maanantai 25. huhtikuuta 2016

Sekalaisia kuvia

Tässä tuleekin kunnon sekalaisten kuvien pläjäys kun kuulumisia ja tunnelmia käydään läpi kuvina peräti kuukauden ajalta. Sekalaisten kuvien julkaiseminen oli tarkoitus tehdä jo pari viikkoa sitten, mutta en vain ole saanut aikaiseksi aukaista GIMPiä sen suuremmin. Yhtenä syynä viivästelyyn oli myös harkintani Photoshopin ostosta.

Olen tähän asti pärjännyt hyvin ilmaisella kuvanmuokkausohjelmalla, GIMPillä, mutta etenkin Raku on usein välillä haastava muokattava ja poitsusta tulee muokkauksen jälkeen ruman hohtava. Sain kuulla, että Photoshopilla ja sen mukana tulevalla Lightroomilla kuvien ominaisuuksien säätäminen on paljon helpompaa ja laatu parempaa. Kiinnostuin ja aikani pyöriteltyäni ajatusta sain viimein eilen hankittua itselleni ammattimaisemmat ohjelmat.

Ja laatueron huomaa. En tiedä näkyykö niin hyvin vielä tuloksessa, mutta ainakin muokkausvaiheessa. Photoshopin ja Lightroomin käytössä on paljon samaa kuin GIMPissä, joten pääsin heti aloittamaan kuvienmuokkauksen ohjelmien latausten jälkeen ilman sen kummempia treenailuja. Eroja toki löytyy paljon, josta syystä muokkaustaidoissani on vielä paljon parannettavaa (mm. valkotasapainon säädön oletin olevan paaaljon helpompaa), mutta taidot varmasti kehittyvät sitä mukaa kun kuvia tulee muokattavaksi. Vielä kun jaksaisi alkaa kuvata RAW-muodossa. :D Sitä varten pitäisi hankkia isompi muistikortti, tuohon mahtuu ihan liian vähän RAWeja, että edes kunnon sarjakuvausta pystyisi toteuttamaan. 

Olen tyytyväinen hankintaan, etenkin Rakun kuvien muokkaus oli nyt paljon miellyttävämpää. Nämä kuvat ovat iloinen sekoitus GIMPiä (2 kuvaa), Photoshopia ja Lightroomia. 

Puun valloittaja

"Asemissa ollaan, nyt huiskaa tänne päin!"

Kannoin Noraa laatikossa ja Noran laskeuduttua maahan Raku tuli odottamaan omaa vuoroaan

"Joko ois leikkihetki?"

Kaappiin unohtuneiden lelujen ulkoilutus osa 2: nahkatanssittaja

"Saisit mami ulkoiluttaa ahkerammin"

"Raur!"

"Kumartakaa minua!"

"Prinsessa nukkuu miten tahtoo."

Viikonloput on yhtä hempeilyä

"Tyyylsääää"

Kukkuu!

Zzzz

Odotellaan lämpimämpiä ilmoja

Zen

"Wuuu, paperinpala!"

"Oma viiksi!"

"Mietin ja tarkkailen, älä ole huomaavinasi."

18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Zzzz sai ihan sössöttämään, kun on niin söpö. :)
  Mun mielestä Gimpin ainoa vika on se, että sillä ei voi käsitellä raakakuvia. Jpegien käsittelyyn Gimp on mulla ihan riittävä, eikä mun mielestä ollenkaan hankalampi kuin Photoshop, mutta se voi olla, että mun yksinkertaiset aivot vaan tykkää yksinkertaisesta ohjelmasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minustakaan Gimp ei ollut hankala, mutta etenkin vaalean kissan muokkauksessa vähän huono. Näillä uusilla ohjelmilla on helpompi saada parempaa jälkeä. :)

   Poista
 2. Hyviä kuvia! Kyllä näistä näkee, että on käsitelty hienosti :)

  Meidän kissaklaanin blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen kissaklaani.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos, lisäänpä heti lukulistaan! :)

   Poista
 3. Voin kertoo, että Haikun kuvaaminen tulee miljoonatsiljoona kertaa helpommaksi RAW:in myötä! Mä en pärjäis millään ilman RAWia noiden mun mustuaisten kanssa. :D Mut tosi hienoja kuvia! Millä putkella kuvaatkaan? Mä en millään meinaa mahtua kuvaamaan kissojen leikkejä 50 millisellä mun kaksiossa, pitäis olla laajempi putki (tai kissat isenäisempiä... käyn lattialle istumaan ja kaikki pörrää kimpussa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :D Saapa nähdä, Haikukin on kyllä ollut välillä aika tuskainen muokattava (mutta ei niin paljon kuin Raku)! Nora on mahtavan neutraalin värinen, se on helpoin. :D Kuvaan kittiputkella eli Canonin 18-55 mm 3.5-5.6 IS II. Olen kokeillut vaihtaa, mutta aina palannut tuohon takaisin. :D Zoomi on meidän käyttöön must, ei tullut mitään kiinteällä etenkään jos halusi kuvata leikkikuvia.

   Poista
 4. Minäkin olen alkanut harjoittelemaan Lightroomia, se vaikuttaa mukavan helpolle käyttää. En tokikaan osaa vielä säätää, silmäkin kaipaa harjaannusta, että mitä pitää säätää. Ehkä tämän tästä, vuosien päästä :)

  Hyvät kuvat niin muuten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelemalla sitä oppii. :) Minulla isoin ongelma on, että monesti en vain pääse juuri siihen tulokseen mitä haluan. :D Pitäisi saada aikaiseksi opetella säätämään jutut kohdalleen jo kuvatessa, helpottaisi koneellakäsittelyä suuresti.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Pitäis varmaan itekin ruveta muokkaamaan blogin kuvia ennen julkaisua, mutta laiskuus. Kännykällä kun kuvaa niin on vain paljon helpompaa pistää kuvat suoraan flickriin ja olla siirtämättä koneelle ollenkaan. Nojaa, ehkä sitten joskus kun on kunnollinen kamera, että kuvat olisivat ylipäätään hyvänlaatuisia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinulla on kyllä sitten ihan älyttömän hyvä kamera kännykässä, olen luullut sinun kuvaavan järkkärillä! :D Eihän se kuvanmuokkaus mikään pakollinen ole viihdearvon kannalta, mutta itse tykkään kun kuviin tulee enemmän syvyyttä, väriä ja mahdollisesti myös valoa. :)

   Poista
 6. Hienoja kuvia! Mustakin tuntuu välillä etten pärjäisi enää ilman RAWia, mutta seuraava tuskailun aihe onkin sitten näyttö ja sen väritoisto/kirkkaus :P Eipä lopu kesken päivittämistä vaativat tekniikkajutut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sitäpä, aina keksii jotain. :D Mie olen alkanut harkitsemaan kuvauskalustonkin uusimista, mutta saapa nähdä tapahtuuko se ja jos kyllä, niin milloin. Olen jo kahdesti kokeillut vaihtaa objektiivia, mutta aina palannut takaisin kittiputkeen kun se vaan on ollut meidän käyttöön parempi. :D

   Poista
 7. raw kuvat on kyllä kokeilemisen arvoisia, vaikkakin paljon isompikokoisia. Munkin pitäisi opetella lightroomin käyttöä, mutta kun ei jaksaa.´:D Photari on niin tuttu ja turvallinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon hyvää olen kuullut ja lukenut RAWeista. :)

   Poista
 8. En ymmärrä miten saat noin hienoja tilannekuvia ja usein vielä lelu toisessa kädessä :-O Ja huh mikä työn määrä on käsittelyssä vielä päälle! Hattua nostamme koooooorkealle kun tätä jaksat meidän iloksemme!
  -Tidi&T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu zoom-mahdollisuudelle. :) Kun kohde mahtuu hyvin kuvaan, on helppo ottaa onnistuneita tilannekuvia. Etenkin kun joudun vielä kuvaamaan väärällä kädellä, jos toisessa kädessä on lelu. :D

   Poista
 9. Tosi kivoja kuvia! Mä kyllä tykkään Photarista (myös Lightroomista, mutta sen lisenssi loppui enkä ole ainakaan vielä ostanut uutta), raw-kuvia on ihanan helppo muokkailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mie en ole vieläkään saanut aikaiseksi vaihtaa Raw-kuviin, mutta kuvanmuokkaus on tullut tutummaksi. Lightroomilla saa yleensä Photaria kätevämmin muokattua valkotasapainon, joten aika usein tulee tehtyä alustava muokkaus Lightroomilla ja viimeistely Photarilla. :D Tykkään!

   Poista