lauantai 13. kesäkuuta 2020

Raakaruokaa kotiinkuljetuksena ympäri Suomen

Olemme olleet kiertävän raakaruoka-auton Vauhti-Raksun tyytyväisiä asiakkaita jo vuosia. Heiltä saa halpaa broilerinsydäntä, mikä on suuressa osassa meidän ruokavaliota: 10 kg laatikon kilohinta on vain 3,90 €.

Vauhti-Raksun omistajapari on omistautuneesti ajellut ainakin pohjoisen pysäkkikierrokset itse kaikki nämä vuodet, meidän paikkakunnalla auto on pysähtynyt 2 kertaa kuukaudessa. Huhtikuusta lähtien tähän tuli muutos: pysäkkikierrokset ovat jääneet menneisyyteen ja kuljetuksista huolehtii ulkoistettuna kuljetusfirma NetLux, minkä myötä toimitus on nyt kotiinkuljetuksena ja koko Suomen alueelle.

Muutos toi mukanaan 2 huomiota: 

1. Toimitus maksaa nyt 13,90 €, pysäkkikierroksilla se oli ilmainen
2. Jos asiakas ei ole kotona, kuljettaja purkaa lähetyksen oven taakse. Kuljettaja vie mukanaan kylmäsäilöt, joten asiakkaan tulee itse hankkia kylmälaatikko, johon tilaus puretaan

Pysäkkikierrosten aikaan minusta oli todella näppärää ottaa lauantain toimituskierros, sillä silloin oli kertynyt jo hieman energiaa työviikon jälkeen suurta paloittelu-urakkaa varten.

Nyt kotiinkuljetusten aikana toimitukset ovat vain arkipäivisin. Odotin, että minulla oli vapaaviikko ja tein tilauksen nyt tiistaina iltapäivällä. Keskiviikkona sain viestin, että lähetys on pakattu ja lähtee samana päivänä matkaan. Kuljettaja soitti perjantaiaamuna n. 7.30, että on nyt kerrostalomme edessä, mutta ei pääse sisään.

Kuljettajan lappuun ei oltu laitettu antamaani ovikoodia, joten oli hyvä, että vastasin puhelimeen. Jäin miettimään mitähän he olisivat tehneet, jos en olisi vastannut ajoissa. Olisivatko he kääntyneet toimittamaan paketin vielä myöhemmin (kuljettajaa oltiin ohjeistettu soittamaan 1 h ennen saapumista) vai olisiko paketti palannut lähettäjälle, koska reitistä poikkeaminen olisi aiheuttanut liikaa viivästyksiä päivän muihin toimituksiin? Tämäkin varmasti paranee kuitenkin kun käyttökokemuksia ja -aikaa tulee enemmän. Ainahan alussa on hieman vielä hakemista itse kullakin osapuolella.


Joka tapauksessa tämä kuljetus saapui perille onnistuneesti ja täysin jäisenä myös kuten kuuluikin. Kuljettaja jätti paketit oven taakse, josta noukin ne sisään. Sydänlaatikko meni vessaan oven taakse sulamaan ja pienemmän paketin purin heti pakastimeen. Sen jälkeen palasin takaisin nukkumaan vielä hetkeksi.

Broilerinfilettä, jauhettua maksaa ja ystävän käärmeelle hiiriä + muutama Noralle ja Kodalle

Eilen illalla oli siis jälleen säännöllisen paloittelu-urakan aika, Haiku laadunvalvojana. Sydämet saivat sulaa 12 h ja paloittelu meni joutuisasti musiikkia samalla kuunnellen.

"Takasin hommiin tai syön nää!"

Jos ei osta muuta, niin toimituskulut huomioiden sydämen kilohinta on nyt 5,3 €. Se on yhä halvempi kuin Maukkaan tai Mushin sydämet, joten toimituskulut eivät vaikuta meillä Vauhti-Raksun käyttöön. Työajoille kohdistuviin toimituksiin pitää kuitenkin keksiä jokin styroksilaatikko tai vastaava, jos ei muuta niin helpottanee naapureiden mieltä kun eivät katso, että siinä pakastetuotelaatikko on jätettynä sulamaan oven eteen. Voi toki olla, ihanteellisesti, että kuljetukset osuvat jatkossakin kellonaikaan, jolloin olen työaikanakin vielä kotona.

PS. Haikun ikenen kuoppa ei ole enää kerännyt ruuantähteitä, joten sydämiäkin pystyn antamaan hyvillä mielin. Suun tarkistus ja hoito on kuitenkin yhä päivittäin.

6 kommenttia:

 1. Sulava lihalaatikko oven takana olisikin naapureiden kauhistus! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi kyllä vähän nostaa karvoja pystyyn, että hetkinen!! :D

   Poista
 2. Itse en ole uskaltanut nyt kerrostalossa asuessa tilata, kun en tiedä mitä naapurit ajattelisivat kuolleista tipuista ja muista aarteista keskellä rappua. Muuton jälkeen voisi kyllä testata, miten uusi systeemi toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin mitähän sanovat irtopusseista, mutta nähtävästi tuotteet pakataan noihin laatikoihin, niin tilauksen sisältö ei näy muulle maailmalle. :)

   Poista
 3. Kätevää kyllä saada pakasteet kotiinkuljetuksena, kunhan vaan tuon tilauksen vastaanottopuolen saa toimimaan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Ajatella, että 2020 saa tänne pohjoiseenkin pakasteita oven taakse tuotuna. :D On tuo kehitys niin hurjaa.

   Poista