lauantai 27. kesäkuuta 2020

Koda mökillä

En ollut käynyt mökillämme vuosiin. Päätimme kisujen papan, eli isäni, kanssa tehdä päiväreissun tiistaina ja Koda pääsi mukaan, koska oli ainut kisuista, joka ei ollut siellä käynyt. Lisäksi mökillä olisi lukuisia hyönteisiä mitä Suuri Hyönteistenmetsästäjä saisi saalistaa. Koko porukan mukaanotto olisi ollut sen verran iso työ, että muut saivat jäädä kotivahdeiksi.

Kodan kanssa matkustaminenkin on mukavaa, poitsu ottaa automatkat rennosti. Sitä ei haitannut, vaikka muut olivat saaneet aamupalan ja se ei ja autossa poitsu oli poikkeuksellisen hiljaa koko matkan. Yleensä Koda konsertoi jonkin aikaa ennen kuin laittaa nukkumaan, mutta nyt kyyti taisi olla niin tasaista, ettei konserttia kestänyt sitäkään vähää ja poika nukkui tyytyväisenä koko matkan.

Mökille päästyämme Koda tutki olohuoneen häntä pystyssä ja kehräten. Edes pappansa aiheuttamat äänet eteisessä eivät säikäyttäneet, vaan poitsu kuunteli tarkkaavaisena lähestyviä ääniä. 

Jännätutka aktivoitu piip piip

Lintuja lenteli ikkunan ohi. Jatkaako tutkimista vai mennäkö tarkkailemaan lintuja hmm

Pappa metelöi toisessa huoneessa, Koda kuuntelee

"Tuleeko se tänne?"

Mökin sisälläkin oli jonkun verran hyönteisiä, mitä poitsu saalisti mitä nyt kehräykseltään ja polkemiseltaan ja yleiseltä ihmettelyltään ehti. Kokeilimme myös ulkoilua, mutta siitä Koda ei innostunut. Ulkona oli jo liian jännää. Tosin, piha oli tukala paikka myös meille ihmisille, sillä jokakesäiset jättikokoiset hevospaarmat olivat jo löytäneet takaisin alueelle ja ulkonaolo oli melkoista Star Warsin valomiekkaääniefektien seassa olemista. Mekin olimme täten pitkälti sisällä.


Jännää ikkunassa!

Tirppatv


Pyörin hyörin 

Hyörin pyörin

Näin pitkälle uskallettiin mennä

Sisälläkin oli hauskaa ja päivä meni jouten. Me ihmiset grillattiin paarmoja uhmaten (välillä sisällä käyden) ja Kodalle oli omaa ruokaa mukana, mitä hän oli käynyt päivän mittaan napsimassa (on vaikeaa syödä kun samalla pitää kehrätä ja polkea). Pian olikin jo kotiinpaluun aika ja poitsu nukkui taas lähes koko matkan.

Mökillä on paljon heinänkorsia, mitä otin mukaan myös kotiinviemisiksiHevospaarma

Kotona uni maistui, Haiku valtasi matkavessan

Kotona kisut eivät olleet moksiskaan hassuntuoksuisesta kaveristaan, tuliaiset otettiin vastaan riemuiten.

8 kommenttia:

 1. Onpa mukava mökki ja ihana lattia, jolla pyöriä! *_* Tuollahan te voitte alkaa käymään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva käydä uudestaan! Etenkin sitten kun paarmat on kaikonneet. Sääsket ne on kivoja kun poitsu tykkää. :D

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Kodalla on varmasti ollut tuolla paljon uutta tutkittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä ihmeteltävää riittää! Ötöjä ja lintujakin joka ikkunasta. Puhumattakaan mökin tuoksuista. Pappansa kertoi, että Kodalla oli keittiön ikkunalla kova kärpäsjahti sillä välin kun kävin ulkona. :D

   Poista
 3. Oh, sulla Koda on ollu tosi jännä reissu. Hienoa kun toit muille tuliaisia reissusta. Koita jaksaa toipua, lepäämäällä se onnistuu.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä kotiinjääneitä muistaa! :) Ainut huono noissa heinänkorsissa, että kuivuvat niin pian. Siellä olisi ollut muuten vaikka koko vuoden lelut mukaanotettavaksi.

   Poista
 4. Thanks for sharing your beautiful cottage with us. Koda exploring the place to make sure everything is in order. This looks like such a peaceful place. Have a great rest of your day and enjoy.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is surrounded only by the sounds of nature. ♥ Thank you for reading, have a great day!

   Poista