sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Porokin joulunäyttely 2022

Joulukuun puolivälissä oli Pohjoisen Rotukissayhdistyksen jouluinen teemanäyttely, johon oli tarkoitus osallistua Minhon ja Kodan kanssa. Kodalle kuitenkin harmillisesti tuli paha ummetus näyttelypesun seurauksena, joten poikku päätyi jäämään molempina näyttelypäivinä kotiin toipumaan.

Sattumalta teemaan sopivasti näyttelyn somppuedustus oli täysin punaista. Minhon lisäksi paikalla oli Minhon emo Hilla (GIC SE*Vesselkattens Stina) sekä Diivaelämää-trio Norton (IP SC FI*Amajan Norton Norberto DVM), Tyyne (IP GIC FI*Amajan Serenissima Serafina) ja Viola (GIC FI*Amajan Viola Viviana).

Minholla on ollut vähän jännitystä aiemmissa näyttelyissä johtuen elämänsä toisessa näyttelyssä sattuneesta säikähtämisestä. Jokaisella sen jälkeisellä näyttelykerralla Minho on ollut enemmän ja enemmän oma itsensä, mutta vielä edellisellä kerralla oli havaittavissa jännitystä: Minho vietti aikaa pedin takana, välillä alla, ja tuomarille vuoroa odotellessa oli tärinää.

Mutta nyt Minho oli täysin oma itsensä jo heti näyttelyhäkkiin päästyään eikä tärinääkään ollut missään vaiheessa! Päinvastoin Minho melkein onnistui yhdessä välissä murtautua kantolaukusta ulos Tuomarin Paras -valintoja odotellessa. Onneksi Minhon kasvattaja huomasi kun Minholla oli jo pää ulkona laukusta. Poikku oli niin valmiina lähtemään tutkimusretkelle. 

Näyttely oli eurotyylinen eli yleisöä varten häkin/sturdin takaosa piti jättää avoimeksi. Minho asettui heti katselemaan kiinnostuneena aamuista hässäkkää kun ihmiset laittelivat kissojensa häkkejä, kävivät täyttämässä vesikuppeja ym. Olin ihan äimä, ylpeä ja onnellinen, että sain pelottoman tulikettuni takaisin! Minholla oli tällä kertaa eri peti kuin aiemmilla kerroilla, uskon sen olleen nyt ratkaisevana tekijänä. Tällä kertaa petinä oli kiipeilypuusta otettu peti, joka on Minhon bestiksen Rakun lempipetejä. Myös Minho itse nukkuu siinä paljon. Vahvat tutut tuoksut olivat varmasti omiaan rauhoittamaan mieltä ja tuomaan itsevarmuutta.

Näyttelyelämän seuraamista

"Entä mitäs täällä tapahtuu?"

Lauantain tuomarina Minholla oli Susanna Piispanen. Minho sai kehut profiilista, leuasta, silmistä, väristä, turkinlaadusta, hännästä ja näyttelykunnosta. Yleisvaikutelma: "sweet busy boy ♥". Saadun sertin myötä meidän talouteen rantautui ihka ensimmäinen leikkaamattomien titteli: champion! 


Minhoa kismitti kun ei päässyt syliin

Kaunis äippä!

Viola niin hienosti

Koska paikalla oli kolme leikkaamatonta (Minho, Hilla ja Viola), saatiin aikaan myös Värin Parhaan valinta. Minho on kolmikon nuorin, joten en odottanut pärjäämistä kehittyneempiä kisuja vastaan etenkään nyt kun Minho itsekin on jo aikuisten luokassa. Tyttöjä verrattiin ensin keskenään ja heistä Susanna hetken mietittyään valitsi Hillan Minhoa vastaan. Ja heistä taas hetken mietittyään Värin Parhaaksi (BIV) valikoitui Minho! 

Tuomarin Parhaassa taasen oli vanhempi hyvin menestynyt abessinialainen vastassa, joten Minhon päivä päättyi siihen. Se ei meitä haitannut lainkaan, sillä päivä oli jo ylittänyt odotukset! 

Tulos lauantailta: EX1 CAC BIV CH!

Tuore champion! Huiska oli BIV-palkinto

Ja vähän piti maistella


Sunnuntaina tuomarina oli Marco Scaglia. Häneltäkin Minho sai kovasti kehuja, erityisesti Marco piti Minhon väristä ja turkista. Yleisvaikutelma: "charming young boy". Tänä päivänä Viola oli jäänyt kotiin, joten Värin Parhaan valintaa ei muodostunut. Sunnuntaina moni muukin kissa oli abs ja sattuikin niin, ettei Minholla ollut kilpailijoita Tuomarin Parhaan valinnassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattista nominointia, mutta tuomari katsoi Minhon nominoinnin arvoiseksi "without a doubt" ja nominoi Minhon! Muista sompuista myös Tyyne pääsi paneeliin, hänelläkään ei ollut kilpailijoita paikalla, mutta selkeä nominointi oli hänelläkin. 

Ensimmäisenä pöydälle meni äippä

Että rakastan Hillan turkkia

Sitten oli pojan vuoro

Pikku kettu

Tyyne nautti huomiosta täysin rinnoin

Komea Norton, uimaan lähdössä

Tänäkään päivänä ei voinut kuin ihailla Minhon häkkikäytöstä. Minho oli täysin oma itsensä, oli utelias ja nautti huomiosta. Yleisöä kävi molempina päivinä runsain mitoin ja myös somput saivat oman osansa huomiosta ja ihasteluista. Toivottavasti syntyi myös uusia rakkauksia tätä ihanaa rotua kohtaan.

Best In Show -kisassa Minholla oli vastassaan sama upea aby, joka oli ollut edellisenä päivänä Minhoa vastaan Tuomarin Parhaassa. Tuomarit antoivat äänensä odotetusti abylle. Mutta, jälleen taas sai olla niin onnessaan Minhon käytöksestä, sillä poika antoi esitellä itsensä aivan täydellisesti! Olin paneelissa jännittänyt eniten juuri tuota poikun käytöstä miten antaa itsensä esittää, mutta meille sattui juuri huippu assari, joka esitteli Minhon parhaimmillaan.

Upea päätös upealle ja superhauskalle viikonlopulle! Illan kruunasi vielä, että kotiintultuamme Koda oli alkanut toipumaan ummetuksesta, ruoka maistui ja kakka liikkui (ummetuksesta huolestuin sen verran lauantaina, että soitin päivystävälle eläinlääkärille. Sieltä saatiin hyvä vinkki antaa parafiiniöljyn kaverina Levolacia, tukosta ell ei vielä epäillyt).

Sunnuntain tulos: EX1 CACIB NOM!Kuten Porokin näyttelyissä tapana, tämäkin näyttely huokui upeaa rentoa ja hyvämielistä Porok-henkeä. Kuvia teeman näkyvyydestä näyttelyssä, BIS-ruusukepuu jäi valitettavasti kuvaamatta:

Pukki jakoi karkkia kaikille molempina päivinä

Minhon häkki, koristelu kisujen mummin käsialaaKisu porojen kyydissä

Ihana värimaailma

2 kommenttia: