tiistai 21. marraskuuta 2017

Liian jännää allergiaosastolla

Kissanruokateollisuudessa nähtiin reseptinmuutosbuumia vuosi-kolme sitten. Noralla on allergioiden vuoksi erittäin rajattu ruokavalio ja pelkäsin muutosten iskevän Norankin ruokiin mikä ajaisi meidät todella tukalaan tilanteeseen. Nykyinen ruokavalio on sekä taloudellisesti että Noralle henkisesti ja ravitsemuksellisesti paras ja muutosten tekeminen heittäisi pahimmillaan kaikki kallelleen.

Vaikka reseptinmuutosbuumi onkin selvästi jo rauhoittunut ja ehdin huokaista helpotuksesta, emme päässeetkään niin helpolla. Nimittäin käyttämämme märkäruoka, Feline Porta 21, ei tyytynyt vastikään muokkaamaan vain pakkausten ulkonäköä, vaan muokkasi myös reseptiä. Ei paljon, mutta pienikin muutos voi olla allergikolle tarpeeksi. 

Saimme perjantaina 10.11. Zooplussan paketin, jonka olin tuttuun tapaan hamstrannut täyteen Portaa. Huomasin uuden pakkauksen jo aiemmin, mutta en ollut kiinnittänyt reseptiin huomiota. Kunnes 48 pussin kotiuduttua hoksasin kurkata mitä sisällön kohdalla lukee. 

Vanha ja uusi pakkaus

Siellähän se oli. Muuttunut resepti. Kylmä hiki kohosi otsalle.

Vanha: 

Valmistusaineet: tonnikalaa 41 % , surimi 5 % , kalakastikehyytelö 54 %, glukoosi 0,15%.

Uusi:

Valmistusaineet: tonnikalaliemi, tonnikalanliha (41%), surimi (5%), tapiokajauho, kivennäisaineet. 


Tapiokajauho. No, ehkä se ei aiheuttaisi oireita. Jatkoin tuotteen käyttöä normaalisti.

Kunnes, perjantaina 17. pv huomasin Noralla vasemman korvanjuuren olevan raavittuna ruvelle ja oikeassa ohimossakin oli pieni jälki. Myös niskan vasemmalla puolen lähellä korvaa oli rupea, mutta karva oli sentään pysynyt paikoillaan.

Korvanjuuri auki

Olin vastikään syöttänyt Noralle 1,5 pv märkäruokana Thriveä, mutta aloitin rupihavainnon jälkeen varalta syöttämään pelkästään Portan märkäruokaa nähdäkseni kunnolla sen vaikutuksen. Olin jo aiemmin ollut katsovinani, että kutina olisi yltynyt normaalia isommaksi uuden Portan myötä. Nyt 4 pv myöhemmin korvanjuuri on kuitenkin jo todella hyvässä kunnossa ja uusi karvakin alkaa pikkuhiljaa täyttämään kaljua länttiä, joten saan huokaista helpotuksesta. Syy oli Thrivessä, ei Portassa. Mutta on nämä reseptinmuutokset liian jänniä allergikkojen kanssa. Ei kiitos enää.

"Mami kato miten hieno ympyrä mää oon!"

"Treenaa vaan sitä raaka(a)kuvausta, uhraudun malliksi."

10 kommenttia:

 1. Ikävää tuo tuollanen reseptien muuttelu; yritä siinä sitten selvittää, missä piilee ongelmia. :/ Onneksi syy löytyi ja Porta saa jäädä ruokavalioon!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tämä reseptin muutos ei aiheuttanut ongelmia. Elämä allergikon kanssa voi olla rankkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on hyvin niin kauan kunnes jotain muutetaan. :'D Se on ikävä muistutus allergioiden olemassaolosta ja niiden haasteista.

   Poista
 3. En myöskään tykkää että reseptejä muunnetaan. Ruffen raksuja muutettiin myös maistuvammaksi mutta arvaa maistuuko, no ei maistu. Ja aiemminkin meidän ruokia on muuteltu niin ettei enää sovi mahalle.. En edes ymmärrä miksi vatsavaivoisten ruokia pitää muutella. Onneksi teillä muutos ei vaikuttanut pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, noihan on just niitä mihin etenkään ei saisi kajota! Ilman ainakaan, että myös vanha resepti jäisi markkinoille.

   Poista
 4. Onpa höhlää, että pitää reseptejä muutella, mutta onneksi ei tullut ruuasta kelvotonta. :)

  VastaaPoista
 5. No voi höh, onneksi ei näyttänyt aiheuttavan oireita. Nora on tosi hieno ympyrä <3

  VastaaPoista