tiistai 26. toukokuuta 2020

Etsinnässä astmaystävällinen mikrohiekka

Suurimman osan kissanomistajuuden ajastani olen ollut Compact Care -merkin uskollinen ostaja. Hajustamaton 14 kg säkki on ollut hinta/laatu-suhteeltaan mitä erinomaisin ja määräalennukset ovat olleet hyvin kilpailukykyiset hinnaltaan. Tuotteen pölyävyyskään ei ole ollut paha. 

Olemme nyt kuitenkin käyttäneet useamman kuukauden poikkeuksellisesti Flower- ja Babypowder -versioita myymäläsaatavuuden vuoksi. Nämä pölyävät enemmän kuin hajustamaton, tosin keskustelupalstojen mukaan merkin laatu on muuttunut viime kuukausina, joten nykyiseltään en osaa sanoa hajustamattoman tilannetta. 

Kodan astmadiagnoosin aikaan meillä oli vielä varastot täynnä CC:tä, joten en pitänyt kiirettä pölyämättömämmän hiekkamerkin löytämiseksi. Olen lukenut paljon hyvää Ever Cleanista ja pienen tutkinnan jälkeen se päätyi meille testiin.Tuotteeksi valikoitui Total Cover, joka tuntui Mustin ja Mirrin käyttäjäarvostelujen perusteella olevan sarjan vähiten pölisevä tuote.


Viime torstaina pesin molemmat kissojen vessat (tiedän, ettei määrä ole suositusten (mikä on kissojen määrä + 1) mukainen, mutta kissat ovat aina suosineet vain 1-2 vessaa kolmesta eikä meidän nykyisessä asunnossa ole kunnollista paikkaa kolmannelle, saati enemmälle. Vessat siivotaan 2-3 krt/pv seinien mahdollisia pisujälkiä myöten ja pisujen määriä tarkkaillaan.) ja vaihdoin toiseen vessaan kokonaan Ever Cleanin ja toiseen jätin tutun hiekan, CC:n. 

Ever Clean Total Cover

"Heiiiii mitäs täällä tapahtuu? Meiki tutkin!"

"Mami mitä täältä pitäisi niinku löytyä? Ei täällä ole mitään jännää!"

Ilokseni Koda on käyttänyt nyt koko ajan vain EC:tä ja muutkin kisut ovat sen löytäneet. Nora ja Raku vuorottelevat vessojen välillä ja Haiku tuntuu kallistuvan ainakin enemmän EC:n puoleen. Tyttö käy yleensä varkain vessassa, joten sen kunnollisempi mielipide ei ole tullut selville.

Ever Clean Total Cover ei ole ihan niin pölyämätön kuin olin toivonut, mutta ero on kuitenkin huomattava CC:n Floweriin ja Babypowderiin. En ole itse astmaatikko, mutta välillä on ottanut henkeen CC:stä paakkuja siivotessa kun kauha laittaa hiekan pölyämään. Samanlaista reaktiota ei ole tullut EC:stä, vaikka tarkkaan katsoessa pieni pölypilvi siitäkin nousee. Mutta. Pieni. CC:n hajustettujen kanssa ei tarvitse edes paljoa katsoa.

Vaihdan piakkoin kokonaan CC:stä pois kunhan olen varmistanut, että kaikki kisut varmasti hyväksyvät EC:n korvaajaksi. 

Jos sinä olet kokeillut eri hiekkoja myös merkkien sisältä ja löytänyt Erittäin Vähäpölyisen Mikrohiekan, kuulisin mielelläni! 

Tämä kokeilu/muutos tuli juuri oikeaan aikaan, sillä kevät/kesä kukintoineen on vaikeaa aikaa astmaatikoille. Meilläpäin vasta viime viikolla ilmat lämpenivät niin paljon, että tuuletuskausi pääsi alkamaan ja ikkuna on ollut nyt raollaan suurimman osan päivästä. Viime yönä Koda sai ensimmäisen astmakohtauksen kahteen kuukauteen. Eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti poitsu ottaa nyt muutaman päivän ajan lääkettä tupla-annoksen ja sitten taas seuraillaan.

4 kommenttia:

 1. Kodalle tsemppiä tähän astmaatikoille hankalaan aikaan!

  Hiekkakokeiluista lukeminen on mielenkiintoista. Meidän luottomerkki on Tigerino Canada ja hajustamatonta suositaan, mutta saatavuusongelmien vuoksi on käytetty myös babypowderia. Hajustettu tuntuu pölyävän enemmän ja hajukin oli yllättävän tymäkkä. Onneksi ei otettu mitään omituisempia hajuja kuten sitruunaruohoa! :O

  Toiveissa olisi edelleen puupohjaiseen hiekkaan siirtyminen, mutta Kassinen ja Seppo eivät ekalla kokeilulla pitäneet siitä lainkaan... Uskaltaisikohan kokeilla uudelleen, jos mielipide muuttuisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ei uskalleta edes lähteä kokeilemaan puupohjaisia pissavaivariskin vuoksi. Harmi, koska ekologisuus ja ehkä olematon pöly...? Voisi kuvitella, mutta terveys edellä. :)

   Poista
  2. Joo, ekologisuus ja ei pölynnyt, ne oli kyllä hyvät myyvät argumentit! Jos molemmat olisivat siitä oikeasti tykänneet, niin todellakin oltaisi siihen siirrytty, ja jos olisivat tykänneet niin ei olisi tarvinnut niitä pissajuttuja miettiä. Harmi, että teillä ei voi kokeilla. :(

   Tai voisiko kokeilla? Yhdellä ystävällä on yksi laatikko mikrohiekkaa ja yksi puupohjaista, ja puuhiekan suosija käy omassaan ja kaksi muuta mikrolla. Jos teille mahtuisi yksi uusi laatikko, niin voisiko joku alkaakin pitää siitä? Hyvällä tuurilla Koda? :D

   Poista
  3. Joo, ainut millä lähtisin kokeilemaan oisi justiin tuo, että olisi kuitenkin se mikrohiekka toisena! :) Niin pystyisi aina valita.

   Meillä taitaa joka tapauksessa kokeilut jatkua, nyt kun aikaa on kulunut, niin enemmän kisut ovat suosineet CC-hiekkalaatikkoa.

   Poista