tiistai 12. toukokuuta 2020

Porokin Wirtual Wappu Winner Show

Vapun aikaan kissapuolen sosiaalisessa mediassa oli positiivista ja ennennäkemätöntä kuhinaa, sillä Pohjoinen Rotukissayhdistys oli päättänyt heittäytyä ja yhdistää 3 asiaa: Helpottaa näyttelykansan näyttelykuumetta, tuoda iloista vapputunnelmaa ja mikä tärkeintä: näitä tekemällä auttaa kodittomia kissoja!

Nimittäin Porok järjesti epävirallisen Wirtual Wappu Winner Show:n, jossa tuomareina oli oikeat näyttelytuomarit ja näyttelyn 5 € osallistumismaksu ohjattiin lyhentämättömänä Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksille. Kohteina:
Yhteinen hyvä oli saanut jopa ulkomaalaisia tuomareita mukaan ja suomalaisten tuomareiden lisäksi tuomareissa nähtiin edustettuna Italiaa ja Sveitsiä. Tuomareilla olikin mitä loistavin tilaisuus heittäytyä ja arvostella vapaammin kuin virallisissa näyttelyissä, sillä arvosteluissa otettiin huomioon kokonaisuus: kissan ulkonäkö, näyttelykunto ja kuvan tunnelma. Vapputeemaisesti toivottiin vappuaiheista kuvaa, mutta se ei ollut pakollinen. Kuvan tuli kuitenkin olla otettu kilpailua varten. Näyttelyn tuomarit:

 • Veikko Saarela (joka myös Kissaliiton puheenjohtaja), kategoria 1
 • Cristiano Federico Sandon, Italia, kategoria 2
 • Mira Fonsén, kategoria 3
 • Thea Friskovec-Keller, Sveitsi, kategoria 4
 • Kristiina Rautio, kategoria kotikissat

Näyttelyyn osallistui huimat 252 kissaa ja osa oli halunnut maksaa osallistumismaksun ilman osallistumista, potti eläinsuojeluun oli peräti 1300 €!! Tunnelma oli mitä vappuisin ja selvästi kaikki olivat lähteneet mukaan yhteiseen hyvään ja hauskaan pilke silmäkulmassa. Kissat osallistuivat ensin nimettöminä kilpanumeroiden ja oleellisten tietojen, kuten rodun, iän ja kilpaluokan, kera, kuten oikeassa näyttelyssäkin. Kuvat ladattiin someen Porokin toimesta, jotta nimettömyys voitiin mahdollistaa. Ennen paneelipäivää 2.5. kuviin ei saanut reagoida tai kommentoida muut kuin tuomarit, jotka arvostelivat omaan tahtiinsa 30.4. - 1.5. välisenä aikana. Tuomaritkin olivat liikkeellä kieli poskessa ja kommentteja oli todella hauska lukea. Tuomarit valitsivat jokaisesta kategoriansa kilpaluokasta (pennut, nuoret, kastraattiurokset, -naaraat, aikuiset urokset, aikuiset naaraat. Kotikissoissa kotikissaurokset, -naaraat ja -pennut) kissan paneeliin ja paneeli pidettiin livestreamina 2.5. 

Meiltä ei päässyt kukaan kisuista paneeliin asti, mutta äitini Tuisku-kotikissa edusti kotikissauroksia, joten pitihän se paneeli katsoa senkin vuoksi. Ja onneksi katsoin, sillä euroviisufaneja hivelevästi paneelin tuomariäänien anto oli mitä euroviisutunnelmaisin ja hauskin. Tuomarit äänestivät jokaisessa kategoriassa oman TOP 3:nsa ja annetulla sijalla oli kullakin oma pistemääränsä. Pistelaskelma oltiin suunniteltu niin, ettei tasapelejä olisi pitänyt päästä tulemaan, mutta niitä tuli ainakin pari siitä huolimatta ja voittaja ratkaistiin niissä arvalla. Lopuksi kategorioden voittajat kilpailivat vielä keskenään Best Of Best -palkinnosta. Streamin pääsee katsomaan halutessaan tallenteena tapahtuman sivujen kautta tai menemällä suoraan Porokin youtubekanavalle.

Alla meidän saamat arvostelut, Nora sai tuomariltaan myös erikoispalkinnon!Kissojen ja omistajien nimet julkaistiin vasta näyttelyn päätyttyä. Näyttelyn jälkeen yleisöllä oli aikaa äänestää oma suosikkikissansa ja suosiksi äänestettiin osuvasti löytökissataustainen Sisu Sisutar!

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja järjestäjille, aivan huikean hauska tempaus ja mitä positiivisinta mainosta Suomen kissaharrastukselle! Näyttelyä sponsoroi Primacat. 

Tämä näyttely tuli varmasti monelle näyttelykuumeiselle kovasti tarpeeseen, etenkään kun ei tiedetä milloin seuraava virallinen voidaan pitää. Mm. meidän vakituinen syksyinen Ruotsin näyttely on peruttu, joten toivoa vain sopii, että joulukuussa tilanne olisi jo sellainen, että Porokin Kempeleen näyttely voitaisiin pitää.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tempaus! Hienot kommentit tosiaan, Haikulla ehdottomasti paras. :D <3

  VastaaPoista
 2. Hauska tempaus tosiaan! Kivaa, että tällaisia järjestetään, kun ei ole voinut virallisia näyttelyitä pitää.

  VastaaPoista