) verraten erikseen ostettuihin osiin eikä pilkonta ollut työlästä. 14 annospussia (joihinkin saattoi olla 2 annosta, en niin tarkkaan laskenut) lihaa ja luita saatiin saaliiksi. Käyttämättömäksi jäi vain nahat, koipiluut ja rintaluut.

Myöhemmin, viimeistään kesällä, voisi myös kokeilla uudestaan pakastekanin ostamista eläinkaupasta. :) Viime kertainen meni pieleen kun yritin jäistä kania pilkkoa, mutta nyt kun tiedän ja osaan paremmin, niin eiköhän se suju sekin.

Haiku esiputsaa leikkuulaudan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti