torstai 7. helmikuuta 2019

Touhupäivä

Koda:

"Tänään me tehtiin vaikka ja mitä! Mami sano, että sillä on huomenna aamusta joku ommelten poisto eikä se sitten uskalla oikeen tehä mittään juttuja viikonloppuna (meiän kans kyllä lupas leikkiä, ei huolta!), ettei ne kohat repee. Jotain raumaa jääny lapsuudesta.

Päivä alko ihan normaalisti mamin kahvilla ja meiän aamupalalla. Mami sanoo, että oon oppinu Rakulta pahan tavan ku hyppään aina kaappiin ku mami avaa oven. Kyllä mami aina hymyilee, ettei se ny siis kovin paha tapa voi olla! 

Anteeksi, en puhu oikein hyvin mamia! Mitä tarkoittaa "tule pois"?

Aamupalan jälkeen tein taikaempun ja taioin mun jalat veke! Mami kysy onks tää jokin teinijuttu ku mun korvat on kuitenki vielä tallella (paitsi ku oon kaapissa). En ymmärrä taaskaan.


SITTE alko tapahtuun! Pappa (eli mamin isä) tuli käymään! Pappa on superduper! Saatiin herkkuja! Mami lähti papan kans johonki ja tuli sit takas kassin kanssa. Ei ollu poissa niin kauaa, että ois ehtiny tulla ikävä.

Mamin tehdessä itelleen ruokaa autoin sitä hävittään pöydälle kertynyttä lehtipinoa.

HAUMM hyvää paperia!

Mami, autoin!

Vahdin myös, ettei mamin ruuat karkaa!

Mami sanoo, että oon talouden paras juomaan. Muista ainoastaan Nora käy juomassa kanssa.

Multitaskaan ja seuraan naapureita samalla ku valvon tiskikonetta.

Ja takas tän pariin.


Mami alko pesemään meiän kuljetuskoppia viime viikkoisen lääkärireissun jäljiltä ja siirty sit koneelle kattoon jotain. Sanoi, että kesällä mie ja Nora-sisko lähetään mamin ja mummin kanssa näyttelyyn jonnekin tänne lähelle ja mami on tosi innoissaan siitä jo nyt. 

Nora vissiin hoksas, että mami suunnittelee jotain. Kun mamilla oli puhelin käessä samalla ku se tuijjas sitä ruutua, niin Nora teki kans taikaempun, mutta vessassa ja ilmesty mamin viereen liisteripepun kanssa. Mami oli ihan kauhuissaan ja kaappas Noran syliin ja lähti vessaan. Siellä oli tiellä ne pestyt hyväntuoksuiset kopat ja mami rymisteli niin, että Nora säikähti ja rimpuili pois. Sit ne oli hippaa vähän aikaa, mikä päätty siihen ku Nora sujahti kaappiin mamin yövaatteiden sekaan. 

Mami kävi vielä hakemassa pyyhkeen ja pienen pullon ennen ku lukittautu Noran kanssa vessaan. Mie olisin halunnu tulla kattoon mitä siellä tapahtuu, mut me muut ei saatu tulla. Meni jonki aikaa ja saatiin sit osittain märkä sisko takasin sieltä. Sitten päästiin tutkiin, mutta ei siellä enää mitään jännää ollu. Mami heivas kaikki yövaatteet vessan koneeseen.

Oli mami ja sisko kuitenki vielä kavereita. Tais olla Nora aika helpottunu ku sai sen liisterin pois.

Myöhemmin illalla mami bongas Haikun kaapin ylähyllyltä, mikä on normaalisti Noran paikka. Mami oli ihan ihastuksissaan ja onhan toi joo korkeella. Emmää kuitenkaan saanu samanlaisia ihastuksia ku koitin eilen hypätä pystysuoraan hattuhyllylle heti ku mami pinosi kuljetuskopat päällekäin lattiatilan säästämiseksi.


Mami päätti päivän isoimmat askareet siihen, että se viimein imuroi lattian putipuhtaaksi. Mie toimin laadunvalvojana.

Täällä on puhasta, hyvä mami!

Tänne päin!

Siirry? Siirry itte!

Oli siinä kovasti hommaa ja muisti mami meiän kaa leikkiäkin aina välillä. Ois saanu unohtaa hammaspesun.... Kohta iltapalaa ja sitä ennen ja jälkeen vielä leikki?!"

10 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut tapahtumarikas päivä :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä että on riittänyt tekemistä ja valvomista! Mutta ehkä Noran liisteriepisodi olisi saanut jäädä pois vaikka siitä teille muille jännitystä tulikin...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei se meitä muita haitannu, paitti ku ei saanu tulla kattoon mitä ne siellä vessassa teki!" - Koda

   Poista
 3. Tosi kiva kun kerroit päivästäsi Koda! Sinulla on ollut rankka työpäivä Koda, mutta mitäpä pieni kissa ei tekisi ihmisensä hyväksi! Oletko ajatellut että ihmistä hyödyttäisi, jos jyrsisit jotkut sellaiset ihmisiä harmittavat laskupaperit pois? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiva kun tykkäsit, miulla riittää asiaa! Kivvaa oli ja tosiaan rankkaa ku ei mami ossaa ilman apuja tehhä! Mami sanoo, ettei se koskaan tuu tartteen koiraa ku oon niin tehokas papereiden kanssa. Vissiin se viittaa johonki muuhun, mutta vissiin sillä ois enemmän sitä jotain rahhaa meihin, jos tuhoisin tommoset mustavalkoset paperit. Emmää ainakaan nyt saanu mittään palkkaa, ehkä sitä alkaa sitten tulemaan?" -Koda

   Poista
 4. Vastaukset
  1. "Pittää olla ku ei mami muuten pärjäis!" -Koda

   Poista
 5. Kamalasti hommaa yhdelle pienelle kissalle ♥

  VastaaPoista