tiistai 17. syyskuuta 2019

Luleån näyttely

Olipa taas kiva viikonloppu! 

Tällä kertaa pari vuotta näyttelyssä mukana ollut norjalainen curlinomistaja jätti tulematta, joten Nora oli näyttelyn ainut curli. Somaleita oli Kodan lisäksi viime vuonnakin mukana ollut norjalainen sininen somppu ja nyt uusina tulokkaina Diivaelämää-sivun punakaksikko Norton ja Tyyne (SC FI*Amajan Norton Norberto ja FI*Amajan Serenissima Serafina)!

Nora-oravasta tuli Nora-nalle pesun jälkeen

Lauantai


Olin kovasti odottanut tätä näyttelyviikonloppua etenkin tuomarijaon vuoksi. Noralla oli nyt tuomari, joka on ollut meidän harrastuksen ihkaensimmäinen tuomari: Fabio Brambilla. Hän arvosteli Rakun vuonna 2013 eikä ole sen jälkeen osunut kohdalle.


Nora oli taas päivän ensimmäisenä. Fabio tykkäsi tytön mittasuhteista ja väri ja muutkin hyvää. Fabio veti arvostelunsa todella nopeaan tahtiin ja siinä sai olla tarkkana, että oltiin ajoissa Tuomarin Paras -valinnoissa. Siinä voiton vei näyttävä cooni tai norski.

Kodalla oli tuomarina Yan Rocha Folch, joka on tuttu tuomari somppuharrastajille. Meillä hän oli nyt ensimmäistä kertaa.

Arvostelun alkamisen odottelua. Kova leipominen ja meteli päällä.Yanin suulliset kommentit olivat: Todella upea väri, turkki on lyhyt ja korvien sijainti saisi olla parempi. Abysomppujen silmistä mainitsi jotain, että jokin on vaikea.

Koda oli Yanin ainut neloskategorian leikattu uros, joten poitsu olisi voinut olla suoraan Tuomarin Paras, mutta arvostelun päätteeksi Yan ilmoitti, ettei hän valitse Kodaa. Ilman perusteluja eikä arvostelusetelikään paljastanut mikä oli syynä nominoinnin eväämiseen. Kodan kilpaluokassa sertiin tarvittava pistemäärä oli 93 kun taas nominointiin (Tuomarin Paras) tarvitaan 97 pistettä. Olisi ollut todella kiva tietää mihin Kodan matka tyssäsi.

Arvostelusetelissä oli maininta, että kuono saisi olla lyhyempi, mutta oli myös, että kroppa on tasapainoinen (well balanced). Silmien kommenteista en saa muuta selvää, kuin että 2 ex -sanaa löytyy. Häntä ex. Korvista jos saan oikein selvää, niin ex suuri on toisena kommenttina? Turkissa ex väri ja ex ticking. Yleivaikutelma: nice cute boy.

MUTTA Koda sai kolmannen CAP-sertinsä ja valmistui täten ensimmäiseen titteliinsä Premieriksi!!

Niin hyvää ruusuketta!

Tywwö oman ruusukkeensa kanssa

TULOKSET:

Nora EX1 CAPS
Koda EX1 CAP PR!

Sunnuntai


Sunnuntaina taasen oli Noran vuoro mennä Yanin pöydälle. Tällä kertaa tunnelma oli aivan eri. Yan rakastui Noraan, ainoat miinukset olivat, että leuka saisi olla paksumpi, profiiliin kaivattaisiin otsaan syvyyttä (sitä kuoppaa) ja häntä voisi olla pidempi. Yan kyseli milloin Nora on pesty ja onko Noralla pentuja, josta harmitteli kun kuuli, ettei ole (terveytensä puolesta hyvä niin).

Turkki oli saanut maininnan "vaikuttava/upea (spectacular) kunto". Setelin (yleis)kunto-kohdassa oli "ex ex kunto".Tuomarin Parhaan voitti kuitenkin upea norjalainen metsäkissa.

Kodan vuoro oli vasta iltapäivällä ja poitsulla meinasi käydä aika pitkäksi. Nappasin videon Kodan tunnelmista.

Kodan tuomarina oli alkuvuoden junnusarjasta tuttu Jaana Jyrkinen. Odotin mielenkiinnolla kommentteja nyt kun hänen edellisestä arvostelusta oli kulunut puoli vuotta. Tuolloin Jaana oli sanonut turkin värin ja tickingin olevan hyvin kehittynyt ikään nähden, mutta sanoi myös baby faceksi.

Somalit kehittyvät 3 ikävuoteen asti ja Jaana otti tämän hyvin huomioon arvostelussa. Turkin lyhyys meni kesäturkkina ja häntä vaikka varsin vähäkarvainen onkin somppuhännäksi, niin oli ihan ok. Häntä voisi olla myös pidempi. Profiili on pehmeä ja turkki lämminsävyinen. Pää oli ylipäätään Jaanan mieleen. Yleisvaikutelma: utelias! Kodaa vähän jännitti alussa, mutta Jaanan alkaessa kirjoittamaan poitsu rentoutui sen verran, että meinasi monta kertaa lysähtää makuulle setelin päälle. Myös pöydällä olleet tavarat alkoivat kiinnostamaan, vaikka leikkiin ei ryhdyttykään.

Tyyppi-arvostelu setelissä: "Isokokoinen uros korkealla päällä (with high head)"Koda oli myös Jaanalla neloskategorian ainut leikattu uros ja tällä kertaa poitsu nominoitiin!

Kodaa ei kiinnostanut muu kuin leipominen ja huomion saaminen

Ja miten melkoista: Kodan ainut kilpakumppani ei saapunut lainkaan näyttelyyn, joten poitsu oli suoraan Best In Show!!!

BIS-poika

TULOKSET:

Nora EX1 CAPS
Koda EX1 CAPIB NOM BIS!!!!

Muutenkin somppurintamalla meni suorastaan loistavasti! Suurensuuret onnittelut vielä kerran Diivaelämää-mamille Nortonin lauantain leikkaamattomien urosten BIS-tuloksesta (kaikilla tuomarinäänillä!!) ja sunnuntain nominoinnista! Ja ihanan Tyyne-junnun lauantain nominoinnista!

Norton

Tyyne14 kommenttia:

 1. Onnea, onnea! ;) <3

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea tuloksista! Mukavaa, että reissu meni hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttelyreissut on aina niin mukavia kokemuksia myös muiden osallistujien ja yleisön suhteen ja niin oli nytkin. :) Ja hotellitunnelma, ah. ♥

   Poista
 3. Onnittelut! Kissojen kuvat tietysti kiinnostaa eniten, mut ei tuo Fabiokaan paha oo.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Hienosti BIS-poika istuu pedissään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli sellainen parissa sekunnissa napattu onneksi onnistunut otos kun mummi lopetti heiluttamasta lelua, kuva räps ja äkkiä häkki kiinni. :D Poitsu niin haluaisi lähteä tutkimusretkelle, jos häkki on auki eikä häkissä tapahdu mitään jännää äksöniä.

   Poista
 5. Onnea onnea, mielettömän hienot tulokset! :)

  Tuomarihan toki saa nominoida tai olla nominoimatta ihan niin kuin haluaa, mutta joku perustelu olisi tietysti kiva saada. Ehkä kyse oli ihan vain siitä, että Koda oli vielä niin alhaisessa luokassa (vaikkei sen sinänsä pitäisi vaikuttaa) ja/tai ettei ole vielä täysin kehittynyt. Omien kokemusten mukaan Jaana hallitsee standardin hyvin, joten hänen arvioonsa voi luottaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli sitä onneakin matkassa kun kilpakumppani ei tullut. :'D Vaikka ainahan se olisi kivempaa kilpailun kanssa, voitti tai hävisi.

   Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos tuomari katsoo ettei kissa standardiin tai luonteeseen vedoten ole BIS-arvoinen, mutta sitä en hyväksy, ettei päätöstä perustella mitenkään ja/tai että päätös on henkilökohtaisista syistä. Etenkin kun arvostelu itse setelissä oli minusta hyvä, niin tuli vähän sellainen fiilis, että tuomari jätti nominoimatta vain, koska kissa ei miellyttänyt vaikka standardin mukaan olisikin ollut ok.

   Jaanasta on jäänyt todella hyvä kuva näiden kahden arvostelun perusteella. :)

   Poista
 6. Onnea, tosi hienot tulokset! Näitä näyttelykertomuksia on kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi kiva, niin minustakin (muiden) ja näitä on kiva kirjoittaa. :)

   Poista