torstai 20. helmikuuta 2020

Nora ja matatabitikku

Kisut saivat joululahjaksi superlelun; pussillisen matatabitikkuja. Niillä innostui leikkimään jopa Nora, joka ei hirmuisesti välitä leluista. Nora on rakastanut tikkuja niin paljon, että on leikkinyt niillä vauhdikkaita heittohyppypomppuleikkejä itsekseenkin.

Koska tikut ovat leluja, joissa on riskinsä etenkin valvomatta, otin tavaksi ottaa tikut pois yöksi tai kun poistuin kotoa. Mikä johti siihen, että hyvin pian joulun jälkeen unohdin tikkujen annot kokonaan, kunnes parisen viikkoa sitten laitoin ne taas tarjolle tuloksella, että Nora vietti hurjia leikkihetkiä niiden kanssa.Minulla oli tuolloin vapaaviikko töistä, mikä tarkoitti pidempiä tikkuaikoja ja useammin, koska muistin niitä tarjota. Meniköhän pari tikkupäivää kun Noran toista silmää alkoi kutittamaan kovasti. Eikä se mennyt itsekseen ohi, vaan seuraavana päivänä siitä oli jopa pahentunut. Korvat eivät kutisseet, mikä olisi silmäoireiden kanssa selvä allergian merkki. Ainut uusi asia oli kuitenkin matatabitikut, joten otin tikut takaisin laatikkoon. Jos ei sillä rauhoittuisi, olisi eläinlääkärikäynnin paikka. 

Seuraavana päivänä silmä alkoi olla parempi ja siitä seuraavana täysin terve ja kutiamaton. Noralle ei ole tullut aikaisemmista matatabileluista oireita, mutta nähtävästi luonnontikku oli nounou. Harmi.


10 kommenttia:

 1. Voi ei Nora, onpa mälsää. Rakastamme matabitikkuja, tosin emäntä on ne taas piilottanut emmekä ole nähneet niitä muutamaan viikkoon 😾 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska, miten ne piilot aina noin imaisee pitkäksi aikaa. :'D

   Poista
 2. No höh, onpa tylsää että kivasta tikusta tuli oireita :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos! :( Onneksi sentään löytyi heti perään toinen superlelu; nippuside.

   Poista
 3. Harmi juttu, etä tikut eivät sovikaan! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi. :( Aina riski noiden luonnonlelujen kanssa, mutta onneksi heti löytyi uusi super.

   Poista
 4. Tylsää, jos kiva lelu aiheuttaakin allergiaa. Höh.

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi ! Toisaalta, onneksi selvisi noinkin helpolla, mutta silti: voi hitsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan oli tällainen nopea case, se olisikin puuttunut jos oltaisiin päädytty ell asti. :o Mikä kävi kyllä lähellä.

   Poista