torstai 20. heinäkuuta 2017

Patti

Eilen meillä kävi vahinko. Leikitin Noraa kiipeilypuussa ja tyttö onnistui pyörimään itsensä alas n. 1,5 m korkeudesta. En ehtinyt kokonaan estää tippumista, mutta sain hidastettua vauhtia. Tyttö tippui paljaalle lattialle, selkä/kylki edellä. Nora itse ei ollut säikähdystä lukuunottamatta moksiskaan tapahtuneesta ja antoi tutkia kropan kiltisti. Leikkikin maistui vielä jonkin aikaa.

N. tunti tapahtuneesta tyttö hyppäsi syliini istuessani tietokoneen äärellä. Silittäessäni Noraa huomasin sen vasempaan kylkeen, lähelle selkää, ihon alle ilmestyneen silikonimaisen peukalonpään kokoisen patin. Patti liikkui ihon mukana eikä tyttö ollut moksiskaan patin pyörittelystä. 

Kyseessä oli varsin selkeä syy-seuraus -suhde, mutta google alkoi sauhuamaan välittömästi. Ihan positiivista, että kerrankin ensimmäinen ehdotus ei ollut kasvain. Kasvain on yleensä syvemmällä kiinni, ihossa kiinnioleva patti viittaa enemmän harmittomaan rasvapattiin. Rasvapatti saattaa häipyä itsestään muutamassa vuodessa ja niille on ominaista, että ilmestyvät yhtäkkiä.

"Mami, rauhotu ja kato mun pöksyjä."

Ajattelin seurata pattia, josko se häipyisi itsestään parissa viikossa. Tänään patti tuntui ehkä pienemmältä kuin eilen, mutten mene vannomaan. Iso se silti oli yhä ja koska olen menossa äitini kanssa käyttämään hänen kisuaan Tuiskua maanantaina luottolääkärillämme, päätin soittaa asemalle ja kysyä heidän mielipidettään.

Asemalla epäiltiin samaa kuin minäkin alunperin eli mustelmaa. Koska tyttö on muuten normaali oma itsensä kaikin puolin, ei asiaan pitäisi liittyä mitään kummempaa ja patin pitäisi hävitä viikossa tai kahdessa. Tarvittaessa/halutessa voin ottaa Noran maanantaina mukaan, jos patti ei ole alkanut pienentymään.

"Hys, mie vaanin."

On myös mahdollista, että kyseessä on rabiesrokotuksesta seurannut patti, joka vain sattui kohoamaan tuohon aikaan. Rokotuspatinkin pitäisi häipyä 1-3 viikossa. Mami voinee huokaista helpotuksesta.

10 kommenttia:

 1. Voi Noraa. Pikaista paranemista patista. Kerttulin on tippunu useinkin kiipeilypuusta, se on kyllä maailman epäketterin kissaeläin kun se mätkähtelee lattialle ties mistä. Onneksi ei koskaan ole ilmeenny mitään jälkiläteen. Kuka on teidän luottolääkäri? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Ei ole onneksi patti vaivannut ja kyllä se siitä hiiiitaaaasti näyttää häviävän. :) Voi Kerttulia, toivottavasti ei putoa korkealta ja etenkään kovalle lattialle! Curlit taasen on melkoisia akrobaatteja, etenkin Noralla on näyttäviä tolppatansseja. :D

   Oulun Lemmikin Riitta-Liisa Rajaniemi. :)

   Poista
 2. Epämääräiset patit ovat kyllä kauhun aihe, vaikka kuinka osaisi järkevästi miettiä tuollaista suht' selvää syy-seuraussuhdetta. Pidetään peukkuja, että patti laskee nopeasti ja maanantain mahdollista eläinlääkärireissua ei tarvita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Patti näyttäisi pienentyvän pikkuhiljaa, vieläkin kyllä turhan leveä, mutta korkeutta ei enää juurikaan. Eiköhän viikon päästä toivottavasti olla jo patittomia. :)

   Poista
 3. Kyllä pistää aina huoleksi nuo tuollaiset kun ei voi olla varma, että mikä se voisi olla ja mistä ihmeestä on kissalle ilmestynyt. Toivottavasti tämä pahkura on nyt vain se mustelma ja katoaa yhtä nopeasti kuin on tullutkin!

  Muistan itse Nalan pentuajoilta kun sitä silittelin sen nukkuessa, niin tunsin sen vatsassa pienen pahkuran. Melkein purskahdin itkuun että nyt sillä on joku kasvain ja muuta, kunnes sitten tajusin että nisähän sen on pakko olla:D kyllä tuntui olo tyhmältä sen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso huojennuksen aihe on ollut, ettei tuo ole kipeä. Kallistuisin ehkä jopa enemmän rokotepatin puoleen, sillä niiden sanotaan olevan kivuttomia ja mustelmat taasen voivat olla kipeitä. Mutta, tiedä häntä ja pääasia, että se on pikkuhiljaa häipymässä. :)

   Voi ei! Sitä on kyllä niin neuroottinen näiden kanssa. :DD Rakkaat mussut ♥

   Poista
 4. No voihan patti! Onko se jo häipynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä, mutta on pienentynyt korkeussuunnassa. Eiköhän toivottavasti viikon päästä ole kokonaan pois. :)

   Poista
 5. Huh, onneksi vaikuttaa siltä, ettei kyse ollut kuitenkaan sen vakavammasta! Ikäviä tuommoiset patit, kun aiheuttavat kyllä varmasti ylimääräsiä sydämentykytyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, mutta niitä tykytyksiä kyllä riittää näiden karvalasten kanssa. :D Tämä oli onneksi tosiaan harmiton patti ja on jo lähes kokonaan häipynyt.

   Poista