keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Ruotsin reissu lähenee

Jännittäminen on mennyt meillä tänä vuonna näemmä näyttelystä näyttelyyn. Ensin jännitettiin tammikuun näyttelyä, sen jälkeen alkoi heti pitkä odotus heinäkuun näyttelyyn ja nyt viimein on taas yksi ja tämän vuoden viimeinen näyttelyjännitys tulossa päätökseensä, sillä tänä viikonloppuna on meidän ensimmäinen ulkomaan näyttely!

"Takanaolevasta kaapista voisi kaivaa vaikkapa sellaisen kivan lelun, kiitos."

Lähtö ulkomaille näyttelyyn, etenkin maahan, jossa on eri valuutta, ei käykään yhtä helposti kuin näyttelyssäkäyminen koto-Suomessa. On paljon, mitä tulee ottaa huomioon. Olen kirjoittanut Ruotsin näyttelyyn valmistautumisesta täällä. Kirjoituksen jälkeen selvisi vielä sellaisia yksityiskohtia, että tähän näyttelyyn tulee olla tulostettuna vahvistuskirje (mitä ainakaan POROKin näyttelyissä ei ole tarvinut tehdä) sekä jos kissan on mahdollista valmistua uuteen titteliin lauantaina ja se osallistuu myös sunnuntaina, tulee ottaa aikaisemmat sertitodistukset mukaan kyseisestä luokasta, jotta valmistuminen saadaan varmennettua ja kisu rekisteröityä seuraavalle päivälle seuraavaan luokkaan. Tämä on toki loogista, ettei heiltä löydy ulkomaalaisten kissojen aiempia näyttelytuloksia, onhan kyseessä eri keskusliitto ja tietokannat, mutta näin ensikertalaisena tämä ei olisi tullut itsestään mieleen.

Maksuvälineenä Ruotsissa käy luottokortti, mutta kävimme vaihtamassa kruunuja käteisvaraksi.

Kävin vähän aika sitten katsomassa huviksena Ruotsin keskusliitto Sverakin sivuilta mikä on curlien rekisteröintitilanne naapurimaassamme. Paljastui, että on se on varsin karu. Viimeisin american curl pitkäkarva on rekisteröity vuonna 2009 ja lyhytkarva 2007. Tähän näyttelyyn tulee Noran lisäksi ainakin 1 curli. Ei ihme, että Ruotsissa tuntuu curlit pääsevän hyvin esiin näyttelyissä ainakin mediallisesti. Harmillisen harvinaista herkkua sielläpäin.

Jännitystä reissua odotellessa on riittänyt kaikin puolin ja nyt kun on enää 3 päivää aikaa pakata ja varautua, alkaa olotila olemaan aikalailla tämä:

AAAAAAAAAAA!

AAAAAAAAAAA!!

AAAAAAAAAAAAA!!!

Itse Huomion Keskipiste on ottanut tilanteen rennommin pitämällä myös mamin ajatuksia välillä muualla leikkivaatimusten muodossa.

"Tästä meidän "uudesta" lelusta tulee juttua tänne kunhan mami saisi aikaan kirjustaa."

Joka tapauksessa, taas superjännä ja hauska viikonloppu tiedossa. Näyttelyyn meillä ei ole matkaa kuin alle 300 km, mutta se on samalla kilometrillisesti pisin ulkomaanmatka minkä olen tehnyt varmaan 15 vuoteen. Elämyksiä tulee siis riittämään!

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä näyttelyjännityksen kurissa pitoon! :) Nora ei onneksi tiedä, mitä on tulossa. Joskin varmasti on tulossa menestystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö vaistosi lähtöä edeltävänä iltana ja oleskeli aika lailla piilossa. :D Lähtöaamu meni kuitenkin ongelmitta, vaikka vähän pelkäsin, että tappeluksi menee.

   Poista
 2. Täälläkin ollaan aika AAAAA- tunnelmissa, elikkä siis pidetään peukkuja ja toivotaan että reissu ja näyttelyt menevät hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Huhuh, hassua että tuosta on kohta jo viikko. :D

   Poista
 3. Taisi mennä ihan hyvin teillä kun fbstä vähän vaklasin! Jihuu hyvä Nora <3

  VastaaPoista